Η παιδεία ως μέσον αποδόμησης των εθνικών κοινωνιών

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2020 19:50

Στην παγκοσμιοποίηση της ανθρωπότητας η παιδεία χρησιμοποιείται ως μέσον αποδόμησης των εθνικών κοινωνιών.

Και αυτό επιχειρείται με δόλιες μεταρρυθμίσεις οι οποίες σκοπό έχουν την πολτοποίηση των εθνικών πολιτισμών. Τη μετατροπή τους σε μια άμορφη μάζα, όπου οι αξίες των λαών σβήνουν και χάνονται... Και αυτό επιτυγχάνεται αργά και σταθερά με τη μέθοδο της επιμέτρησης της λαϊκής αντίδρασης. Έτσι γίνεται ανώδυνα και ανεπαίσθητα η αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητας...

Και η αντίδραση, μέχρι τώρα, πολύ μικρή και από λίγους. Που κάποτε, ποιος ξέρει, μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα ξεσηκωμού κατά των ύποπτων ενεργειών όλων εκείνων που επιδιώκουν την κατάργηση των εθνικών πολιτισμών και την επιβολή ενός παγκόσμιου συστήματος κυριαρχίας του χρήματος. Που, συχνά αποτελεί βασική είδηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης με αναφορές στην πορεία της οικονομίας από διεθνή κέντρα αξιολόγησης...

Έτσι επιβάλλεται η ύλη ως υπεραξία στο νου και στην ψυχή της ανθρωπότητας, εκμηδενίζοντας τις αξίες εκείνες οι οποίες κρατήθηκαν από τις παραδόσεις των λαών. Προκαλώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την πολιτισμική πολτοποίηση και τον θάνατο των εθνικών πολιτισμών.

Στις φωνές αντίδρασης κατά της εθνικής μας κατρακύλας επιβάλλεται να συνταχθούν οι γονείς και οι δάσκαλοι. Οι τελευταίοι θα πρέπει να αναδείξουν το σχολείο ως χώρο πολιτισμικής αντίστασης και να μεταδώσουν στους μαθητές τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της φυλής μας και της πίστης μας. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να μην ξεχνούν οι παλιοί ότι είμαστε απόγονοι ηρώων και μαρτύρων που πότισαν αυτόν τον τόπο με το αίμα της λευτεριάς που ζούμε σήμερα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα εξηγήσουμε στις καινούργιες γενιές ότι είναι κληρονόμοι της ελληνορθόδοξης ταυτότητας την οποία οφείλουν να τηρούν και να υπερασπίζονται σε κάθε στιγμή της ζωής τους, γιατί αυτό αποτελεί ρήτρα της διαθήκης που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, οι οποίοι δεν κιότεψαν και δεν έκαναν πίσω μπροστά στα αμέτρητα ασκέρια των εχθρών του γένους των Ελλήνων.

Αυτήν ακριβώς την καταγωγή μας επιβάλλεται να ζούμε και να τιμούμε. Για αυτό και πρέπει να ενισχύουμε και όχι να αποδυναμώνουμε την εθνική μας γλώσσα, την ιστορική γνώση, το θρησκευτικό και πολιτισμικό μας φρόνημα... δημιουργώντας έτσι μια σύγχρονη πολιτισμική συνισταμένη που θα είναι πάνω από τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης, εφήμερες ιδεολογίες και συστήματα. Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι εμείς οι ίδιοι θα προασπίσουμε την εθνική μας ταυτότητα, οπλισμένοι με ηθικές και πνευματικές αξίες οι οποίες θα αποτελέσουν ισχυρό ανάχωμα σε κάθε απόπειρα διάβρωσης του ελληνοχριστιανικού μας ιδεώδους. Σπρώχνοντας τον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης σε άγονες και ακατοίκητες περιοχές, ανίκανο να προσβάλλει τις αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα καλλιεργήσουμε στις συνειδήσεις των νέων τις σταθερές αξίες της ζωής του Ελληνα, που είναι βαθιά χαραγμένες στις παραδόσεις του λαού μας. Και αυτό θα το πετύχουμε, αν βάλλουμε τα θεμέλια μιας παιδείας ανυπάκουης στα κελεύσματα των δυνάμεων εκείνων που επιδιώκουν τον αφανισμό του εθνικού μας πολιτισμού και τη μετατροπή της πατρίδας μας σε έναν υποταγμένο και καθοδηγούμενο κόσμο. Ο σπόρος μιας τέτοιας παιδείας θα κάνει τις επερχόμενες γενιές ανένδοτες, σε οτιδήποτε αλλοιώνει και υπονομεύει την εθνική μας κοινωνία.

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass