ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2020 16:00

Υπέρ ευπαθών ομάδων...

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ημέρες διάγουμε αδελφοί μου. Ο ήλιος, ανατέλλων ενωρίς το πρωί, ξαστερώνει τον ουρανό και ρίπτει τις θερμοκρασίες εις τα Τάρταρα.

Η παγωνιά, καθ’ όλην τη διάρκεια της ημέρας, είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Ήδη έχουμε υποστεί άπαντες τας συνεπείας στα κόκκαλά μας (τρίζουν), στα χείλη μας (λιποζάν) κυρίως δε εις τα τσαούλια μας, διότι πράγματι, ξιτσαουλιάσκαμι ντιπ. Ποία κλιματική αλλαγή και άλλας τρίχας μου τσαμπουνάτε; Εν Λαρίση το θερμόμετρον της φύσεως λειτουργεί αψόγως. Κάθε που έρχεται Πρωτοχρονιά πιάνει το κρύο της άρκτου (αρκούδας), την δε ημέρα των Θεοφανείων γενναίοι και ευσεβείς νέοι ρίπτονται αφόβως εις τα ύδατα του Πηνειού, πράγμα που ούτε τροφαντή αρκούδα θα απετόλμα.

Τέλος πάντων αδελφοί μου, εάν επανέρχομαι σήμερον εις το θέμα είναι από πραγματική συμπόνια προς μια βασανισμένην κατηγορία συμπολιτών μας. Ετούτες, τις δύσκολες και παγωμένες ημέρες, ο νους όλων μας ας στραφεί στους συνανθρώπους μας καπνιστές, οίτινες διατρέχουν δραματικάς στιγμάς και ώρες φοβερές, ώρες επώδυνες, ώρες κρίσεως, υποχρεούμενοι να ικανοποιούν το πάθος τους έξωθεν των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το θέαμα αυτών των δυστυχών υπάρξεων είναι τω όντι φοβερόν και πρωτοφανές. Ιστάμενοι εκεί, όρθιοι ως εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, κάτω από σόμπας και άλλα περίπλοκα συστήματα θερμάνσεως που έχουν ανακαλύψει οι δαιμόνιοι καφετεριούχοι, ικανοποιούν το πάθος των προς τον καπνόν. Ας ενώσουμε λοιπόν τας προσευχάς μας ενώπιον του Υψίστου, μήπως και τους απαλλάξει από την βλαβεράν τούτην συνήθειαν και να επανέλθουν εις την θαλπωρήν των εντός των καταστημάτων θερμαινόμενων χώρων. Αμήν.

Ομοίως αδερφοί μου ας αναπέμψομεν προσευχάς και δεήσεις εις τον Ύψιστον δια τον αγαπητόν αδερφόν ημών Πρίγκιπα Χάρρυ και δια την σύζυγόν του Μέγκαν, άλλη ευπαθή ομάδα και τούτοι. Οι νέοι ούτοι αγαπητοί μου, καίτοι απολωλότα πρόβατα της Αγγλικανικής αιρέσεως αξίζουν της συμπαθείας ημών. Δεν υποφέρουν ασφαλώς από την παγωνιάν – τα εν Σάσσεξ ανάκτορα των είναι αρκούντως θερμαινόμενα- αλλά δοκιμάζονται υπό του διαβόλου.

Είναι ο σατανάς αδελφοί μου που τους έχει εμβάλει την ιδέαν της αποξενώσεως από την πατρώαν βασιλικήν οικογένειαν και σε λίγο θα έχουν τύχη παρομοίαν με αυτήν των καπνιστών : θα τεθούν εκτός μαγαζιού και εκεί, μόνοι εις την παγωνιά της ψυχής τους, θα αντιληφθούν τα απίδια του γνωστού σάκου.

Διότι, πού πας αδερφέ μου Χάρρυ και υποκύπτεις στας παγίδας του τρισκατάρατου; Γιατί υποκύπτεις εις την δαιμονικήν συμβίαν σου ήτις σε έχει βάλει – μετά συγχωρήσεως – εις την κιλόταν της και σου έχει εμφυσήσει τοιαύτας αναρχικάς και ανατρεπτικάς ιδέας; Ουκ αισχύνεις; Αυτή βρε μέχρι και το μούσι θα σε βάλει να ξυρίσεις κοκκινοτρίχη μου.

Συγγνώμη αδερφοί μου παρεσύρθην, αλλά οφείλομεν όλοι να σκεφθώμεν τι τραβούν ενίοτε οι γονείς από τα παλιόπαιδα, εεε, συγγνώμην από τα προσφιλή των τέκνα ήθελον ειπείν. Τα μεγαλώνει ο γονεύς, δίνει το αίμα του, τα φροντίζει, τα παίρνει PlayStaion 4, τα παίρνει I –phone, τους αγοράζει αθλητικά παπούτσια διακοσίων ευρώ το ζεύγος, τα παίρνει, αργότερον, Honda 500άρα εμβάζων εαυτόν εις μεγίστην αγωνία μην στουκάρουν εις κανέναν στύλον της ΔΕΗ και... ποίον το όφελος; Πίκρα και απογοήτευσις. Και λεονταρισμοί!

Εγώ θα ανοίξω επιχειρήσεις, θα υπογράψω ως Πρίγκιπας που είμαι συμβόλαια συνεργασίας με Πολυεθνικάς και θα κονομήσω, θα φτιάχνω είδη μόδας ανώτερα της Louis Vuitton (άπαγε της βλασφημίας σου άχρηστε που τολμάς να θίξεις τα ιερά και όσια των γυναικών!).

Αλλά, φευ, νέε μου, συντόμως θα κατανοήσεις την πλάνη σου και θα αντιληφθείς αχαΐρευτε (ή μήπως α-Χαρρυ-ευτε;) ότι ουκ έστιν ελπίς πέραν της ζεστής αγκάλης του πατρός Καρόλου και της γιαγιάς Ελισάβετ και των σταθερών επιχορηγήσεων αυτής προς τους βασιλικούς εγγονούς. Ώσπερ Πρωτόπλαστος εκ του Παραδείσου θα εκπέσεις ώ σύγχρονε Αδάμ με την σατανικήν Μ-Ευαν σου, τούτον τον σύγχρονον όφι. Και επιστροφάς Ασώτων Υιών δεν δεχόμεθα, αυτό μια φοράν συνέβη εις την Ιστορίαν. Η εκδίκησις θα είναι σκληρότερη και αντάξια ενός Δούκα Σεβαστού!

Το τρίτον που πρέπει να σκεφθώμεν αγαπητοί μου επί ... μακρύτερον είναι το δράμα του εξαιρέτου Προέδρου μας και αδελφού ημών Προκοπίου Παυλόπουλου. Αντιθέτως προς τον α-Χάρρυ-στον της Αγγλίας, ο εκ Καλαμάτας ορμώμενος αδελφός ημών Προκόπιος ουδόλως απαξίωσε τον θρόνο όν του προσέφερε η συγκυρία, βασικά ο Τσίπρας για να την σπάσει σε κείνον τον αχώνευτον, εεε, συγγνώμη, τον εντιμότατον κον Σαμαράν.

Εγγυητής της ενότητος του Έθνους ο Προκόπιος έχει διαπρέψει εις τας «βαρυσήμαντας δηλώσεις με ηχηρό περιεχόμενο», τις οποίες αναπέμπει ενώπιον των τοπικών Αρχών, ως επιτάσσει και ο ρόλος του εις εκάστην τοπικήν εορτήν ή επέτειον απελευθερώσεως ενός τόπου από τον Οθωμανικόν ζυγόν. Τοιούτους άνδρας θέλομεν!

Τοιούτους έχει ανάγκη η πατρίς προς τόνωσιν του πεσμένου ηθικού της. Και είναι λυπηρόν να διαβάζομεν αδελφοί μου ότι ο κύριος Κυριάκος δεν θα τον επαναπροτείνει, επειδή ξιλουιάστ’κι από κείνη κει την «σουρλουλού» την κυρία Φώφη, ήτις επιθυμεί για Πρόεδρο πρόσωπον προερχόμενον εκ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος- δυστυχώς ο φαταουλισμός των πασοκτζήδων δεν εξέλιπεν αδελφοί μου.

Και ερωτώ: Εις τι ενόχλησε ο Προκόπιος; Μήπως δεν καλοδέχτηκε μπάντας Ποντίων για τα κάλαντα; Μήπως δεν υπέμεινε τας παρελάσεις μέχρι ορθοστατικής υποτάσεως;

Ή μήπως δεν ήτο παρών εις κάθε εορτήν πολιούχου ανά την Επικράτειαν ως προσήκει εις Πρόεδρον;

Αδελφοί μου... Πολλά τα δεινά των ημερών, πολλαί και αι δοκιμασίαι. Ας χαλυβδώσομεν το φρόνημά μας και ας τα υπομείνουμε όλα μετά της αρμοζούσης καρτερίας. Ο θεός είναι εδώ και βλέπει. Διο και ημείς συν αυτώ, ας αναφωνήσομεν;

-Λευτεριά εις τους καπνιστάς!

Λευτεριά στη γιαγιά Ελισάβετ. Μα, πάνω απ’ όλα λευτεριά στον συμπαθή αδελφό ημών Προκόπη όστις ετοιμάζεται να αναχωρήσει εις τόπον χλοερόν, εις τόπον αναψύξεως, ένθα απέδρα κάθε πολιτική λύπη, σκασίλα και στεναγμός.

Αμήν!

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΕΣΗΣ

alexiskalessis@yahoo.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass