ΜΟΝΟ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ...

Οχι άλλα δάκρυα για «πρόσφυγες»

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2020 17:00

ΚΑΛΟ είναι να μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάκτυλό μας. Ως χώρα, και ως λαός, ως θεσμοί της δημοκρατίας, ως κυβέρνηση και αντιπολίτευση, την πατήσαμε με το προσφυγο-λαθρο-μεταναστευτικό. Και την πατήσαμε αγρίως. Και ανοήτως θα έλεγα! Από τότε που νομίζαμε ότι ...λιάζονται στις πλατείες, μέχρι τώρα που ...παίζουν κρυφτούλι στους φράχτες!

ΔΕΝ φαίνεται λοιπόν να υπάρχει λύση, χωρίς... να σπάσουμε αβγά. Στο τεράστιο και πρωτοφανούς επικινδυνότητας εθνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα, (ουσιαστικά στον ασύμμετρο πόλεμο που κήρυξε εναντίον μας και διαμέσου ημών στην ευρωπαϊκή συμμαχία ο πολεμοχαρής σουλτάνος), αναγκαζόμαστε να υπερασπιστούμε μόνοι μας τα σύνορα ολόκληρης της Ευρώπης! Και αυτό επειδή η γεωγραφική μας θέση δεν διαφέρει από την προκυμαία του λιμανιού στην οποία σκάνε με ορμή τα αφρισμένα κύματα...

ΙΣΩΣ μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να δώσει λύσεις, όμως οι σύμμαχοι είναι που πρώτοι αυτοί μας γύρισαν την πλάτη! Και το έκαναν τόσο φανερά, τόσο ωμά και απάνθρωπα, κλείνοντας νωρίς νωρίς, άλλοι τα σύνορά τους και άλλοι την όποια συζήτηση και πρωτοβουλία για αντιμετώπιση αυτής της μεταναστευτικής κατάρας που απειλεί σήμερα περισσότερο από πανδημία την Ευρώπη συνολικά.

ΕΔΩ που έφτασαν τα πράγματα, με την οικονομική καταστροφή και την πληθυσμιακή αλλοίωση των νησιών μας και τελευταία την παραδοχή του ασυγκράτητου και παρανοϊκού σουλτάνου, ότι εκτελεί σχέδιο να επιβληθεί στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας με «προσφυγικές βόμβες» ανθρώπινης δυστυχίας, η εξεύρεση λύσης απομακρύνεται εντελώς και μάλλον το ελληνικό στοιχείο, η ελληνική κοινωνία, πολιτικοί και πολίτες θα πρέπει επιτέλους να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον μας.

ΝΟΜΙΖΩ κακώς τα έχουμε με τους Τούρκους. Αυτοί ό,τι «τους παίρνει» θα κάνουν. Με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας πρέπει να τα έχουμε. Που ως φαίνεται, στην πράξη, μας εκτόπισαν από την ομπρέλα της συμμαχίας. Με τον ΟΗΕ πρέπει να τα έχουμε και με το ΝΑΤΟ που ανέχονται και βοηθούν με την αδιάφορη στάση τους την Τουρκία να συνεχίζει να προβαίνει σε ανθρωπιστικά εγκλήματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει ένας τρόπος να στείλουμε όλους αυτούς τους Αφγανούς και Πακιστανούς «πρόσφυγες» στη Γερμανία, διότι εάν υπήρχε τότε θα είχε ταρακουνηθεί η Ευρώπη ολόκληρη και θα έσκυβε στο μέγα πρόβλημα αλλοίωσης πληθυσμών.

ΣΤΟ ποδόσφαιρο λένε πως η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα. Ίσως στην πολιτική απέναντι στους αδιόρθωτους γείτονες, θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Με σκληρές αντεπιθέσεις, επιτέλους και με την ομοψυχία ολόκληρου του λαού. Διότι και οι Τούρκοι φοβέρα θέλουν. Από όλα τα μέτωπα που έχουν ανοίξει, αυτό θα τους πονέσει περισσότερο...

 

Από τον Χρήστο Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass