Π. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΣΤΗΝ "Ε"

«Ενώνουμε τους πολίτες, πάμε την Ελλάδα μπροστά»

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2020 16:42

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει λάβει από τον ελληνικό λαό μια τριπλή εντολή: Να αναγεννήσει την ελληνική οικονομία, να ανασυγκροτήσει το κράτος, να ενώσει τους Έλληνες και να σπάσει τα τείχη του διχασμού που επιχείρησε να υψώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης των νοικοκυριών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δίνουμε καθημερινό αγώνα για να βοηθήσουμε τη μεσαία τάξη αλλά και τους πιο ευάλωτους οικονομικά. Το φιλελεύθερο πρόγραμμα της κυβέρνησης εγγυάται την ανάταξη της οικονομίας.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες δουλειές με καλύτερους μισθούς. Γι’ αυτό ανοίγουμε δρόμο στις επενδύσεις και στην ιδιωτική πρωτοβουλία που τόσο πολεμήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματός της. Και, μάλιστα, σε αρκετούς τομείς προχωράμε πιο γρήγορα και από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Αλλάζουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής.

Κατεδαφίζουμε την ιδεοληπτική υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίνουμε ανάσα σε επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς και επιχειρήσεις.

Ήδη νομοθετήσαμε την ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% πέρσι τον Σεπτέμβριο, ενώ φέτος θα μειωθεί και άλλο 8%.

Μειώσαμε τους συντελεστές στη φορολογία εισοδήματος. Εως το τέλος της τετραετίας θα καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο διορθώνουμε τις κατάφωρες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου.

Μειώνουμε σημαντικά τις ασφαλιστικές εισφορές και τις αποσυνδέουμε από το εισόδημα. Αυξάνουμε 500.000 κύριες συντάξεις για όσους είχαν δουλέψει περισσότερο από 30 χρόνια και τις επικουρικές για 460.000 δικαιούχους.

Δείχνουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Αποδεσμεύουμε περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ για αγορές γεωργικών μηχανημάτων, ξεπαγώνοντας ύστερα από δυο χρόνια τα Σχέδια Βελτίωσης.

Δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που γκρεμίζει τις παθογένειες δεκαετιών.

Παράλληλα, εξασφαλίζουμε τα απαραίτητα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη της γεωργίας και της μεταποίησης προϊόντων για την περίοδο 2021-2027. Ενώ, διασφαλίζουμε την ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων. Προχωράμε αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση του κράτους δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο αλλά και στην ενίσχυση με αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα ετοιμάζουμε ένα νέο πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση, το οποίο θα χρηματοδοτήσει έργα που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Μέσα από τη συνεχή και δημιουργική συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, την στηρίζουμε ώστε να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Μεταφέρουμε στην κοινωνία το ισχυρό μήνυμα της κυβέρνησης: δεν θα κάνουμε πίσω στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να αλλάξει η Ελλάδα.

Από την άλλη έχουμε μια αντιπολίτευση που προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μπλοκάρει κάθε βήμα της χώρας προς τα εμπρός. Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στην ιδεοληπτική και λαϊκιστική ρητορική του παρελθόντος. Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις δυσκολίες των πολιτών και «ανακαλύπτει» και πάλι «ανθρωπιστική κρίση». Ξεχνάει ότι πλέον έχει παρελθόν και ότι κυβέρνησε επί τεσσεράμισι χρόνια.

Δεν το ξεχνάει, όμως, ο λαός, ο οποίος στηρίζει τη μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.

Ενώνουμε τους Έλληνες και προχωράμε μπροστά, με σχέδιο και σκληρή δουλειά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass