Τι πρέπει να κάνω πριν από τη μετακόμιση;

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2019 19:14 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Ιουλ 2019 19:26

            Η διαδικασία μιας μετακόμισης συχνά συνοδεύεται από άγχος για τη σωστή οργάνωση των αντικειμένων και του χρόνου σας. Για να σας διευκολύνουμε συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνετε πριν και μετά τη μετακόμιση ώστε το πακετάρισμα και η υπόλοιπη διαδικασία να γίνουν ευχάριστα και με περισσότερη ευκολία.

 

  • Τι να κάνω πριν τη μετακόμιση

Η σωστή οργάνωση μιας μετακόμισης είναι βασικό στοιχείο για την αποφυγή ατυχημάτων και εκπλήξεων. Το πακετάρισμα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία πρέπει να γίνει με προσοχή ώστε να αποφύγετε τη φθορά ή την απώλεια αντικειμένων. Η μεταφορική εταιρία που θα επιλέξετε μπορεί να αναλάβει το πακετάρισμα των προσωπικών σας αντικειμένων και να σας απαλλάξει από το άγχος.

 

  • Εύρεση μεταφορικής

            Το πιο σημαντικό στοιχείο μιας μεταφοράς είναι η εύρεση της κατάλληλης μεταφορικής εταιρείας. Μια μεταφορική που διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και εμπειρία μπορεί να μεταφέρει τα πράγματα σας με ασφάλεια στο νέο σπίτι, χωρίς φθορές και απώλειες. Επιπλέον, μπορεί να σας παρέχει και άλλου είδους υπηρεσίες που ενδεχομένως να χρειαστούν, όπως η χρήση του ανυψωτικού, συσκευασία και αμπαλάζ καθώς και λύσιμο ή δέσιμο των επίπλων. Πριν αποφασίσετε την εταιρία στην οποία θα ανθέσετε τη μεταφορά μπορείτε να κάνετε μια έρευνα με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας ώστε να βρείτε τη μεταφορική που σας εξυπηρετεί περισσότερο. Καλό θα ήταν να συζητήσετε με τον υπεύθυνο της μεταφοράς για τα αντικείμενα που θέλετε να μεταφέρετε καθώς και για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα χρειαστούν, ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων τον προϋπολογισμό της διαδικασίας.

           

  • Πακετάρισμα με δόσεις

            Οι επαγγελματίες μεταφορείς προτείνουν να ξεκινήσετε το πακετάρισμα από νωρίς και να μη περιμένετε τη τελευταία στιγμή. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τα πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητα και αυτά που δεν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε μέχρι να πάτε στο νέο σπίτι. Έτσι, το πακετάρισμα δεν θα σας φανεί βουνό αφού θα μαζεύετε τα διάφορα αντικείμενα σταδιακά και δεν θα μαζευτούν όλα για το τέλος.

 

  • Αποφύγετε να παραγεμίσετε τις κούτες

            Αν θέλετε να γίνει εύκολα και με ασφάλεια η μεταφορά των πραγμάτων σας καλό θα ήταν να μη γεμίσετε υπερβολικά τις κούτες σας. Τα βαριά αντικείμενα προτιμήστε να τα τοποθετήσετε σε μικρές κούτες ώστε να είναι εύκολο να σηκωθούν και να μη σκιστούν κατά τη μεταφορά τους.

 

  • Καταγραφή περιεχομένου κάθε κούτας

            Για να γνωρίζετε το περιεχόμενο της κάθε κούτας και να κάνετε πιο εύκολη τη διαδικασία του ξεπακεταρίσματος μπορείτε να γράφετε πάνω στις κούτες το ακριβές περιεχόμενο τους. Έτσι, θα γνωρίζετε που βρίσκεται το καθένα από τα πράγματα σας και δεν θα κινδυνεύετε να χάσετε κάτι από αυτά που θα μεταφέρετε. Παράλληλα, θα κάνετε το ξεπακετάρισμα στο νέο σας σπίτι πολύ πιο εύκολο καθώς δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε που βρίσκεται το κάθε αντικείμενο.

 

  • Τύλιγμα εύθραυστων αντικειμένων

            Σε μια μετακόμιση προκειμένου να μεταφέρετε με ασφάλεια τα εύθραυστα και γυάλινα αντικείμενα του νοικοκυριού σας μπορείτε να τα τυλίξετε με φυσαλίδα ή ειδικό χαρτί συσκευασίας. To υλικό αυτό κατασκευάζεται από πλαστικό και χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό. Επίσης, για τα εύθραυστα αντικείμενα μπορείτε να επιλέξετε πλαστικά κουτιά αποθήκευσης καθώς το σκληρό περίβλημα παρέχει μεγαλύτερη προστασία από τα χάρτινα κουτιά, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και έτσι δεν θα υπάρχει ζημιά κατά τη μετακόμιση.

            Μια έξυπνη ιδέα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μεταφέρετε με ασφάλεια τα πιάτα σας είναι να τα τοποθετήσετε μέσα στη κούτα εναλλάξ, βάζοντας πρώτα ένα πλαστικό και στη συνέχεια ένα γυάλινο. Στη περίπτωση αυτά το πλαστικό λειτουργεί ως στρώμα προστασίας για το γυαλί.

 

  • Μια κούτα για τη ντουλάπα σας

            Οι κούτες- ντουλάπες είναι μια πολύ πρακτική λύση για τη μεταφορά των ρούχων η οποία σας απαλλάσει από το δίπλωμα και το σίδερο. Μπορείτε να ξεκρεμάσετε τα ρούχα σας από τη ντουλάπα και να τα κρεμάσετε στη κούτα. Οι κούτες αυτές έχουν χωρητικότητα περίπου όσο ένα φύλλο ντουλάπας. Όταν φτάσετε στο νέο σπίτι, το μόνο που θα έχετε να κάνετε θα είναι να τα ξεκρεμάσετε από την κούτα και να τα τοποθετήσετε στις ντουλάπες. Η μεταφορική εταιρία που θα επιλέξετε μπορεί να σας προμηθεύσει με τις κούτες αυτές και να σας απαλλάξει από τον περιττό κόπο.

 

  • Καθαρισμός νέου σπιτιού

            Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το καινούργιο σπίτι πρέπει να καθαριστεί μετά τη μετακόμιση, αφού θα γεμίσει ξανά σκόνη από τις εργασίες που θα γίνουν. Ωστόσο, το ιδανικό είναι το σπίτι να καθαριστεί πριν γίνει η μεταφορά ώστε μετά να μπορέσετε να τοποθετήσετε τα πράγματα και τα ρούχα σας σε καθαρό χώρο χωρίς να κινδυνεύουν να σκονιστούν.

 

  • Άχρηστα αντικείμενα

            Αν σκέφτεστε να μετακομίσετε σίγουρα είναι ανούσιο να συσκευάσετε και να μεταφέρετε πράγματα τα οποία σας είναι άχρηστα. Η μεταφορά αντικειμένων που δεν χρησιμοποιείτε θα σας δεσμεύσει περισσότερο χρόνο και παράλληλα θα αυξήσει τη τιμή της μεταφοράς. Με αφορμή τη μετακόμιση μπορείτε να κάνετε ένα ξεσκαρτάρισμα και να χαρίσετε ή να πετάξετε αυτά που πλέον δεν χρειάζεστε.

 

  • Γιατί να επιλέξω το MyConstructor.gr;

Στη πλατφόρμα μας θα βρείτε επαγγελματίες μεταφορείς με πολυετή εμπειρία. Οι συνεργάτες μας διαθέτουν σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό καθώς και τη κατάλληλη τεχνογνωσία για οποιαδήποτε περίπτωση μεταφοράς. Μπορούν να παρέχουν οποιαδήποτε πρόσθετη υπηρεσία χρειαστεί με τα καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι, αν σκέφτεστε να μετακομίσετε δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε κάποιον από τους συνεργάτες μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass