Οι χρεώσεις της ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2020 22:33

Αγαπητή «Ελευθερία», διά της παρούσης έρχομαι να δηλώσω κάποια πράγματα σχετικά με τη ΔΕΥΑΛ και τον Δήμο Λαρισαίων. 1. Για την κατανάλωση ύδατος έως 50 κυβ. μέτρα υπάρχει -α- τιμολόγιο. Μόλις η κατανάλωση υπερβεί τα 50 κ.μ. και φτάσει στα 53, 60, 70

κ.ο.κ., η χρέωση γίνεται σε -β- τιμολόγιο (που ισχύει για τα άνω των 50 κ.μ. καταναλωθέντα) και υπολογίζεται ληστρικά επί του συνόλου των καταναλωθέντων και όχι μόνο για τα 3, 10, 20 κ.μ. πέραν των 50 κ.μ. 2. Για μικρή κατανάλωση ύδατος, ήτοι 2, 3, 5 κ.μ., γίνεται αυθαίρετα χρέωση για 20 κυβικά και όχι μόνο για τα πραγματικώς καταναλωθέντα. 3. Όταν από κάποιο μίσθιο απέρχεται κάποιος αφερέγγυος προς τη ΔΕΥΑΛ μισθωτής και αφήνει χρέος προς αυτήν, βάσει ποιας λογικής καλείται να το πληρώσει ο ιδιοκτήτης, προκειμένου να επανασυνδεθεί την παροχή ύδατος και να ενοικιάσει εκ νέου το ακίνητό του; Τι είδους ευθύνη υπέχει ο ιδιοκτήτης για το εν λόγω χρέος; Ουδέποτε υπέγραψε, ούτε πρόκειται να υπογράψει συμφωνητικό διαλαμβάνον τέτοια δέσμευση. Σε ποιο νόμο στηρίχθηκε μια τέτοια ρύθμιση; Είναι ή δεν είναι τελείως αυθαίρετη και απόλυτα άδικη; Αυτά τα ολίγον παράλογα - για να μην εκφραστώ με σκληρότερες εκφράσεις- αδυνατώ να τα κατανοήσω. Ως Έλληνας φορολογούμενος πολίτης και ως κάτοικος της πόλεως που πληρώνω φόρους, δημοτικά τέλη και άλλα τινά - ουκ ολίγα- έχω την αξίωση να τύχω εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων, και της ΔΕΥΑΛ φυσικά, κάποιας στοιχειώδους αιτιολογήσεως των προεκτεθεισών ρυθμίσεων.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, Κων. Χαλούλης, καθηγητής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass