Το πολιτικό σύστημα

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2019 22:39

Το πολιτικό μας σύστημα διαμορφώνεται τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τους πολίτες. Οι πολιτικοί από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν την πολιτική τους επιρροή και το κύρος τους, έχουν αναπτύξει τόσο έντονα το

προσωπικό και το κομματικό τους συμφέρον, που είναι ικανοί να θυσιάσουν τα πάντα για την πολιτική τους ανέλιξη. Έτσι με την εξέλιξη της πολιτικής μας ζωής αναπτύχθηκε ένα πολιτικό σύστημα, που ανατράφηκε και ανδρώθηκε με βάση τη ρουσφετολογία, τη διαπλοκή και την κομματοκρατία. Δυστυχώς, κατά κανόνα, ακόμα και αυτοί που ξεκινούν την πολιτική τους καριέρα με ιδανικά και με αγνές προθέσεις να συμβάλουν στο γενικό συμφέρον, τελικά θα γοητευτούν και θα υποκύψουν στις σειρήνες του συστήματος. Οι πολίτες παρασυρόμενοι είτε από τα παραπλανητικά λόγια των πολιτικών, είτε από κάποια προσωπικά συμφέροντα, προσκολλώνται σε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο υποστηρίζουν με περισσότερο ή λιγότερο φανατισμό για την επικράτησή του. Παράλληλα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (κανάλια, εφημερίδες) προσκολλώνται και αυτά κατά κανόνα σε κάποιο κόμμα και ενημερώνουν με κομματική ματιά τα ευήκοα ώτα των πολιτών και έτσι γίνεται μια αλληλοενημέρωση κομμάτων και πολιτών και όλοι είναι ευχαριστημένοι και η ζωή προχωράει. Αφιερωμένο στο συλλογικό μηδέν του πολιτικού συστήματος. Σ' αυτή την αόρατη μάχη, που χάραξε η μοίρα μας, η ελπίδα παραμένει όνειρο της περισυλλογής μου. Μέσα στην τόση φθορά ο αγώνας σαν μάταιος φαντάζει. Κι όμως προσπαθούμε να περάσουμε τα σύνορα, να φτάσουμε τους ήλιους, που όλο γεννιούνται και που όλο χάνονται. Και τελικά τίποτα δεν αλλάζει, όσο και αν το σκέφτομαι. Παρηγοριά μου τελευταία το τίποτα το συλλογικό μηδέν.

Από τον Αστέριο Καζλάρη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass