Το φυσικό της κάλλος η «ευλογία» για την ψωροκώσταινα!

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2019 16:40

ΚΑΙ να που φεύγει όπου να ‘ναι και αυτό το καλοκαίρι, θα είναι το 10ο στη σειρά που άντεξε, ως φαίνεται, στην οικονομική κρίση, παρά το γεγονός ότι η ναυαρχίδα της οικονομίας μας, η κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης, ο τουρισμός, με όλα τα προβλήματά του, υποδέχθηκε και πάλι μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών που γεύτηκαν το ελληνικό τοπίο, τον ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική μεσογειακή κουζίνα.

Και ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση για μια ακόμα φορά σε αρκετά τουριστικά μέρη συμπεριφέρθηκε με αδιαφορία, ο ιδιωτικός τομέας υποδέχθηκε και εξυπηρέτησε αξιοπρεπώς τους τουρίστες και έκανε ό,τι μπορούσε καλύτερα στο θέμα της παραδοσιακής ελληνικής φιλοξενίας. Δίχως να έχει σύμμαχο το κράτος, αντιθέτως μάλιστα, το οποίο με το μακρύ χέρι της φορολογίας φρέναρε τις όποιες επενδύσεις ή βελτιώσεις ήθελαν να γίνουν.

ΔΕΝ ήταν όμως όλα ρόδινα σε πολλά τουριστικά θέρετρα και δεν ήταν εξαιτίας των ελλείψεων στο θέμα της παροχής υπηρεσιών, από τους δήμους ιδιαίτερα, κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα. Σε θέρετρα, όπως στον Πλαταμώνα, που επισκέπτονται, είτε παραθερίζουν, χιλιάδες οικογένειες, οι περισσότεροι Λαρισαίοι, η δημοτική αρχή για μια ακόμα χρονιά εγκατέλειψε εντελώς την περιοχή και τους επισκέπτες και δεν σεβάστηκε την ψήφο ούτε αυτών των μόνιμων κατοίκων. Με καθαριότητα τριτοκοσμικής χώρας, βουνό τα σκουπίδια, μεγάλος πληθυσμός τρωκτικών, δάσος τα χόρτα, νερό σε πολλά σημεία με το σταγονόμετρο, τη γνωστή αγέλη αδέσποτων σκύλων που επιτίθενται καθημερινά σε περιπατητές, τα σύννεφα από κουνούπια, το κυκλοφοριακό χάος δίχως έναν αστυνομικό σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, ο όρος «ανταποδοτικά τέλη» στον συγκεκριμένο δήμο μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο.

ΤΑ ίδια ή παρόμοια χάλια παρουσιάστηκαν και σε άλλους θερινούς προορισμούς. Καμία προετοιμασία δεν υπήρξε για την υποδοχή των παραθεριστών. Το περίεργο είναι πως αυτή η βλαβερή για την οικονομία στους τοπικούς πληθυσμούς εικόνα, των βουνών από σκουπίδια, η οποία ταξιδεύει στο εξωτερικό, δεν έκαμψε ούτε φέτος την επισκεψιμότητα εξ ου και ο συνωστισμός που παρουσιάστηκε την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου και στα τέλη Ιουλίου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως το φυσικό κάλλος των τουριστικών θερέτρων της χώρας κερδίζει την ακαταστασία και την προχειρότητα, παρακάμπτει την τεράστια έλλειψη υποδομών και διατηρεί παρ’ όλα τα προβλήματα σε υψηλά νούμερα την εισδοχή ξένων επισκεπτών για τις διακοπές τους στην ...ψωροκώσταινα.

Από τον Χρήστο Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass