Οι άρχοντες πρέπει να έχουν οξυδέρκεια, τόλμη και αρετή…

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2020 18:00

«Δεν υπάρχει τελειότερο προτέρημα στον άνθρωπο

από την αρετή σε σχέση με την πολιτική»

Σωκράτης

Μόνιμη σκέψη, διακαής πόθος, θερμή επιδίωξη και σκληρός αγώνας κατευθύνουν τους πολιτικούς μας στην κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας κυρίως προς ικανοποίηση κομματικών, προσωπικών συμφερόντων και την εξυπηρέτηση των ημετέρων.

Είναι εμποτισμένη από τον κομματισμό, τον λαϊκισμό και την άκρατη φιλοδοξία να γίνουν μόνιμοι εραστές της εξουσίας.

Η πορεία του τόπου, τα εθνικά προβλήματα, οι λαϊκές απαιτήσεις και η ποιοτική λειτουργία της δημοκρατίας αποτελούν για τους πολιτικούς μας, στόχους όχι πρώτης προτεραιότητος.

Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα οι ασκήσαντες την εξουσία δεν μερίμνησαν να προστατέψουν και να αξιοποιήσουν τον υποθαλάσσιο πλούτο, όταν ελλοχεύουν τα μεγάλα ξένα συμφέροντα και μας απειλεί ο ταραχοποιός του Αιγαίου.

Η αμέλειά μας ως προς τον καθορισμό της ΑΟΖ υποδηλώνει την έλλειψη οξυδέρκειας των ταγών του τόπου μας, καθώς και την ατολμία τους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο καθορισμός της, γιατί εγείρονται και ορθώνονται παράλογες και εξωφρενικές απαιτήσεις της γείτονος Τουρκίας.

Παράλληλα, δεν λείπουν τα προσκόμματα και οι απαιτήσεις που προβάλλουν και άλλες χώρες.

Στο πολιτικό προσκήνιο προβάλλει ίσως το σπουδαιότερο πρόβλημα που απασχολεί τη χώρα μας και αυτό είναι το μεταναστευτικό. Καθημερινά τα νησιά του Αιγαίου κατακλύζονται από λαθροεισβολείς.

Οι αθρόες εισροές μεταναστών στη χώρα μας οργανώνονται και κατευθύνονται από μουσουλμανική οργάνωση που στόχο έχει την αλλοίωση των πληθυσμών της χώρας μας και της Ευρώπης και τη μουσουλμανοποίησή τους.

Οι ασκούντες της εξουσία δεν αντιμετωπίζουν και δεν αναχαιτίζουν τις αθρόες εισροές των εισβολέων, γιατί δεν φρουρούν και δεν προστατεύουν τα σύνορα της χώρας μας. Επίσης, δεν τους αποθαρρύνουν με τη λήψη μέτρων που θα τους οδηγήσουν σε ακατοίκητα νησιά.

Η χορήγηση επιδομάτων και άλλων διευκολύνσεων προς τους μετανάστες συμβάλλουν στην αύξηση των εισροών. Οι Μ.Κ.Ο. είναι υπεύθυνες για το τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας μας, διότι οργανώνουν τις εισροές και διακινούν τεράστια χρηματικά ποσά προς όφελός τους.

Οι κυβερνώντες διαθέτουν δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος και ολιγωρούν για την προστασία και την προσφορά βοήθειας προς τους ανέργους, φτωχούς και αδύναμους συμπολίτες μας.

Την επικαιρότητα απασχόλησε το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Η μεν κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την Παιδεία που εισήγαγε στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση ισχυρίζεται ότι την εκσυγχρονίζει, τη συνδέει με την αγορά εργασίας και συμβάλλει στην άρτια και καλύτερη μόρφωση των νέων καθώς και στη διαμόρφωση υπευθύνων και ενεργών πολιτών.

Η αντιπολίτευση δε, επικρίνει την κυβέρνηση και αξιολογεί αρνητικά το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι θεωρεί την Παιδεία εμπορικό αγαθό.

Η εκπαιδευτική κοινότητα αξιολόγησε αρνητικά το νομοσχέδιο για την Παιδεία και διατύπωσε επιφυλάξεις.

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η κυβέρνηση έφερε το εκλογικό νομοσχέδιο προς ψήφιση και αφορά στην εκλογή των βουλευτών. Η αντιπολίτευση το αξιολόγησε αρνητικά διότι το κόμμα που θα συγκεντρώσει από 25% και πάνω θα έχει μπόνους μέχρι 50 έδρες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην καθιέρωση της απλής αναλογικής, διότι πιστεύει ότι έτσι υπάρχει γνήσια έκφραση της λαϊκής θέλησης και την ενισχυμένη αναλογική τη θεωρεί καλπονοθευτικό σύστημα. Το ΚΙΝΑΛ έχει τις επιφυλάξεις του. Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο έχει μια προφανή αδικία διότι δεν αναγνωρίζει μπόνους εδρών σε συνασπισμό κομμάτων που συγκεντρώνει ποσοστό ψήφων 40 και 50%. Θεωρεί το μπόνους των 50 εδρών υπερβολικό και το περιορίζει στις 35 έδρες. Είναι γεγονός ότι η απλή αναλογική δεν αποδίδει σταθερές κυβερνήσεις, ενώ η ενισχυμένη εγγυάται την πολιτική σταθερότητα.

Κατά τη γνώμη μου οι κυβερνήσεις συνεργασίας αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα και τα ενεργήματά τους έχουν φρόνηση, τόλμη και αρετή. Λίαν προσφάτως εξελέγη εις το ύπατο αξίωμα της Πολιτείας ως πρόεδρος της Δημοκρατίας η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρόεδρος του ΣτΕ. Έλαβε 261 ψήφους, που θεωρείται ισχυρή πλειοψηφία, τιμητική μεταχείριση και εκδήλωση σεβασμού από τη Βουλή των Ελλήνων. Τιμήθηκε γιατί είχε πλούσια προσφορά στη δικαιοσύνη, ακμαίο ήθος και, όπως εφάνη κι από το αποτέλεσμα, μεγάλη αποδοχή. Υποσχέθηκε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά της με σεβασμό προς το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και θα συμβάλει στη λειτουργία της ποιοτικής δημοκρατίας.

Δημοσιογραφικά σχόλια χαρακτήρισαν την επίσκεψη του προέδρου της Βουλής στο γραφείο της προέδρου του ΣτΕ ως ατόπημα, όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει ατόπημα δεδομένου ότι η πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας είναι ήδη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και συνεπώς ο σχολιασμός ότι η Νομοθετική εξουσία θέλει να υποτάξει τη Δικαστική εξουσία δεν ευσταθεί και η πράξη του προέδρου της βουλής κατά τη γνώμη μου δεν είναι μεμπτή.

Οι εκάστοτε κυβερνώντες θα πρέπει να προβλέπουν, να μεριμνούν συνεχώς, να ανησυχούν και να σκέφτονται την πορεία της χώρας μας, τις μέλλουσες γενεές και το διεθνές κύρος του τόπου μας εις όλα τα ενεργήματά τους. Θα πρέπει να έχουν την οξυδέρκεια και την τόλμη του Ελευθερίου Βενιζέλου και την τόλμη και την αρετή του Νικολάου Πλαστήρα και να μην είναι υποτελείς και οσφυοκάμπτες στα μεγάλα ξένα συμφέροντα.

Από τον Γιάννη Θεούλη, επίτιμο δικηγόρο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass