Κυβερνήτες, μην ξεχνάτε τις υποσχέσεις σας…

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2020 16:38

Το διαχρονικό ελάττωμα των πολιτικών μας είναι η λησμονιά των υποσχεθέντων, που κατά την προεκλογική περίοδο αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της μετεκλογικής πράξης. Αντί αυτών όμως έχουμε την αναντιστοιχία του προεκλογικού λόγου και των μετεκλογικώς πεπραγμένων, που έχει καταστεί κανόνας της πολιτικής ζωής του τόπου.

Η κατάσταση αυτή δε θα θέλαμε να συνεχισθεί και από την παρούσα κυβέρνηση, της οποίας τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Όμως τα πολλά και μεγάλα προβλήματα βρίσκονται μπροστά της και ο λαός περιμένει την επίλυσή τους. Και αυτό θα γίνει, αν δεν προσβληθεί και αυτή από το μικρόβιο της λησμονιάς…

Αυτήν την αλλαγή περιμένει ο λαός. Τον καθαρισμό του προεκλογικού λόγου απ’ το αμάρτημα της αναξιοπιστίας, που εκφράζεται με τη μη τήρηση αυτών που λέγονται και είναι γραμμένα στα προγράμματα. Η ανατροπή θα έλθει, αν ο πολιτικός λόγος γίνει καθαρός. Διαυγής και κρυστάλλινη πηγή άντλησης και επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων. Δρόμος καινοτόμων δράσεων που θ’ αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κράτους, η οποία θα εκσυγχρονίσει το σύστημα και θα επιβάλει την αλήθεια ως την υπέρτατη αξία επικοινωνίας του με τον λαό.

Γιατί μόνον έτσι θα τραβήξουμε την ανηφόρα. Τον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Που αποτελεί βασική προτεραιότητα του προεκλογικού λόγου της σημερινής κυβέρνησης. Η οποία υποσχέθηκε πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων που θα δώσουν δουλειά στον κόσμο, θα σταματήσουν τον ξενιτεμό των νέων, θα αναπτύξουν την οικονομία, θα φέρουν έσοδα στο κράτος.

Η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας μας θα έχει θετικό αντίκτυπο στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια, στην ασφάλεια και το σημαντικότερο στην ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας. Με τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων και της εκπαίδευσης των εθνικών μας φρουρών που αποτελούν την ασπίδα και το δόρυ της ενδοξότατης πατρίδας μας. Γιατί μόνοι μας θα πολεμήσουμε. Γι’ αυτό επιβάλλεται η άμεση και πλήρης ενδυνάμωση των ενόπλων μας δυνάμεων. Για να καταστούν ακαταμάχητες στον οποιονδήποτε σφετεριστή της εθνικής μας κυριαρχίας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούσαν τη σημαία του προεκλογικού λόγου του κυβερνώντος κόμματος. Ο ελληνικός λαός περιμένει την υλοποίησή τους. Για να πρυτανεύσει η μνήμη της πολιτικής αμνησίας, η αξιοπιστία της αναξιοπιστίας, η αλήθεια του ψέματος. Πρακτικές αλλαγές, οι οποίες θα αντιστοιχίσουν τον προεκλογικό λόγο με την μετεκλογική πράξη. Σκοπεύοντας κατ’ ευθείαν στην καρδιά του προβλήματος: της εξαπάτησης και της νόθευσης του λαϊκού φρονήματος.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της η κυβέρνηση: της αλλαγής της νοοτροπίας του πολιτικού μας συστήματος. Αν θέλει να γίνει ο πρόδρομος μιας νέας εποχής. Επιβάλλοντας με το παράδειγμά της την αξιοπιστία ως τη μόνιμη αρετή της κοινωνίας μας.

Μια τέτοια πράξη θα αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία του πολιτικού μας βίου. Σελίδα που θα καταγράψει με μεγάλα γράμματα τους συντελεστές των αλλαγών αυτών, οι οποίες θα ορθοδρομήσουν ηθικά το πολιτικό μας σύστημα. Μεταβολή, η οποία θα μεγαλύνει την αξία της πολιτικής και θα καταστεί η αιτία προσέλκυσης σπουδαίων ανθρώπων με την ενασχόλησή της.

Ευχόμαστε το 2020 να αποτελέσει την απαρχή των αλλαγών αυτών και η κυβέρνηση να μην λησμονήσει τις υποσχέσεις της.

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass