ΕΠΙΣΤΟΛΗ Αδιαφορία για την Ανατολή Αγιάς

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2020 15:06

Αγαπητή «Ελευθερία»,
αισθάνομαι την υποχρέωση σήμερα να θέσω τους προβληματισμούς μου και τις ανησυχίες μου δημοσίως, όσον αφορά τα προβλήματα του χωριού μου, γιατί οι προσπάθειες και οι ενέργειες των συγχωριανών μου περνούν απαρατήρητες.


Με συστημένη επιστολή μου στις 5-5-2020 προς τη ΔΕΥΑ Αγιάς πληροφόρησα τους υπευθύνους για προβλήματα που τους αφορούν και έχουν σχέση με την υγεία των κατοίκων του χωριού. Με την επιστολή μου αυτή παρακαλούσα να ενημερωθεί ο κ. Δήμαρχος.
Επίσης με σημείωμα που απέστειλα στον κ. Δήμαρχο μέσω κοινού μας φίλου, αλλά και στενού συνεργάτη του Δημάρχου, παρακαλούσα τον κ. Δήμαρχο να λάβει γνώση των ανησυχιών μου.
Δεν γνωρίζω αν ο Δήμαρχος ενημερώθηκε.
Τα προβλήματα αυτά μας απασχολούν τα τελευταία χρόνια και αντιμετωπίζονται με παντελή αδιαφορία.
Εξηγούμαι:
Υπήρχε μεγάλη διαρροή νερού μέσα στο χωριό οκτάμηνης διάρκειας. Στο σημείο της διαρροής μάλιστα, ενώ ήταν πλακόστρωτο φύτρωσαν χορτάρια ύψους ενός μέτρου.
Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μεγάλη διαρροή νερού κοντά στην πομόνα του πάνω μαχαλά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πομόνα να εργάζεται συνεχώς με κίνδυνο να καταρρεύσει. Σημειώνω επίσης ότι το σημείο αυτό είναι πέρασμα προβάτων. Φοβούμαι ότι ο κίνδυνος εισροής κολοβακτηριδίων στο δίκτυο είναι άμεσος.
Οι δεξαμενές των υδραγωγείων μας είναι χωρίς φροντίδα τα τελευταία χρόνια. Επίσης είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο οι δεξαμενές να στερούνται λουκέτων. Δηλαδή να μην είναι κλειδωμένες.
Η πομόνα που με κόπο και προσωπική εργασία κατασκεύασε ο Πρόεδρος Γιώργος Γερογιώργος, στη βρύση Χαλκιά, παραμένει τα τελευταία 5 χρόνια ανενεργός. Ο κίνδυνος να μείνει το χωριό χωρίς νερό είναι μεγάλος εάν η μόνη πομόνα που λειτουργεί τεθεί εκτός λειτουργίας. Στο μεταξύ από τις πηγές του Νουμυαλού τεράστιοι όγκοι νερού μας νανουρίζουν με το βουητό τους, κατηφορίζοντας ορμητικά προς το Δώτιο πεδίο.
Οι βρύσες στον Άγιο Αθανάσιο βρίσκονται μέσα στη λάσπη. Σε όλα τα χωριά του κόσμου οι πηγές που αναβλύζουν μέσα στο χωριό είναι ευτυχία, στο χωριό μας είναι το μέρος που περνάς και βιάζεσαι να φύγεις. Στη βρύση μεγάλη ο τελευταίος επισκέπτης που ξεδίψασε ήταν πριν πέντε χρόνια.
Τώρα τα μικρά μυγάκια χορεύουν στην πηγή της, περιμένοντας πότε θα βρεθεί ένα μεροκάματο και δέκα μέτρα σωλήνας.
Στην Παναγιά - το Μπαλκόνι της Ανατολής - τα φωτιστικά είναι χαλασμένα. Θα ήταν ίσως ρομαντικό, αν δεν ήταν επικίνδυνο. Ο ηλεκτρικός πίνακας είναι χωρίς προφυλάξεις, τα ηλεκτρικά καλώδια κρύβονται με μια πέτρα. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος γιατί εκεί παίζουν το καλοκαίρι, εκατοντάδες παιδιά. Ο δρόμος Δήμητρας-Ανατολής στερείται διακριτής διαγράμμισης. Το Ελατόδασος του Αγίου Παντελεήμονα φοβούμαι πως κινδυνεύει. Εκατοντάδες έλατα στέγνωσαν. Αν χάσουμε αυτό το δάσος θα χάσουμε την ψυχή μας.
Αγαπητέ Δήμαρχε, μας γνωρίζεις και σε γνωρίζουμε. Το χωριό σε τίμησε με την ψήφο του. Η Ανατολή όπως ξέρεις είναι ένα περήφανο χωριό, με μεγάλη προσφορά στις επιστήμες και στην πολιτική. Ταυτοχρόνως είναι και ένα πονεμένο χωριό, με τη συμμετοχή του στο Αλβανικό έπος, στην Εθνική Αντίσταση και τον Εμφύλιο. Η Ανατολή είναι παραμελημένη. Μέχρι τώρα δεν ενοχλήσαμε. Όμως τώρα πρέπει να μας ακούσεις.
Στέλιος Τσιανίκας
Ανατολή Αγιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass