«Δόξα τω Θεώ»

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 16:36

Κάποτε υπήρχε μια φτωχή γυναίκα, η οποία όλη την ώρα ό,τι καλό και να της συνέβαινε κοίταζε τον ουρανό και έλεγε «δόξα τω Θεώ» και αισθανόταν πολύ ευγνώμων για οτιδήποτε.

Κάπου εκεί κοντά της, όμως, έμενε ένας πλούσιος άνθρωπος. Κάθε φορά, λοιπόν, που περνούσε μπροστά από το σπίτι της γυναίκας, την άκουγε να λέει «Δόξα τω Θεώ, ευχαριστώ Κύριε». Στην αρχή δεν έδινε σημασία, αλλά κάποια στιγμή αυτό άρχισε να τον εκνευρίζει. Πώς μπορεί αυτή η γυναίκα, τόσο φτωχή, να ευχαριστεί συνέχεια τον Θεό, σκεφτόταν. Μια μέρα, λοιπόν, αφού ξαναπέρασε μπροστά από το σπίτι της και την άκουσε να λέει πάλι «Δόξα τω Θεώ» νευρίασε τόσο πολύ που είπε στον υπηρέτη του «Πήγαινε στο σούπερ - μάρκετ και γέμισε δύο καρότσια τρόφιμα. Πήγαινέ τα σε αυτή τη γυναίκα και όταν σε ρωτήσει ποιος τα έφερε θα της πεις ο διάβολος τα έφερε».

Έτσι λοιπόν κι έκανε ο υπηρέτης. Την επόμενη μέρα πήγε στο σούπερ-μάρκετ, γέμισε δύο καρότσια με τρόφιμα τόσο που ξεχείλιζαν και πήγε στη γυναίκα. Όταν έφτασε της χτύπησε την πόρτα. «Α! Δόξα τω Θεώ, ευχαριστώ», είπε εκείνη μόλις βγήκε έξω κι αντίκρισε τα δύο καρότσια. «Δεν θέλετε να μάθετε ποιος σας έστειλε τα τρόφιμα» τη ρώτησε ανυπόμονα ο υπηρέτης. «Όχι παιδί μου, δεν έχει σημασία. Όταν ο Θεός θέλει ο διάβολος τον υπηρετεί» και παίρνοντας τα δύο καρότσια μπήκε μέσα ευτυχισμένη.

Σισκόπουλος Νικόλαος

Α' ΚΑΠΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass