Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κανείς δεν τιμωρείται αναπολόγητος

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 16:36

«Βρέθηκα το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον πρώην υπουργό Παιδείας και βουλευτή Νίκο Φίλη. Κατά την εισήγησή του, ο κ. Φίλης ανέφερε ως μια από τις θεματικές μέγιστου ενδιαφέροντος για τον ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Με αφορμή την αναφορά του αυτή, ζήτησα την τοποθέτησή του για την πειθαρχική ποινή που μου επιβλήθηκε από τον διευθυντή της ΔΔΕ Λάρισας, για δημοσίευμά μου της 1-9-2019 (στέρηση του 1/4 του μισθού μου).

Κυρίως όμως για τη χωρίς αρχές στάση των δύο μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας αλλά και της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τα μέλη της ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να καταδικάσουν τη στάση του ΔΔΕ Λάρισας, ψηφίζοντας λευκό στην πρόταση για υπεράσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος της απολογίας πριν από την επιβολή οποιασδήποτε ποινής.

Κόλαφος για τον Διευθυντή ΔΕ και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ξεκάθαρη δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, ότι «κανείς δεν τιμωρείται αναπολόγητος». Οι παρόντες συνδικαλιστές επιβεβαιώνοντας τη θλιβερή στάση τους, δεν τόλμησαν να αρθρώσουν ούτε μια λέξη».

Δημήτρης Γεωργούσης, εκπαιδευτικός