Υπάρχει απλούστερος τρόπος να βρεθούν έσοδα στο Κράτος

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2020 16:32

Η κυβέρνηση μετράει και ξαναμετράει τα έσοδα του Κράτους, πειραματίζεται για το πώς θα τα αυξήσει, σχεδιάζει νέες προτάσεις νόμων και νομοσχέδια για την αναδιάταξη του φορολογικού συστήματος, αντί να ασχολείται με την άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταστολή όλων των παραβατικών φαινομένων των «μεγάλων» και ως επί το πλείστον διαπλεκόμενων μαζί της επιχειρήσεων, αντί να σχεδιάζει εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις Δημόσιες επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς.

Η Διοίκηση του Υπ. Οικονομικών εργάζεται πυρετωδώς, γι’ αυτή την περιβόητη φορολογική αναμόρφωση και τη διαμόρφωση του Κώδικα Φορολογικών διαδικασιών. Τέτοιος κώδικας διαδικασιών αλήθεια, ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα αλλά κάθε Δ.Ο.Υ. και κάθε Υπηρεσία ενεργούσε κατά βούληση και σύμφωνα με τη δική της ερμηνευτική προσέγγιση! Αντί λοιπόν να απλουστευθούν οι νομοθετικές διατάξεις ώστε να μη χωρούν πολλές ερμηνείες, να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να συγκροτηθούν διακριτά, ανεπίληπτα όργανα ελέγχων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ενιαίο τρόπο ελέγχου, ασχολούμαστε τόσο καιρό με τις συγχωνεύσεις και τις ανακατατάξεις των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. Ποιο είναι το όφελος που προκύπτει από τις συγχωνεύσεις και αναδιατάξεις των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών, οι οποίες στοιχίζουν ήδη στο Ελληνικό Δημόσιο τεράστια ποσά; Μιλάμε δηλαδή για αρκετά εκατομμύρια! Έγιναν σίγουρα αλλαγές... αλλαγές, τεράστιο κόστος για το Δημόσιο και για τις επιχειρήσεις που αντικατέστησαν τα έγγραφά τους, αλλά ποιο το αποτέλεσμα τελικά; Μετράμε και ξαναμετράμε τα έσοδα του Κράτους μπας και αυξηθούν! Αυτά τα έξοδα πότε θα αρχίσουμε επιτέλους να τα μετράμε και πολύ περισσότερο να τα μειώνουμε; Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να ανεχτεί επιβολή άλλων φόρων αλλά πρέπει να απαιτήσει εδώ και τώρα να δημοσιοποιηθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία των Υπουργείων, των Δήμων, των Κοινοτήτων και όλων των Δημόσιων Οργανισμών. Δεν αρκεί να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια με τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες των πολιτικών, τις οποίες ελέγχουν μετά από χρόνια από τη δημοσιοποίησή τους – όπου μπορεί τότε και να έχουν παραγραφεί τα αδικήματα της ψευδούς δήλωσης!! Πρέπει να δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση τα έξοδα και τα έσοδα όλου του Δημόσιου όπως θέλουν σε καθημερινή βάση να ελέγχουν τα έσοδα και τα έξοδα των ελληνικών νοικοκυριών. Δεν πρέπει να επιτρέψει ο λαός να δημιουργηθεί on line σύστημα παρακολούθησης του οικογενειακού του βαλαντίου αν δεν δημιουργηθεί πρώτα on line σύστημα που θα ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία όλων των δημόσιων Οργανισμών και των Υπουργείων. Αν θέλετε, κ. Υπουργέ, να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ξεκινήστε τους ελέγχους από το Υπουργείο σας και έπειτα σε όλο τον Δημόσιο τομέα. Τα έσοδα που θα ανακαλύψετε μας φτάνουν και μας περισσεύουν.

Από τον Γεώργιο Ν. Ξενόφο, λογοτέχνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass