Η Γέννηση της Αναγέννησης

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2020 16:38

Αυτό που η ανθρώπινη φυλή χρειάζεται πιο πολύ σήμερα είναι να μάθει να σκέφτεται, να χρησιμοποιεί τη διάνοιά της.

Η διανόηση είναι λιγότερο αφυπνισμένη στην ανθρώπινη φύση. Οι άνθρωποι δεν δίδαξαν τους εαυτούς τους ούτε και διδάχτηκαν να σκέφτονται διεισδυτικά. Οι άνθρωποι σπαταλούν άσκοπα τη ζωή τους παλεύοντας με τα εξωτερικά πράγματα αφήνοντας τη συνειδητότητά τους αμετάβλητη, γι’ αυτό έχουμε συμπλοκές, πολέμους, προβλήματα εργασίας, εποχές οικονομικής ευμάρειας ακολουθούμενες από εποχές οικονομικής ύφεσης και ούτω καθεξής. Η συγκινησιακή, η συναισθηματική φύση είναι αφυπνισμένη, αλλά χρειάζεται εκπαίδευση, εξαγνισμό. Την εκπαιδεύεις με τον αυτοέλεγχο και την εξαγνίζεις με τις πνευματικές μελέτες και με την αναζήτηση της ομορφιάς φροντίζοντας τα συναισθήματά μας να μην παραδοθούν στην πλευρά του φόβου. Οι άνθρωποι παραμένουν σκλάβοι εσωτερικών εμποδίων. Το μεγαλύτερο εμπόδιο του ανθρώπου είναι ο φόβος του. Όταν φοβάται δεν μπορεί να κινείται ελεύθερα, αλλά βιώνει πολλούς περιορισμούς.

Σκοπός της ζωής είναι η απόλυτη ελευθερία από κάθε φόβο. Τότε θα βιώσουμε πραγματική εσωτερική Ειρήνη και Ελευθερία χωρίς να αποτελούμε βορά στα “αρρωστημένα” μυαλά του κόσμου τούτου.

Η μόνη διέξοδος είναι να έρθεις σε επαφή με τον Θεό. Αυτός μεταμορφώνει, δεν σκοτώνει κάνει την αδυναμία δύναμη, παίρνει πράγματα χαμηλά και τα κάνει τέλεια.

Αυτό είναι ένα βήμα για την ελευθερία.

Να θυμάσαι ότι ο Θεός μπορεί να καλύπτει την κάθε σου ανάγκη. Θύμιζε στον εαυτό σου την πανταχού παρουσία Του. Χτίσε την καινούρια συνειδητότητα και τη συνεχή πνευματική εγρήγορση. Οποιαδήποτε είναι η άποψή σου για τον Θεό, οποιαδήποτε είναι η ιδέα στην οποία πιστεύεις, αυτή είναι εκείνη που θα εκφραστεί στη ζωή σου.

Αν πιστεύεις σ’ έναν αδύναμο Θεό, θα υφίστασαι τις συνέπειες της αδυναμίας. Αν πιστεύεις σ’ έναν ανθρώπινο Θεό, θα έχεις όλα τα προβλήματα που ένα ανθρώπινο πλάσμα θα δημιουργούσε εάν διαχειριζόταν όλο αυτό το σύμπαν.

Αν όμως πιστέψεις πως ο Θεός είναι πνεύμα, είναι αγάπη και ευφυΐα και ζωή και σοφία και αληθινά πιστέψεις σ’ αυτό, τότε θα έχεις τα αποτελέσματα αυτού του είδους του Θεού, οι συνθήκες της ζωής σου θα βελτιώνονται, η υγεία σου, το περιβάλλον και η κατανόησή σου θα αυξάνονται, “θα φύγουν τα ερέβη και θα βγει ο ήλιος”, θα έρθει η αναγέννηση, η συνειδητοποίηση της ενότητάς σου με τον Θεό. Να γνωρίζεις πως κανείς δεν μπορεί να σε βλάψει εκτός από σένα. Κανένας άνθρωπος δεν καταστράφηκε ποτέ από τα έξω.

Ο κόσμος είναι η εξωτερική εικόνα της ανθρώπινης σκέψης. Η ανθρώπινη σκέψη επί γενεές ήταν γεμάτη από φόβο και δυσπιστία, από μία αίσθηση ξεχωριστότητας που τελικά εξωτερικεύεται ως πόλεμος των Εθνών. Ο κόσμος είναι εκείνο που φτιάχνουμε με τη σκέψη μας.

Γαλουχηθήκαμε όμως τόσο πολύ μέσα στον φόβο, εκπαιδευτήκαμε στον φόβο, επειδή είναι πιο εύκολο και γρηγορότερο να χειρίζονται τους ανθρώπους με φόβο παρά με αγάπη και έτσι χάνουμε το κλειδί της ζωής. Κάθε φόβος και αρνητικότητα στην καρδιά μας είναι ένας τοίχος ανάμεσα σε μας και την Αλήθεια.

Μπορούμε να ξεπεράσουμε τον φόβο με το να τον διώξουμε από την καρδιά μας γεμίζοντάς τη με θεϊκή αγάπη, γιατί αν είμαστε γεμάτοι από αγάπη - αγαπώ σημαίνει: δεν βλάπτω με τη σκέψη, με την πράξη, με τον λόγο - για ποιο πράγμα θα πρέπει να φοβόμαστε;

Αυτό λοιπόν που αληθινά πιστεύεις αυτό θα σου συμβεί και δεν μπορείς να το αποφύγεις διότι αυτός είναι ο νους και η συνειδητότητά σου που κυβερνά τη ζωή σου.

Οποιοδήποτε καλό επιθυμείς στη ζωή σου, πρέπει πρώτα να το χτίσεις μέσα στη συνειδητότητά σου.

Επομένως είναι σημαντικό να πιστεύεις στην καλοσύνη, στο έλεος, στην αγάπη και στην πανταχού παρουσία του Θεού και στον Εαυτό σου, που θα φέρει τη γέννηση της Αναγέννησης.

Από τη Βαρβάρα Τσακουρίδου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass