ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τα έργα στο κέντρο και οι τιμές των θέσεων στάθμευσης

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 16:50

«Αγαπητή Ελευθερία,
Είμαι μόνιμος κάτοικος στο κέντρο της Λάρισας (Τρίγωνη πλατεία, επί της Ηλιοδώρου). Όπως γνωρίζουμε όλοι, η τωρινή δημοτική αρχή προχώρησε σε μία σειρά από έργα οδοποιίας: πεζοδρομήσεις, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας κ.λ.π. ενώ αναμένονται να ξεκινήσουν και άλλα (Ασκληπιού, Ηλιοδώρου).

Τα έργα αυτά αναμφισβήτητα έδωσαν μία διαφορετική εικόνα, πιο όμορφη, στο κέντρο της πόλης αφού είχαν σαν στόχο αφετέρου μεν την καλύτερη και πιο άνετη κυκλοφορία των πεζών σε αυτούς αφενός δε την αλλαγή της νοοτροπίας όσον αφορά την υπερβολική χρήση του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κέντρο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τα συγκεκριμένα έργα όμως είχαν και κάποιες «παράπλευρες απώλειες»:
1. Αυξήθηκαν οι τιμές των θέσεων στάθμευσης σε τέτοιο μάλιστα σημείο που να αγγίζουν και το ήμισυ των τιμών ενοικίου ενός μικρομεσαίου διαμερίσματος!
2. Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου είτε ιδιοκτήτες είτε ενοικιαστές οι οποίοι δεν διαθέτουν δικό τους πάρκινγκ είτε δυσκολεύονται να βρουν μία θέση στάθμευσης πλησίον της οικίας τους είτε αναγκάζονται να αφήνουν το αυτοκίνητό τους χιλιόμετρα μακριά!
Επισημαίνεται ότι εκτός όλων των άλλων οι όποιες λίγες θέσεις καταλαμβάνονται από άλλους δημότες οι οποίοι δεν διαθέτουν την κάρτα μονίμου κατοίκου και δεν τιμωρούνται από τη Δημοτική Αστυνομία. Εν αντιθέσει εάν ένας μόνιμος κάτοικος σταθμεύσει σε θέση όπου δεν προβλέπεται (π.χ. θέση με παρκόμετρο ή φορτοεκφόρτωσης ή οτιδήποτε άλλο) η κλήση είναι αναπόφευκτη.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω προκύπτει ότι δυστυχώς οι αρμόδιοι στις μελέτες τους και με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής, δεν προνόησαν είτε ηθελημένα είτε όχι, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων του κέντρου οι οποίοι δεν διαθέτουν ιδιόκτητο πάρκινγκ.
Θα’ θελα λοιπόν να ρωτήσω πρώτα τον κ. Δήμαρχο το εξής:
1. Εάν ήταν στη θέση ενός κατοίκου του κέντρου, π.χ. της Ηλιοδώρου όπως είμαι εγώ, και μετά την ολοκλήρωση των έργων επί της συγκεκριμένης οδού, πού θα πάρκαρε το αυτοκίνητό του;
2. Τι μέριμνα γενικότερα θα λάβετε για το συνολικότερο πρόβλημα όπως περιγράφηκε παραπάνω;
Στο δεύτερο ερώτημα θα ‘θελα παρακαλώ να απαντήσουν και όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα κατέβουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί πολλούς δημότες για αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατό.
Όπως γνωρίζετε κ. Δήμαρχε και κύριοι υποψήφιοι, στο παρελθόν ελάχιστοι ψήφοι έκριναν το ποιος θα αναλάβει τον Δήμο για αυτό και οι απαντήσεις σας θα εκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν την ώρα της ψήφου. Παρακαλώ λοιπόν να είναι συγκεκριμένες και ειλικρινείς και όχι γενικόλογες και αόριστες.
Αγαπητή «Ελευθερία» σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση του παρόντος.
Κ.Δ.
Μόνιμος κάτοικος κέντρου (επί της Ηλιοδώρου),  έγγαμος με δύο ανήλικα παιδιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass