«Οι παραιτηθέντες δεν συμμορφώθηκαν σε ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2019 16:32

«Ομόφωνα τα επτά μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων διαψεύδουμε τις αιχμές των τριών παραιτηθέντων μελών, ως περιέχονται στην επιστολή τους.

Αντιθέτως: η μη συμμόρφωση σε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. (Οκτώβριος 2018) ήταν η αιτία πρότασης μομφής και αναδιανομής θέσεων στο Δ.Σ. Περαιτέρω η δημόσια αντιπαράθεση για εσωτερικά ζητήματα αποδυναμώνει τη θέση των Πολυτέκνων, μας βρίσκει αντίθετους και δεν θέλουμε να επανέλθουμε».

Αυτά αναφέρει, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων, απαντώντας στην επιστολή παραίτησης τριών συμβούλων του και αναλύει τις δράσεις που ακολούθησαν και προβλέπονται μετά την αναδιανομή θέσεων στο Δ.Σ., τέλος του 2018:

α) Ανατέθηκε σε ειδικό πρόσωπο, ερευνήθηκε και δρομολογήθηκε η οικονομική διαχείριση του Ταμείου: περιέχει σήμερα 37% περισσότερα χρήματα από όσα παραλάβαμε, σε περίοδο ενός έτους. Η ορθή διαχείριση πιστοποιήθηκε με ομόφωνη Έκθεση και έγκριση των τριών (άλλων από το Δ.Σ.) μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

β) Ο Σύλλογος για την εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου απασχολεί πλέον δύο υπαλλήλους, με πλήρες ωράριο στη Λάρισα και με μερική απασχόληση καθημερινά στο γραφείο μας στον Τύρναβο.

γ) Πραγματοποιήθηκε αρχές 2019 η καθιερωμένη εορτή βράβευσης και γνωριμίας των νέων μητέρων. Η εκδήλωση αφενός αναβαθμίστηκε, αφετέρου αποφασίσθηκε και προσφέρθηκε το δώρο ανεξάρτητα από την προσέλευση εκείνη την ημέρα.

δ) Αποκαταστάθηκε η ενότητα με τα μέλη μας εκ Τυρνάβου, που αποτελούν αριθμητικά και από κάθε άποψη από τα πλέον δυναμικά μέλη του σώματος των Πολυτέκνων. Χειρισμοί άστοχοι είχαν οδηγήσει σε διάσπαση, δημιουργία Συλλόγου Πολυτέκνων Τυρνάβου και στην ανάκληση από τον Δήμο Τυρνάβου της απόφασης παραχώρησης του εκεί γραφείου μας. Για εμάς η όποια “αντιπαλότητα” τελείωσε με τις εκλογές. Λυπούμαστε για την αποστασιοποίηση των τριών μελών μας, ας σκεφθεί όμως κανείς τι σημαίνει η διάσπαση και η αποστασιοποίηση των εκατοντάδων πολυτέκνων οικογενειών του Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής.

Η θέλησή μας πάντως για ενότητα όλων είναι δεδομένη.

ε) Πραγματοποιήθηκαν, και λόγω των εκλογών, δεκάδες συναντήσεις με πολιτικά και εν γένει αρμόδια πρόσωπα και απεστάλησαν δεκάδες email και έγγραφα για την προώθηση των αιτημάτων μας. Απόδειξη οι δεκάδες δημοσιεύσεις των ίδιων των συνομιλητών μας και το γεγονός ότι το δημογραφικό είναι σταθερά στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Θέματα, όπως οι μεταγραφές, το φορολογικό, τα οχήματα, το στεγαστικό και υπηρεσιακά, τα υπομνήσαμε και μετά τις εκλογές, και συνεχώς και με κάθε ευκαιρία προωθούμε. Το σωματείο μας, ΝΠΙΔ, δεν νομοθετεί για να του χρεώνεται η συνεχιζόμενη επί δεκαετίες ουσιαστική ανυπαρξία δημογραφικής πολιτικής.

στ) Πέρα από τους φορείς, κοιτούμε τι εμείς μπορούμε να κάνουμε: ο Σύλλογος καταβάλλει πλήρως το κόστος διάγνωσης και χειρουργείου -αν χρειαστεί- για φλεβικές παθήσεις της πολύτεκνης μητέρας. Η μητέρα επικοινωνεί απευθείας με τον ιατρό, χωρίς μεσολάβηση Συλλόγου και δεν επιβαρύνεται καθόλου. Το πρόγραμμα, που καταψήφισαν οι αποχωρήσαντες, είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Λαμβάνουμε την ικανοποίηση των μελών μας, που εξυπηρετούνται άμεσα (μηδενική αναμονή). Φιλοδοξούμε για τη μονιμοποίηση του προγράμματος παροχής από τον Σύλλογο και καλούμε τις γυναίκες να επωφεληθούν. Επέκταση του προγράμματος θα ανακοινωθεί σύντομα.

ζ) Αποφασίσθηκε χάριν διαφάνειας η δημοσιοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ.

η) Πραγματοποιήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου η καθιερωμένη εορτή για τα πρωτάκια με προσφορά σχολικής σάκας. Η βράβευση αφενός αναβαθμίστηκε ως προς την αξία του δώρου, αφετέρου αποφασίσθηκε και προσφέρθηκε το δώρο ανεξάρτητα από την προσέλευση εκείνη την ημέρα.

θ) Συμμετείχαμε, στα πλαίσια της συνεργασίας μας με άλλα Σωματεία της Λάρισας, σε εκδηλώσεις, όπως αυτή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και άλλες.

ι) Αυστηροποιήσαμε τη διαδικασία (επαν)έκδοσης και θεώρησης βιβλιαρίου, για να προστατεύουμε την έκπτωση στις μετακινήσεις μας κι όλα τα δικαιώματά μας.

ια) Σε διανομές, όπως η τελευταία που συνεχίζεται με επιτυχία επί ημέρες, καταβάλλεται προσπάθεια να επωφεληθούν όλα τα μέλη μας.

ιβ) Επισημάνθηκε και δρομολογήθηκε η Δήλωση των δύο γραφείων μας στη Λάρισα (οι παλαιότεροι ενθυμούνται) στο Κτηματολόγιο, σοβαρή παράλειψη του παρελθόντος.

ιγ) Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, εξαιτίας της αδυναμίας σύνταξης προϋπολογισμού- ισολογισμού (το πρώτο αντικείμενό της), λόγω των σοβαρών ζητημάτων που παρέλαβε το νυν Δ.Σ. Κανείς δεν ζήτησε ή εισηγήθηκε να γίνει νωρίτερα. Ενδεικτικά η προ αυτής “Γενική Συνέλευση” του 2018 έλαβε χώρα μεταξύ του τότε προέδρου και του τότε γραμματέα (δύο άτομα). Παρά τη δαπάνη για το πρόγραμμα υγείας (διαγνώσεις, χειρουργεία, αποκατάσταση), παρά την πρόσληψη δευτέρου υπαλλήλου, παρά την απασχόληση λογιστή και στο Ταμείο μας (ορισμένες ημέρες), παρά τη μεγαλύτερη αξία των δώρων στις βραβεύσεις μας, παρά ορισμένα έκτακτα έξοδα- χωρίς μάλιστα έκτακτα έσοδα, παρά την οικονομική δυσχέρεια, τη συγκυρία και την ολιγοτεκνία, το γεγονός είναι ότι έχουμε σήμερα στο Ταμείο μας 37% περισσότερα χρήματα από όσα παραλάβαμε, μέσα σε ένα χρόνο, κι αυτό μας επιτρέπει να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς, χάριν των πολυτέκνων και της κοινωνίας μας.

Περιοριζόμαστε στα άνω. Παρά τις ελλείψεις, τα λάθη και τις αστοχίες μας, σε μια μεταβατική περίοδο, εν μέσω σοβαρών εξελίξεων στον Σύλλογο, αναβαθμίσαμε τις υφιστάμενες δράσεις του Συλλόγου και δεν παραλείψαμε καμιά. Προσθέσαμε όμως δράσεις που διόρθωσαν σοβαρά προβλήματα δεκαετιών, και άλλες, καινοτόμες, που κανείς αντίστοιχος Σύλλογος στην Ελλάδα δεν έχει να επιδείξει, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες, εκ των οποίων μερικές μας έχουν ζητηθεί ειδικά".

Μετά τιμής, τα μέλη του Δ.Σ.:

Χρήστος Παπαϊωάννου, Αθανάσιος Μπίκας, Δημήτριος Οικονόμου, Νικόλαος Τσιόγιας, Χρυσούλα Διάλλα, Λάμπρος Βλιώρας, Ζωή Παπαθεοδώρου- Αναστασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass