Η ατομική ευθύνη στους καιρούς μας…

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2020 22:15

Στους δύσκολους καιρούς μας που η ανθρωπότητα, αδιακρίτως, πλήττεται από την επιθετική και θανατηφόρα πανδημία του επάρατου κορονοϊού καθίσταται επιβεβλημένη η λειτουργία της ατομικής ευθύνης. Και αυτή προκύπτει απ’ την αναγκαιότητα της εφαρμογής των

εξαγγελθέντων μέτρων από τις αρμόδιες διεθνείς και εθνικές υπηρεσίες. Τα οποία όσο αυστηρά και αν είναι δεν θα εφαρμοσθούν, αν δεν λειτουργήσει το αίσθημα του προσωπικού καθήκοντος, το οποίο έχει σχέση με την παιδεία και την ενδελεχή και συντονισμένη ενημέρωση των πολιτών. Και ιδιαίτερα στο κομμάτι εκείνο που ο καθένας μας, εν δυνάμει, είναι φορέας και μεταδότης του πρωτόγνωρου και ακαταμάχητου δολοφονικού ιού. Άρα, οι αρμόδιοι φορείς και ο λαός πρέπει να βρίσκονται σε μια διαρκή θέση μάχης και σε έναν πόλεμο μέχρι της τελικής νίκης. Τα όπλα μας στον αγώνα αυτόν: η αδιάλειπτη ενημέρωση, η αυστηρή τήρηση των μέτρων, η ευθύνη μας, η ελπίδα της γρήγορης ανεύρεσης αποτελεσματικού εμβολίου… Σε ό,τι έχει σχέση με την αφύπνιση της πολιτείας και την αναγκαιότητα της άμεσης αντίδρασης, αυτή βρέθηκε έτοιμη και καλά διαβασμένη στο μέρος εκείνο που αφορά στην επιθετικότητα και τα θανατηφόρα πλήγματα του κορονοϊού στον άνθρωπο. Και το σημαντικότερο, χρησιμοποίησε σωστά τη γνώση και την εμπειρία από τα συμβαίνοντα στον κόσμο. Όλα αυτά της έδωσαν τη δυνατότητα να πράξει τα αναγκαία και τα επιβεβλημένα που δεν τήρησαν οι άλλοι. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα… Ως απλός πολίτης αυτής της χώρας θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου άποψη σε ό,τι έχει σχέση με το πέρασμα στη λαϊκή συνείδηση της εφαρμογής οποιασδήποτε ωφέλιμης πολιτικής. Μέτρων τα οποία προάγουν, βελτιώνουν, ανακουφίζουν, προστατεύουν τον άνθρωπο. Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατόν, αν σε κάθε χώρο εργασίας δημιουργηθούν, επί μονίμου βάσεως, εστίες ενημέρωσης και πρακτικής, κινούμενες μακράν των κομματικών και ιδιοτελών εξαρτήσεων. Έτσι, ο αγώνας για το χρήσιμο και το ωφέλιμο θα καταστεί συνειδητή υποχρέωση των πολιτών. Συμβάλλοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, στην ενδυνάμωση της ατομικής ευθύνης και του καθήκοντος. Μετατρέποντας τους εργασιακούς χώρους, εκτός από κέντρα παραγωγής, και σε πυρήνες παιδείας. Δυνάμενοι να συντηρούν ένα καλό επίπεδο υγείας και συνεννόησης. Μια τέτοια δραστηριότητα θα μετατρέψει την κοινωνία από μια αδρανή μάζα σ’ ένα εργαστήρι παραγωγής αξιών, οι οποίες θα επενεργούν θετικά στη διαμόρφωση ενός κόσμου που από μόνος του θα προστατεύει την υγεία και αυτή με τη σειρά της την εργασία και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Για να πάψουμε ως χώρα, σε δύσκολους καιρούς, να βλέπουμε την επιχειρηματική και επαγγελματική ερήμωση και την καταβαράθρωση της εθνικής μας οικονομίας με δυσμενείς επιπτώσεις στα κοινωνικά και εθνικά μας ζητήματα.

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass