Η δήμευση περιουσιών εν καιρώ «ειρήνης»

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2020 17:15

Κανένας Ευρωπαίος πολίτης δεν θα μπορούσε να φανταστεί να του δημεύουν τους κόπους μιας ζωής για να φιλοξενηθούν παράνομοι μετανάστες, λαθρομετανάστες και ανάμεσα σε αυτούς και μια μειοψηφία Σύριοι μετανάστες που δικαιούνται άσυλο. Πουθενά σε κανένα κράτος ευνομούμενο και ορθολογικά διοικούμενο δεν θα υφαρπάζονταν περιουσιακά στοιχεία ελεύθερων πολιτών και μη οφειλετών για οποιαδήποτε χρήση εν καιρώ ειρήνης.

Το κράτος σε κάθε ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία με ελεύθερη οικονομία σέβεται και προστατεύει αυτό που ο καθένας «χτίζει» με τους κόπους μιας ζωής και χωρίς να οφείλει σε κανέναν τρίτο με υποθήκες και άλλα.

Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ένα ψυχολογικό σοκ τα τελευταία 10 χρόνια και τα αντανακλαστικά της έχουν «σιγήσει». Οι ανοχές της έχουν διογκωθεί και δυστυχώς ο σύγχρονος Έλληνας πιέζεται ασφυκτικά από μυριάδες όσα οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα ώστε να μην μπορεί να διατηρηθεί μια κοινωνική συνοχή με αντιστάσεις και ευαισθησίες σε θεμελιώδη ζητήματα. Σίγουρα όλο αυτό που ζήσαμε και ζούμε τα τελευταία χρόνια μόνο τυχαίο δεν είναι!

Πρέπει όμως να έχουμε ή να αποκτήσουμε έστω και σήμερα τις βασικές κόκκινες γραμμές που αφορούν την ίδια τη σύσταση και υπόσταση του Έθνους μας.

Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να βλέπει ως λύση ειρήνης αυτό που θα έπραττε εν καιρώ πολέμου!

Αν είχαμε εξαντλήσει όλες τις υπόλοιπες εναλλακτικές λύσεις τότε θα αντιλαμβανόμασταν και τη δήμευση των ελληνικών περιουσιών στα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ. Να είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα συμβεί και στην ηπειρωτική Ελλάδα, απλά εκεί δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις εφόσον τα περισσότερα ακίνητα είναι των τραπεζών. Πρέπει ως Έλληνες πολίτες να βάλουμε τις κόκκινες γραμμές και να αφυπνιστούμε ξυπνώντας και βγαίνοντας έξω από τη «σπηλιά του Πλάτωνα», άσχετα με τις κακουχίες και τα προβλήματα που μας ζαλικώνουν.

Πρέπει να σταθούμε και να αντιληφθούμε ότι η ειρηνική κατάληψη των ελληνικών περιουσιών είναι ο ύπουλος Δούρειος Ιππος και σίγουρα μόνιμο μέτρο όπως ο «προσωρινός» ΕΝΦΙΑ.

Είναι βέβαιο ότι με την πολιτική αυτή αποδυναμώνουμε τα νησιά μας ,διώχνουμε τους Έλληνες και υποβαθμίζουμε τη «βαριά» μας βιομηχανία !

Ας αναλογιστεί η σημερινή κυβέρνηση όλα τα παραπάνω και ας αναδιπλωθεί…

Μάριος Ξηρομερίτης χειρουργός ουρολόγος,

δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass