Εβρος γενναιότητος: «Εύρος» Ελληνικότητος!

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2020 16:30

Ξέφραγο αμπέλι; Όχι πια! Ετούτος ο τόπος δεν είναι «άφρακτος άμπελος». Ποτέ, για την ακρίβεια, δεν ήταν. Απλώς, εμείς το νομίζαμε. Εμείς κι οι εχτροί μας (εξωτερικοί κι εσωτερικοί...). Μας είχαν κάνει να το πιστεύουμε. Κι ούτε και το μυαλό μας, το πνεύμα μας, η σκέψη μας κι η ψυχή μας είναι απερίφρακτα!

Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές. Μέρες συγκλονιστικές: Ιστορικές συγκυρίες. Αυτά που γίνονται στον Έβρο το αποδεικνύουν περίτρανα. Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι όσοι μιλούμε κι αγαπούμε και νοιαζόμαστε την Ελληνική Γλώσσα- Γλώσσα δώρο Θεών, με τεράστια, παμπάλαιη ενέργεια - ενωμένοι σαν μία πανίσχυρη γροθιά να σταθούμε αντάξιοι των γεγονότων. Να σταθούμε «σθεναροί πάνω απ' τα βάραθρα» των Ασιατών γειτόνων: Των βαρβάρων Μογγόλων, οι οποίοι σαφώς και απεχθάνονται τη γειτνίαση με όντα πολιτισμένα: «Σελτζούκοι ροπαλοφόροι καραδοκούν», γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης στο «Άξιον εστί».

Κάνουν όμως ένα πελώριο λάθος: Υποτιμούν τον Ελληνισμό και τη Γλώσσα μας. Υποτιμούν την περηφάνια μας και το φιλότιμό μας. Αγνοούν, προφανώς, πως είμαστε ένας «Ασπιδοφόρος λαός» καθώς γράφει κι ο Αισχύλος στον «Αγαμέμνονα». Κι είμαστε ένας λαός με αξιοπρέπεια, γενναιότητα, αυτοσεβασμό, που διαθέτει σπάνιες αρετές και παραμερίζει τις μικρότητες, τις μικροπρέπειες και τα μάταια μικροσυμφέροντα, μπρος στο εθνικό συμφέρον. Κι ούτε αποφεύγουμε τους (πολεμικούς και άλλους...) κινδύνους.

Ένας λαός που όταν βρει έναν «στρατηλάτη που μάχεται στο όνομα όλων των Ελλήνων», όπως γράφει ο Ευριπίδης, αυτήν τη φορά, στον «Ορέστη», τότε σώζει τον τόπο του ξανά και ξανά. Κι αυτός ο Γενναίος Αρχηγός που εμπνέει κι ενώνει ολάκερο τον λαό είναι ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος!

 Ο οποίος προκαλεί εμπιστοσύνη στον φίλο και τρόμο στον εχτρό!

Κι ο εχτρός, τώρα πια, να φρενιάζει ολοένα και περισσότερο:

Τελικά, τα λυσσαλέα τ' Αγριόσκυλα- οι άσπλαχνοι εχτροί των Γυιών των Ανθρώπων- λύθηκαν κι ορμάνε κατά επάνω μας!

Δεν φοβόμαστε όμως! Είμαστε γενναίοι!

(Κι εξηγούμαι: Δεν είμαι ούτε πολιτικός, ούτε διπλωμάτης για να προσέχω τα λόγια μου και να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Άλλος είναι ο ρόλος μου! Άλλος κι ο ρόλος της Ποίησης... Κανένας ιδιοτελής σκοπός! Υπηρετώ μόνον την Ελληνική Γλώσσα!).

Από τον Νικόλα Αλβιώτη, ποιητή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass