ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗ

«Ατυχής και ατελέσφορη η παρέμβαση της Κεντρικής ΔΑΚΕ»

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2020 16:00

Στα πεπραγμένα της γενικής συνέλευσης της ΤΕ ΔΑΚΕ την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα, στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης με αφορμή την εκλογή προέδρου στην ΕΛΜΕ και την παρέμβαση της κεντρικής ΔΑΚΕ, αναφέρεται με επιστολή του το αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας –καθηγητής Κωνσταντίνος Κοντσιώτης.

Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Απογοήτευση προκάλεσε στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ΔΑΚΙΤΩΝ η μεθόδευση των όσων συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, 16 Φεβρουαρίου.
Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, οι συνάδελφοι περίμεναν με αγωνία να βρεθεί η χρυσή τομή και η λύση, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης. Η βούληση των συναδέλφων αγνοήθηκε προκλητικά από το προεδρείο και δεν πάρθηκε καμία απόφαση, αφού οι προτάσεις δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία, όπως επιβάλλεται, αλλά απορρίφθηκαν από τον προεδρεύοντα.
Ο προεδρεύων, Ν. Παπαχρήστος, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΑΚΕ Καθηγητών, περιφρόνησε επιδεικτικά και δεν έβαλε σε ψηφοφορία καμία από τις παρακάτω δύο προτάσεις που υποβλήθηκαν στη γενική συνέλευση από συναδέλφους.
Η πρώτη αφορούσε στην επαναβεβαίωση της αρχής που εφάρμοζε απαρέγκλιτα 30 χρόνια η ΔΑΚΕ Λάρισας, μετά από απόφαση της τότε Γενικής Συνέλευσης, η οποία ορίζει ότι ο πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές της ΕΛΜΕ, εάν το επιθυμεί, προτείνεται από την παράταξη για τη θέση που διεκδικεί και της αναλογεί.
Πώς αλλιώς μπορούσε να γίνει, αφού η θέση μας όλα αυτά τα χρόνια είναι το αντιπροσωπευτικό – αναλογικό Προεδρείο; Δεν είναι οξύμωρο να ζητάμε από τους άλλους να μας ψηφίσουν για τη θέση του Προέδρου, επειδή είμαστε πρώτη παράταξη και εμείς να μην το εφαρμόζουμε στο εσωτερικό της παράταξης; Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει.
Η δεύτερη πρόταση ήταν να δοθεί μια μικρή προθεσμία για να γίνουν εγγραφές νέων μελών και να ακολουθήσει ψηφοφορία για την εκλογή πέντε μελών, τα οποία μαζί με τους έξι ex officio συμμετέχοντες θα συγκροτούσαν την ενδεκαμελή τοπική επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας σύμφωνα με τον κανονισμό.
Ούτε αυτή η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία. Αντ’ αυτού, χωρίς να παρθεί καμία απόφαση από τη γενική συνέλευση, ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφής μελών και στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία. Κι αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος συνάδελφος:
Ποιος αποφάσισε και με ποιον τρόπο να γίνει 11μελής η Τ.Ε.;
Ποιος αποφάσισε και με ποιον τρόπο να γίνει η ψηφοφορία εκείνη την ώρα;
 Ήταν στην ημερήσια διάταξη η εκλογική διαδικασία;
Πότε εκλέχτηκε και ποια ήταν η εφορευτική επιτροπή;
Δυστυχώς, οι ατυχείς χειρισμοί του προεδρείου έφεραν τον διχασμό και την απογοήτευση. Ισχυρίζονται ότι ψήφισαν 45 συνάδελφοι, ενώ δεν αναφέρουν ότι περισσότεροι από 80 αποχώρησαν και αρνήθηκαν με την παρουσία και την ψήφο τους να νομιμοποιήσουν τις αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα:
Σε ποια Γενική Συνέλευση δεν επιτρέπεται να ψηφιστούν προτάσεις; Σε ποια Γενική Συνέλευση παίρνονται αποφάσεις χωρίς ψηφοφορία;
Η δημοκρατική αρχή να αποφασίζει για μείζονα ζητήματα η Γενική Συνέλευση καταστρατηγήθηκε, γι’ αυτό και οι αποφάσεις δεν έχουν νομιμοποίηση στη συνείδηση των ΔΑΚΙΤΩΝ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass