Φόβοι για την απλή αναλογική

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2020 16:36

Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. κατά τις εκλογές του Ιουλίου, έδωσε δυνατότητα να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κατ’ εντολή του λαού.

Έτσι αποφύγαμε τον σκόπελο της τραγικής εμπλοκής μας σε «Συμμαχικές Κυβερνήσεις», δηλ. τον εφιάλτη της Απλής Αναλογικής. Αυτό το σύστημα, πρέπει να γίνει αντικείμενο άμεσης αλλαγής, αν θέλουμε να δούμε καλύτερες μέρες. Θερμοκέφαλοι νόες, από άγνοια ή από εσκεμμένη πρόθεση, καθιέρωσαν την Απλή Αναλογική τώρα για τις Αυτοδιοίκητες εκλογές και στις επόμενες και για τις Εθνικές. Δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι με εμμονές και ιδεοληψίες, που ψηφίζουν θέματα, που μόνο καταστροφή προοιωνίζονται. Παρά τη σοφή ρήση των Αρχαίων Ελλήνων ότι, «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», αυτοί επιμένουν να κάνουν τα ίδια λάθη, που έφεραν τη χώρα μας σε ανυπέρβλητα εμπόδια. Με τον εκλογικό Νόμο του Τσοχατζόπουλου το 1989 τον Νοέμβριο του 1989 και τον Απρίλιο του 1990. δηλ. σε λιγότερο από ένα χρόνο είχαμε τρεις Εθνικές εκλογές, για να βρούμε κάποια άκρη. Κατόπιν μαραθωνίων διαβουλεύσεων, αντεγκλήσεων, εκβιασμών «ώδινεν όρος και έτεκεν μύν». Εγεννήθη Κυβέρνηση με 151 Βουλευτές, επί ξυρού ακμής κρεμάμενη, καχεκτική και θνησιγενής. Στηριγμένη μόνον σε έναν Βουλευτή του ΔΗΑΝΑ. Πράγμα, που μόνο ο Τσίπρας το αντιμετώπισε επί τέσσερα χρόνια με τον ιδεολογικό του αντίπαλο τον Καμμένο.

Το 1990 λοιπόν μ’ αυτή τη λοιμική Κυβέρνηση με σύμπραξη Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ έγινε το έλα να δεις! Εκβιασμοί για αποχωρήσεις. Ρουσφέτια του καθενός συμβαλλομένου, διαπλοκές και αδράνεια. Ποιος να διορίσει τον δικό του. Τα φιλικά δάνεια της ψηφοθηρίας. Κόλαφος κατά τη Α.Α.

Κι ας έλθουμε στα πρόσφατα. Με την πρώτη εφαρμογή της Α.Α. στις αυτοδιοικητικές. Στη Θεσσαλονίκη λ.χ. ο εκλεγείς Δήμαρχος, εξέλεξε 7 μόνο Συμβούλους, ενώ οι της αντιπολιτεύσεως ήσαν 42. Δεν χρειάζεται ερμηνεία. Πώς ο πρώτος τη τάξει με επτά Συμβούλους θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, για το οποίο και ψηφίστηκε. Ποια δική του πρόταση θα σταθεί, μ’ αυτή τη δεδομένη ανισότητα; Ας μας δώσουν μια εξήγηση οι υπέρμαχοι της Α.Α.

Μα θα μου πείτε: «Γιατί σε ορισμένα κράτη της Β. Ευρώπης εφαρμόζουν την Α.Α.». Προφανώς είμαστε διαφορετικοί λαοί. Στο Βέλγιο, έμειναν δίχως Κυβέρνηση σχεδόν ένα χρόνο. Στη Γερμανία πάνω από τέσσερεις μήνες. Αλλά αυτό δεν τους πείραξε. Με μια καλά οργανωμένη Δημόσια Διοίκηση, η χώρα δούλευε ρολόι, χωρίς Βουλευτές. Εκείνοι συμμαχούν, με σκοπό να βοηθήσουν την ηγεσία.

Έχουν ευθύνη, σύμπνοια και σταθερές διαπραγματεύσεις. Εδώ αν ποτέ γίνει κυβέρνηση με την Α.Α. θα πρυτανεύσει η ιδιοτέλεια τι υπουργείο θα πάρουμε. Όποιος λάχει διορίζει ημετέρους τους. Ψηφίζουν φωτογραφικές διατάξεις, συνδιαλέγονται με λαμόγια της απάτης, γλύφουν κι αυτοί το μέλι τους. Η Α.Α. ευνοεί το απόλυτο κομματισμό. Ψώνια και αλλοπαρμένοι, δημιουργούν κομματίδια, μαζεύουν μερικούς ανόητους και αριβάρουν για τη Βουλή. Κι αν δεν πετύχουν, τι χάνουν; Μόνο το παράβολο. Αν πετύχουν όμως; Κι αν βάλουν το ποδαράκι τους στη Βουλή, βουτάνε το παραδάκι και τα άλλα προνόμια. Μας δουλεύουν δε με το γαζί. Όσο για τη συμμετοχή της στο κοινοβουλευτικό έργο, δεν παρήχθη. Μανία τους το Βουλευτικό τους έδρανο. Άλλος προσπαθούσε κατ’ δήλωσή του, να εκλεγεί επί σαράντα χρόνια. Αυτά τα κομματίδια, της Ένωσης Κέντρου, του Λαφαζάνη, της Κωνσταντοπούλου, του Βαρουφάκη, του Βελόπουλου κ.ά. σε συμμαχικές κυβερνήσεις θα είναι ό,τι το τρελό. Περιμένετε να καταλήξουν σε ομόφωνες αποφάσεις; Να παράξουν κοινοβουλευτικό έργο; Είδαμε την απελθούσα κατάπτυστη και εγκληματική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Μας έδωσαν πολλά μαθήματα, βίας, τραμπουκισμού, θρασύτητας και δολοφονίας.

Ο κάθε λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει τη λογική σκέψη. Αν η Ν. Δ. δεν έπιανε τον αυτοδυναμία, θα έπρεπε να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με το ΚΙΝΑΛ. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι η σύμπραξή τους ανήκει σε δύο διαφορετικές ριζικά αντίθετες φιλοσοφικές σκέψεις και πρακτικές. «Ου συγχρώνται Ιουδαίοι τοις Σαμαρείταις». Όσο για τη Φωφώ, που δήλωνε πως αποκλείει κάθε συνεργασία και όταν της ερχόταν θα μπορούσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν φαίνεται ως πολιτικός μπέσας. Όχι λοιπόν ποτέ Α.Α. με υποφώσκουσες αρχηγικές τάσεις. Με υποχθόνιες μαχαιριές. Με φοβερές περιπέτειες, για τον τόπο μας. Η νέα κυβέρνηση έχει χρέος και όσο είναι νωρίς, να προχωρήσει στη κατάργηση της Α.Α. και στην καθιέρωση της Ενισχυμένης. Να μπει πια η χώρα σε μια χρονιά ανάπτυξης και προόδου.

Από τον Κων/νο Ι. Παπακωνσταντίνου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass