ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πιο αυστηρά μέτρα στις λαϊκές αγορές

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 15:18

Είμαι υπάλληλος σε λαϊκή αγορά και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την κατάστασή η οποία επικρατεί. Οι λαϊκές αγορές θεωρώ ότι είναι άκρως επικίνδυνες και πηγαίνουν ενάντια σε όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αρχικά, δεν υπάρχουν σειρές στους πάγκους και όλοι οι πελάτες στριμώχνονται για να εξυπηρετηθούν, καθώς ότι υπάρχει μόνο μία ταμειακή και ζυγαριά σε κάθε πάγκο, κάτι που γίνεται ακόμα χειρότερο της ώρες αιχμής 9-11. Εφόσον οι λαϊκές γίνονται μία φορά τη εβδομάδα σε κάθε περιοχή και είναι για ένα διάστημα 5-6 ωρών αναγκάζουν όλους τους κατοίκους της περιοχής να συνωστίζονται μέσα σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αφού λοιπόν στα Σούπερ Μάρκετ αυξήθηκαν τα ωράρια και οι μέρες εξυπηρέτησης, είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται στις λαϊκές.

Επιπλέον, η διαχείριση των προϊόντων είναι επίσης επικίνδυνη. Με τον υπάλληλο που θα πρέπει να γεμίσει τον πάγκο με τα προϊόντα και μέχρι τους δεκάδες πελάτες που θα τα ακουμπήσουν για να διαλέξουν και στο τέλος να φτάσει στα χέρια του αγοραστή. Όσο και να προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία των πελατών, η συμπεριφορά αυτή συνεχίζεται.

Πρέπει να επισημάνω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πελατών είναι άτομα μεγάλης ηλικίας με το φαινόμενο αυτό να συνεχίζει ακόμα και αυτή τη βδομάδα. Η επίσκεψη στη λαϊκή αγορά ατόμων τρίτης ηλικίας είναι μια συνήθεια που θα σταματήσει μόνο με μεγαλύτερους περιορισμούς.

Τέλος, λοιπόν, κάνω μια θερμή παράκληση είτε να απαγορευτεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών είτε να τεθούν αυστηρότεροι περιορισμοί όπως έχουν γίνει και στα σούπερ μάρκετ (περιορισμός πελατών ανά τμ, αύξηση ωραρίων κ.λπ.). Ως υπάλληλος λοιπόν νιώθω ότι δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευτώ εγώ και η οικογένεια μου αλλά και τα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας που επισκέπτονται καθημερινά τις λαϊκές.

Με εκτίμηση,

Α. Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass