ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Γενί Τζαμί και οι Τούρκοι τουρίστες

Δημοσίευση: 05 Απρ 2019 16:26

Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή τη γυμνή φωτογράφιση που έγινε στο Γενί Τζαμί. Δεν έχω πρόβλημα με τη γυμνή φωτογράφιση, αλλά με τον χώρο που έγινε.

Όπως και να το κάνουμε κάποτε το Γενί Τζαμί ήταν θρησκευτικός χώρος των Οθωμανών Μουσουλμάνων. Βεβαίως σήμερα είναι Μουσείο, αλλά και η Αγιά Σοφιά κάποτε ήταν Εκκλησία στα χρόνια του Βυζαντίου, μετά το 1453 έγινε Τζαμί και από το 1935 αν θυμάμαι καλά είναι Μουσείο. Όμως ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θέλει πάλι να κάνει την Αγιά Σοφιά Τζαμί. Αν εμείς προκαλούμε με της γυμνές φωτογραφίες, τι θα πούνε οι Τούρκοι; Και εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος και πού θα το μάθουν οι Τούρκοι; Το έχουν μάθει ήδη. Η δουλειά μου είναι οδηγός Διεθνών Μεταφορών [ιδιοκτήτης νταλίκας] έχω πάει συνολικά σε πάνω από 63 χώρες και φυσικά στην Τουρκία. Οι τουρίστες δεν χρειάζονται VISA για την Τουρκία, πάνε και με ταυτότητα. Όμως οι επαγγελματίες οδηγοί, φορτηγών, αλλά και οι οδηγοί των Tουριστικών λεωφορείων χρειάζονται VISA. Σε μία επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη στο Τουρκικό Προξενείο για να βγάλω τρίμηνη VISA ήμουν στην είσοδο και συμπλήρωνα χαρτιά. Ανοίγει η πόρτα και βγαίνει ένας υπάλληλος κρατώντας ένα μεγάλο δέμα με εφημερίδες δεμένες προηγούμενων ημερών. Πάνω-πάνω λοιπόν ήταν η εφημερίδα μας η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Κατάλαβα ότι αγοράζουν όλες τις εφημερίδες, διαβάζουν και κρατάνε ό,τι έχει σχέση με αυτούς και τις πετάνε ακριβώς απέναντι στο κάδο. Μέγα λάθος ήταν αυτό από την υπηρεσία Αρχαιοτήτων και τον Δήμο που δώσανε την άδεια. Θα μπορούσε να γίνει η φωτογράφιση σε ένα άλλο σημείο. Και η Λάρισα έχει πάρα πολλά ωραία σημεία. Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, δεν θέλω να κουράσω τους αναγνώστες, διότι οι περισσότεροι νιώθουν αδιαφορία. Μήπως όμως με ένα σωστό «promotion» γνωστοποιήσουμε τους Τούρκους ότι στη Λάρισα έχουμε Μουσείο που ήταν κάποτε Τζαμί, έχουμε τα Οθωμανικά λουτρά, αλλά και το Μπεζεστένι, τον χώρο εμπορίου επί Τουρκοκρατίας. Θέλουμε τον Τουρισμό ή όχι; Σίγουρα ναι. Διότι ο Τουρισμός αφήνει λεφτά και η αγορά της Λάρισας έχει ανάγκη αυτά τα λεφτά. Στο Προξενείο Θεσσαλονίκης που είναι και το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ σχεδόν κάθε ημέρα έχει πούλμαν με μαθητές αλλά και Τούρκους τουρίστες που το επισκέπτονται. Η Θεσσαλονίκη είναι 150 χιλιόμετρα, δηλαδή 2 ώρες με το πούλμαν, γιατί να μην έρθουν μία ημέρα και στη Λάρισα να δουν το Γενί Τζαμί τα Λουτρά και το Μπεζεστένι;

 Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με τιμή Νίκος Κατσιαμάκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass