Η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 16:40

Δεν έχει υπάρξει από τη μεταπολίτευση άλλη κυβέρνηση σαν αυτή της ΝΔ, που να είχε την απόλυτη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ.

Είναι τέτοια η στήριξη που τα κεντρικά ΜΜΕ απώλεσαν, στον βωμό της με κάθε κόστος στήριξης της κυβέρνησης, και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας και αντικειμενικής ενημέρωσης. Το σλόγκαν της ΝΔ «επιστροφή στην κανονικότητα» επαναφέρει τους νταβατζήδες στα ΜΜΕ και με τη βούλα.

Παραδοσιακά, οι πρώτοι τρεις μήνες κάθε νεοεκλεγμένης κυβέρνησης δίνουν το στίγμα που θα ακολουθήσει στην τετραετία και ποιες θα είναι οι προτεραιότητές της.

 * «Η ΝΔ υπογράμμιζε πως την επόμενη των εκλογών θα ακυρώσει στην πράξη την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά εφάρμοσε». Τρεις μήνες μετά δεν έγινε τίποτα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το έθεσε καν στην κα Μέρκελ και η διαπραγμάτευση για την πιθανή μείωσή τους μετατίθεται για το 2021.

 *Η μεγάλη κωλοτούμπα της κυβέρνησης ήταν στο Μακεδονικό. Η ακροδεξιά ρητορική των συλλαλητηρίων περί προδοσίας και ξεπουλήματος, μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο ένας μετά τον άλλον υπουργό αυτοδιαψεύδονται και γελοιοποιούνται στα μάτια όσων τους πίστεψαν. Ως αποκορύφωμα, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι δεν είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πως θα σεβαστεί και θα τιμήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

* Η πρωτόγνωρη τραγωδία στο Μάτι αποτέλεσε ένα από τα βασικά αντιπολιτευτικά χαρτιά της προπαγάνδας της ΝΔ προεκλογικά. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με ύφος εκατό καρδιναλίων επέμειναν πως έφταιγε αποκλειστικά ο ανίκανος ΣΥΡΙΖΑ και η περιφερειάρχης Δούρου για την καταστροφή.

Μετεκλογικά, ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της διάσκεψης του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, παραδέχτηκε πως η πυρκαγιά στο Μάτι ήταν απόρροια της κλιματικής αλλαγής για να αποδειχθεί περίτρανα πως όσα υποστήριζε προεκλογικά η ΝΔ ήταν μικροπολιτική προπαγάνδα πάνω στους νεκρούς της τραγωδίας.

 * Προεκλογικά έταζε καλύτερες ημέρες στην εργατική τάξη. Μόλις ανέβηκε η ΝΔ στην εξουσία, υποβάθμισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αφού κατήργησε την αυτονομία του. Κατάργησε τη ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για το βάσιμο της απόλυσης, που έβαζε φραγμό στις αυθαίρετες απολύσεις.

* Για το προσφυγικό ακούστηκαν τα μύρια όσα, μέχρι και πως ο Τσίπρας σκόπιμα άφηνε τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα για να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης, που ούτε αρρωστημένα μυαλά μπορούν να σκεφτούν. Ο κ. Βρούτσης με απόφασή του κατήργησε την εγκύκλιο που απλοποιούσε και διευκόλυνε τη διαδικασία έκδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

 Εντυπωσιακή ήταν η κυβίστηση της κυβέρνησης στο μόνιμο προεκλογικό της επιχείρημα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τους πρόσφυγες, επειδή είχε δήθεν πολιτική ανοιχτών συνόρων. Ξαφνικά ο κ. Κουμουτσάκος ανακάλυψε ότι «γεωπολιτικοί λόγοι» δημιουργούν την προσφυγική ροή. Καλώς τους κι ας άργησαν στις θέσεις του υπεύθυνου ΣΥΡΙΖΑ.

 * Για τα Εξάρχεια, λειτουργούν χωρίς κανένα σχέδιο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Οι μόνοι «εγκληματίες» που πιάστηκαν ήταν οι οικογένειες των προσφύγων που απομακρύνθηκαν, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την παραβατικότητα. Ούτε ναρκωτικά βρήκαν, ούτε τους εμπόρους έπιασαν.

* Ο κ. Χατζηδάκης περιέγραφε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στη ΔΕΗ, για να δικαιολογήσει τις αυξήσεις και να προχωρήσει στο ξεπούλημά της.

*Η κυβέρνηση της αριστείας τοποθέτησε επικεφαλής στην ΕΥΠ, τον κ. Κοντολέοντα που αποκαλύφθηκε ότι δεν διέθετε κανονικό και αναγνωρισμένο πτυχίο για τη θέση.

Δεν έχουν τελειωμό τα λάθη και οι αποτυχημένες πρακτικές της κυβέρνησης.

 Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να χτίσει «τείχη» γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ με αρχαία υλικά, χρησιμοποιώντας μέχρι και τις μάχες των Θερμοπυλών και της Σαλαμίνας, για να διαφημίσει την κυβερνητική πρόταση που αφορά στην ψήφο των αποδήμων!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, οργανώνεται, επεξεργάζεται θέσεις και προγράμματα γιατί σύντομα ο ελληνικός λαός θα τον εμπιστευτεί και πάλι. Σύντομα θα είναι και πάλι το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

 Καλούμε όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να τον πάρουν στα χέρια τους. Να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής, να ακούσουμε και να συνθέσουμε το πρόγραμμα της μελλοντικής προοδευτικής διακυβέρνησης, τη σύγχρονη Αριστερά του 21ου αιώνα.

Από τον Βασίλη Ζωγράφο, αναπληρωτή συντονιστή γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass