ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Θεμιτόν και ανθρώπινον η αναγνώρισις»

Δημοσίευση: 13 Νοε 2019 22:43

Αγαπητή Ελευθερία,
Η ρήση αυτή ενός μεγάλου πολιτικού μας αποδίδει αδρά την εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου να καταγράψει τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικότητας, ιδιαίτερα σε τομείς κοινωνικά ευαίσθητους.


Προσωπικά αισθάνομαι την υποχρέωση να αναφερθώ στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα στην εμπειρία μου από τη νοσηλεία μου στο Κουτλιμπάνειο Νοσοκομείο Λάρισας, το γνωστό στο ευρύτερο κοινό ως «παλιό» Νοσοκομείο της πόλης μας. Με δεδομένο τον κίνδυνο να προκαλέσω την ταπεινότητα και τη σεμνότητα του προσωπικού του ιδρύματος, αισθάνομαι ωστόσο την ανάγκη να καταθέσω δημόσια την εμπειρία μου για το επίπεδο λειτουργίας και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του συγκεκριμένου Νοσοκομείου της πόλης μας. Ένα δεκαήμερο νοσηλείας, με δύο χειρουργεία στις κλινικές Ορθοπαιδική και Χειρουργική, ήταν υπερ-αρκετό για να εκτιμήσει κανείς το επίπεδο λειτουργίας αυτής της μεγάλης νοσοκομειακής μονάδας.
Το Κουτλιμπάνειο Νοσοκομείο της πόλης μας είναι ευρύτερα γνωστό ως το «παλιό» Νοσοκομείο της Λάρισας. Η λειτουργία του όμως και οι υπηρεσίες του συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία μιας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας που εναρμονίζεται απόλυτα με το αξιακό σύστημα που σηματοδοτεί η φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Αξιοσημείωτο στοιχείο αυτού του συστήματος είναι το μηδενικό κόστος της νοσηλείας. Εκείνο όμως που καταξιώνει την αποστολή του συγκεκριμένου Νοσοκομείου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Διοίκηση, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου, συντονισμένο με αίσθημα ευθύνης στην αποστολή του, επιτελεί ένα έργο βαθιά κοινωνικό και ανθρώπινο.
Η αίσθηση του καθήκοντος διάφανη. Ο σεβασμός στον ασθενή απόλυτος. Το χαμόγελο, ο λόγος της παρηγοριάς, η οικειότητα με τον άρρωστο, αλλά και η κατανόηση σε δύστροπες συμπεριφορές ασθενών είναι στοιχεία που συνθέτουν μία ξεχωριστή νοσηλευτική λειτουργία. Με τέτοιες προδιαγραφές είναι προφανές ότι και τα όποια υπαρκτά προβλήματα υποδομών εύκολα μπορεί να ξεπεραστούν.
Για όλη αυτή την εμπειρία αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε όλους τους παράγοντες και τους εργαζόμενους του «παλιού» Νοσοκομείου Λάρισας για τις μεγάλες υπηρεσίες που προσφέρουν στην κοινωνία μας.
Με εκτίμηση, Χρ. Μιχαλές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass