Ας φτιάξουμε κι άλλους φτωχούς και ανέργους για να μας ψηφίζουν

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2019 15:08

Η αμερικανική οικονομία «πετάει». Η οικονομική πολιτική του Προέδρου Τραμπ «απογείωσε» επιχειρήσεις, χρηματιστήρια, τους μισθούς των εργαζομένων και έριξε την ανεργία σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Λόγω της υπερπροσφοράς θέσεων εργασίας, τα μεροκάματα ανεβαίνουν, αφού δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι για να απορροφηθούν από τις επιχειρήσεις που ιδρύονται συνεχώς και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Και τι κάνουν οι δημοκρατικοί, δηλαδή οι αριστεροί (leftists) της Αμερικής; Ό,τι κάνουν οι αριστεροί σε όλον τον κόσμο. Προσπαθούν να καταστρέψουν την ευημερία των Αμερικανών. Χρησιμοποιούν κυρίως δύο τρόπους, διότι υπάρχει κι άλλος πιο ύπουλος, τον οποίο θα αναλύσω σε ξεχωριστό άρθρο:

1. Χρησιμοποιούν τη λαθρομετανάστευση: εμποδίζουν τον Πρόεδρο Τραμπ να χτίσει το περιβόητο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να πλημμυρίσουν τις ΗΠΑ με εκατομμύρια λαθρομεταναστών και να ρίξουν τα μεροκάματα των Αμερικανών εργαζομένων. Αντίθετοι στα λόγια του ίδιου του ιδεολογικού τους πατέρα, του Καρλ Μαρξ: «η αθρόα μετανάστευση είναι το όργανο του διεθνούς κεφαλαίου για να ρίξουν τα μεροκάματα και να εξαθλιώσουν τις εγχώριες εργατικές τάξεις». Όμως, ας μην ανησυχούν οι Αμερικανοί πολίτες. Ο Πρόεδρος Τραμπ βρήκε την λύση. Επισύροντας την απειλή επιβολής δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα ανάγκασε τη μεξικανική κυβέρνηση να συμφωνήσει να αστυνομεύσει τα σύνορά της και να δέχεται πίσω όσους τα παραβιάζουν.

Και πώς αντέδρασαν οι δημοκρατικοί (αριστεροί) της Αμερικής; Με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούν οι αριστεροί σε όλον τον κόσμο. Το φυσιολογικό θα ήταν να χαιρετίσουν τη συμφωνία. Αντιθέτως, αυτοί οργίσθηκαν. Διότι έτσι, δεν θα μπορέσουν ούτε να φτωχοποιήσουν τους συμπατριώτες τους ούτε να γεμίσουν την Αμερική με λαθρομετανάστες. Κι αν δεν υπάρχουν ούτε φτωχοί ούτε λαθρομετανάστες τότε από πού θα βρούνε ψηφοφόρους; Μας θυμίζει κάτι;

2. Ο δεύτερος τρόπος που χρησιμοποιούν οι αριστεροί της Αμερικής για να την καταστρέψουν είναι το δήθεν «κοινωνικό» κράτος. Υπόσχονται αυξήσεις φόρων και εισφορών στην παραγωγική τους τάξη για να επιδοτούν δωρεάν «κοινωνικές» υπηρεσίες και να μοιράσουν επιδόματα σε τεμπέληδες. Διότι μόνον εάν είσαι τεμπέλης δεν μπορείς να βρεις εργασία στην Αμερική της μηδενικής ανεργίας (μόλις 3,6%). Θέλουν να καταντήσουν την Αμερική μια φτωχή σοσιαλιστική χώρα. Θέλουν να καταστρέψουν την ίδια την «ψυχή» της Αμερικής που είναι η επιχειρηματικότητα. Να αφαιρέσουν από τους πολίτες το κίνητρο για εργασία και πρόοδο: να στήνουν επιχειρήσεις, να παράγουν, να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Θέλουν να τους κάνουν όλους φτωχούς και τεμπέληδες, να τους μοιράζουν επιδόματα φτώχειας, να επιδοτούν την αεργία και τη «μαύρη» εργασία, όπως στην Ελλάδα: «γιατί να δουλέψω για 700 ευρώ, αφού παίρνω επίδομα 500 και κάααθομαι;» είπε νεαρός σε μεταφορική εταιρεία που δεν μπορεί να βρει εργάτες διότι όλοι θέλουν να είναι ανασφάλιστοι για να μην χάσουν τα επιδόματα. 4 εκατ. επιδόματα σε 10 εκατ. Έλληνες μοίρασε ο κ. Τσίπρας.

Οι αριστεροί σε ολόκληρο τον πλανήτη γνωρίζουν ότι μόνον με φτωχούς και ανέργους θα έχουν πελάτες – ψηφοφόρους.

- Ποιοι μας ψηφίζουν;

- Οι φτωχοί και οι άνεργοι.

- Ε ας φτιάξουμε κι άλλους φτωχούς και ανέργους για να μας ψηφίζουν.

Δυστυχώς για τους αριστερούς (leftists), οι Αμερικανοί δεν είναι «Αμερικανάκια». Όπως και το 2015 και σε κόντρα όλων των ΜΜΕ, της προπαγάνδας του Σόρος, του Χόλιγουντ, του CNN και του Netflix, οι Αμερικανοί πάλι Τραμπ θα ψηφίσουν.

«Κοιτάξτε όμως πόσοι φτωχοί κρύβονται πίσω από τους ουρανοξύστες», θα μας πει υποκριτικά κάποιος αριστερός. Φυσικά και υπάρχουν και φτωχοί στην Αμερική. Κανείς δεν είπε ότι ο καπιταλισμός είναι τέλειος. Αλλά πίσω από τους ουρανοξύστες υπάρχει ένα 80% της μεσαίας τάξης που ευημερεί. Υπάρχει ελευθερία μεταπήδησης από την μία κοινωνική τάξη στην άλλη με σκληρή δουλειά και τύχη. Βεβαίως θα υπάρξουν και κάποιοι που θα ανέλθουν με απατεωνιές -ανάλογα με το ποσοστό διαφθοράς του κάθε κράτους– αλλά κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο.

Ο καπιταλισμός χρειάζεται βελτιώσεις για να υπάρχουν ακόμα περισσότεροι πλούσιοι και ακόμα λιγότεροι φτωχοί, αλλά όχι και να γυρίσουμε στη δικτατορία και την φτώχεια του σοσιαλισμού των 95% εξαθλιωμένων αλλά ίσων (!) στη φτώχεια τους, και του 5% πάμπλουτων – μελών του Ανωτάτου Σοβιέτ. Πείτε τους ότι ο Βορειοκορεάτης «τη βγάζει» όλο τον χρόνο με όσα βγάζει ο Νοτιοκορεάτης σε δύο εβδομάδες και μετά δείτε το βλέμμα τους για την αλήθεια που τους πετάξατε κατάμουτρα.

Από τον Αγγελο Γ. Αγοραστό, διδάκτορα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass