EΠΙΣΤΟΛΗ

Ο ρόλος της γυναίκας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2020 15:45

Κύριε Διευθυντά,
Σε πρόσφατη απάντησή της, σε επιστολή Μαθητριών Σχολείου της Αγίας Τριάδος Θεσ/νίκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναφέρει, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν όπου ονειρεύονται χωρίς εμπόδια λόγω του φύλου τους, μόνο με την αξία τους» κ.λπ.
Η κυρία Πρόεδρος δεν χάνει ευκαιρία σε δηλώσεις της να τονίζει ότι η άνοδός της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα σηματοδοτεί και συμβολίζει ότι ο δρόμος για ανέλιξη της Ελληνίδας γυναίκας είναι ανεμπόδιστος. Παροτρύνει δε και με το παράδειγμά της προς αυτή την κατεύθυνση.
Πράγματι όλοι οι άνδρες θέλουν και επιδιώκουν οι γυναίκες τους, οι αδελφές τους και οι κόρες τους να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία επιστημονικά και επαγγελματικά. Αυτό άλλωστε, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα με την πληθώρα των διαζυγίων, και από πρακτικής πλευράς τις εξασφαλίζει και τις κατοχυρώνει στη ζωή.
Όμως πρέπει να μην παραβλέπουμε ότι η καταξίωση μιας γυναίκας στην κοινωνία περνάει και μέσα από την ολοκλήρωση του βιολογικού της κύκλου. Η παραμέληση της οικογένειας προς όφελος της καριέρας της, όπως συμβαίνει συνήθως σήμερα, θέτει τη γυναίκα εκτός αποστολής και στο τέλος μπορεί να την καθιστά και δυστυχισμένη. Το ευκταίον θα ήταν να μπορεί να τα συνδυάσει και τα δύο, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο για όλες. Ο ρόλος της γυναίκας στη δημιουργία οικογένειας και στο μεγάλωμα των παιδιών είναι αναμφίβολα αναντικατάστατος. Στην ουσία και σε τελευταία ανάλυση ισότητα μεταξύ των δύο φύλων θα έπρεπε να σημαίνει κατά κύριο λόγο ενίσχυση και διευκόλυνση της γυναίκας μέσα στην οικογένεια, ώστε να ανταποκρίνεται με άνεση στην αποστολή της και φυσικά χωρίς κανένα εμπόδιο από εκεί και πέρα στη σταδιοδρομία της. Διότι ας μην γελιόμαστε, οι σημερινές αναιμικές οικογένειες που με το ζόρι δημιουργούνται λόγω αλλαγής του ρόλου της γυναίκας, σε κάπως μεγάλη ηλικία, με εύκολους χωρισμούς, βραχύβιους συντρόφους και το πολύ αν προλάβουμε και ένα παιδί κ.λπ. μέσα σε 1-2 γενιές το πολύ θα έχουν εκλείψει. Το μέλλον ανήκει σε φτωχούς ή πλούσιους, αλλά με πολλά παιδιά. Οι παλαιότεροι άνθρωποι νοιάζονταν και έβρισκαν την ευχαρίστηση και τον σκοπό της ζωής τους στο να εργάζονται και να δημιουργούν για τις μελλοντικές γενιές. Οι σημερινοί φροντίζουν πως θα περάσουν οι ίδιοι καλά.
Συμπερασματικά, θα ήθελα να σημειώσω ότι καλά θα είναι η κα Πρόεδρος στις συμβουλές της για την ανέλιξη των γυναικών να προσθέτει και να υπενθυμίζει με το βάρος και το κύρος του αξιώματός της ότι η καριέρα μιας γυναίκας ναι μεν πρέπει να είναι ανεμπόδιστη λόγω του φύλου της, όμως αυτό να μην συμβαίνει σε βάρος του βιολογικού και οικογενειακού της ρόλου.

Κουφάκης Ιωάννης, Οφθαλμίατρος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass