Στάχτη στα μάτια... των πολύτεκνων οικογενειών

Δημοσίευση: 18 Απρ 2019 15:45

Οι σημερινοί κυβερνώντες νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους ιθαγενείς ή ανόητους με το να προβάλλουν ως μέγα επίτευγμα τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στις πολύτεκνες οικογένειες.

Λαμβάνεται επίσης μέριμνα για τους ανυπότακτους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη φυγή τους στο εξωτερικό και τα κορόιδα που παραμένουν εδώ φυλάσσουν πατρίδα…. Κανείς δεν πρέπει να φεύγει στο εξωτερικό αν προηγουμένως δεν υπηρετήσει την πατρίδα! Το πρόβλημά μας αγαπητοί «φωστήρες που νοιάζεστε» για την πολύτεκνη οικογένεια δεν είναι η μείωση της στρατιωτικής θητείας. Επιφυλάξεις για περαιτέρω μείωση εκφράζουν και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων διότι δεν συμπληρώνεται ο ορθός κύκλος εκπαιδεύσεως.  Μακάρι να δείχνατε τη δέουσα προσοχή και ευαισθησία για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες. Ούτε λόγος. Στάχτη στα μάτια… Για την άγρια και δυσβάσταχτη φορολογία, για τα τεκμήρια διαβίωσης, για φόρο πολυτελείας των Ι.Χ 1.928 κ.εκ που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τα επιδόματα τέκνων χιλιάδες φορολογούμενοι και μάλιστα με παιδιά... ούτε λόγος.  Επίδομα ενοικίου μέχρι το τρίτο παιδί (άσχετα με τον αριθμό των τέκνων)….ούτε λόγος. Το ίδιο με το επίδομα θέρμανσης, κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ και πολλά άλλα! ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ! Να ληφθούν πρωτοβουλίες για να επιστρέψουν στη χώρα μας όλοι αυτοί που αναγκάσθηκαν κάτω από το πρίσμα της ανεργίας να την εγκαταλείψουν... ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ! Πριν από μερικούς μήνες είχε δημιουργηθεί η εντύπωση στους φορολογούμενους (στους πραγματικά έχοντες το πρόβλημα) ότι έρχεται μία ρύθμιση οφειλών, ανάσα που θα ρύθμιζαν σε 120 δόσεις τα χρέη τους, και σε αυτή θα μπορούν να μπουν οι πάντες χωρίς κανένα κριτήριο. Η κυβέρνηση καλλιέργησε προσδοκίες στους οφειλέτες. Όλοι πίστεψαν ότι θα μπορέσουν θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις σε βάθος 10ετίας. Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο… επειδή αρκετοί οικογενειάρχες πολύτεκνοι έχουν σοβαρά προβλήματα οφειλής στην εφορία αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία, ζητούμε ρύθμιση οφειλών με γενναία κριτήρια-κίνητρα, γιατί εξακολουθούμε να είμαστε έρμαιο των δανειστών και δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε βήμα… χωρίς αυτούς ή καλύτερα χωρίς την έγκρισή τους. Με τον κατήφορο που έχει πάρει το δημογραφικό, πόσοι πλέον είναι οι πολύτεκνοι με πολύ ψηλά εισοδήματα, με μεγάλες καταθέσεις και με μεγάλη ακίνητη περιουσία; Κάντε το επιτέλους…..

Του Παναγιώτη Γκουντελάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass