Ποια Διαπαραταξιακή, κύριε Αντιδήμαρχε;

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2020 16:40

To μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για το προσφυγικό, Αλέξανδρος Νάρης, σε επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Είδα έκπληκτος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, τον αντιδήμαρχο κ. Βούλγαρη να αναφέρει ότι η Διαπαραταξιακή λειτουργεί. Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό, δεδομένου ότι εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες περιμένουμε από τον συγκεκριμένο ένα προσχέδιο πορίσματος, με βάση το οποίο θα προσπαθούσαμε να καταλήξουμε σε κάποια κοινή παρέμβαση. Από τότε που αποφασίστηκε το παραπάνω και μέχρι την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, τουλάχιστον εγώ, δεν έχω κληθεί σε καμία συνεδρίαση της, δεν έχει υπάρξει καμία δραστηριότητα και φυσικά, κανένα προσχέδιο. Πολύ θα ήθελα αυτό να έχει συμβεί επειδή το Μεταναστευτικό έπαψε να υφίσταται ως πρόβλημα, αλλά μάλλον παραμένει.

Κάτι νησιώτες στο Βόρειο Αιγαίο μπορούν να μας το επιβεβαιώσουν. Κατά συνέπεια, ή ο κύριος Αντιδήμαρχος αδυνατεί να συντάξει το συγκεκριμένο έγγραφο, ή δεν θέλει να το κάνει. Είτε συγκαλεί επιλεγμένα μέλη της επιτροπής, είτε ζει σ’ έναν δικό του κόσμο, όπου οι όροι "λειτουργία" έχουν άλλη έννοια. Δεν είναι απίθανο, το συνηθίζουν πολλοί τα τελευταία χρόνια. Πάντως σε κάθε περίπτωση, στον πραγματικό κόσμο δεν μπορεί να λέει ούτε ότι η Διαπαραταξιακή λειτουργεί, ούτε ότι ακόμα περιμένει απάντηση στην - εντελώς άσχετη με το αντικείμενο - επιστολή που μας έστειλε. Πολύ περισσότερο που δεν καταδέχεται να απαντήσει σε ερωτήσεις μελών της Διαπαραταξιακής, οι οποίες του υποβλήθηκαν μόλις λάβαμε την εν λόγω επιστολή!

Τυπικός τρόπος αντίδρασης, εξαιτίας της κυρίαρχης μέχρι τώρα νοοτροπίας που θεωρεί ότι βασικό δεν είναι να παράγεις έργο, αλλά να κάνεις ότι το παράγεις. Όσο πιο ακίνητος είσαι, όσο πιο λίγα κάνεις κι όσο πιο πολλά λες, τόσο πιο πολύ κερδισμένος βγαίνεις. Ο κύριος Αντιδήμαρχος το ξέρει, και γι’ αυτό νομίζει ότι μπορεί να δουλεύει τον κόσμο μιλώντας για “επιτροπές που λειτουργούν”, χωρίς να έχει καμιά ενόχληση από κανέναν. Γιατί έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι την ενασχόλησή τους με τα κοινά: Ως παιχνίδι, ενίοτε επικερδές, αλλά πάντα παιχνίδι. Μόνο που οι κανόνες αλλάξανε, και πλέον το δούλεμα δεν πιάνει. Κάτι νησιώτες στο Βόρειο Αιγαίο μπορούν να μας το επιβεβαιώσουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass