Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 18:03

Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στην Ελλάδα συνέβη την Κυριακή 4 Μαρτίου του 1905 ώρα 11.30. Σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής, ο πρίγκιπας Ανδρέας του Φιλίππου και πεθερός της βασίλισσας της Αγγλίας, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Συγγρού κατευθυνόμενος προς Πειραιά.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η σύζυγός του Αλίκη και ο υπασπιστής του Μεταξάς. Το αυτοκίνητο του πρίγκιπα ακολουθούσε ο βουλευτής και υπουργός Φθιώτιδος Νικόλαος Σιμόπουλος. Κοντά στο ζυθοπωλείο του "Φιξ" ο Σιμόπουλος επιχείρησε να προσπεράσει και συνέχισε την πορεία του στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Όμως ξαφνικά είδε να πετάγεται μπροστά του μια γυναίκα κρατώντας ένα παιδί. Ο Σιμόπουλος έκανε ελιγμούς για να την αποφύγει αλλά εκείνη τρομαγμένη αντί να σταματήσει, έτρεξε για να φτάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο. Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου να τη ρίξει στο οδόστρωμα και να περάσει επάνω από το σώμα της. Το ίδιο φαίνεται πως έκανε και το αυτοκίνητο του πρίγκιπα. Το πρώτο τροχαίο δυστύχημα είχε θύμα μια νεαρή γυναίκα 25 χρόνων, ονόματι Ευφροσύνη Βαμβακάρη, σύζυγος του σανδαλοποιού Θεόδωρου, καταγόμενη από το Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

Πάντως κάποιοι λένε πως την άτυχη γυναίκα χτύπησε πρώτος ο πρίγκιπας και στη συνέχεια Σιμόπουλος προσπάθησε να τον καλύψει, υποστηρίζοντας ότι εκείνος προπορευόταν. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς από τους δύο δεν πάτησε φρένο. Σημειώνεται ότι το 1905 στην Αθήνα κυκλοφορούσαν μόνο πέντε αυτοκίνητα.

Νικόλαος Σισκόπουλος, συνταξιούχος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass