ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η στέγαση στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2020 17:44

Την αναθεώρηση της απόφασης με την οποία περιορίστηκε ο χρόνος στέγασης των πολυτέκνων οικογενειών στα ΟΣΕΑΑΥ της Πολεμικής Αεροπορίας στα πέντε έτη, με πρόβλεψη μεταβατικής ρύθμισης παράτασης ενός έτους και την πρόβλεψη άνευ χρονικού περιορισμού στέγασης ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας.


Σύμφωνα με την επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων «ο περιορισμός συνιστά σοβαρότατη υπονόμευση της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας, καθώς η στέγαση χωρίς χρονικό περιορισμό αποτελούσε ένα από τα καλύτερα, τα πλέον κατάλληλα και χρήσιμα μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, για το οποίο είμαστε ως πολύτεκνοι ευγνώμονες. Επέτρεπε έναν οικογενειακό προγραμματισμό και είχε ουσιαστική ωφέλεια, όχι μόνο οικονομική, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου η ανεύρεση στέγης είναι δύσκολη. Για τις πολύτεκνες δε οικογένειες, η τελευταία τυγχάνει ακόμη περισσότερο δυσχερής, λόγω της επιβεβαιωμένης απροθυμίας των εκμισθωτών να μισθώσουν τα σπίτια τους σε πολυμελείς οικογένειες. Με δεδομένη τη σταθερότητα της στέγασης, η οικογένεια καθόριζε τα σχολεία, τα φροντιστήρια, τις δραστηριότητες των τέκνων, εν γένει την κοινωνική της ζωή, η οποία ανατρέπεται πλέον ανά πενταετία, χωρίς να είναι καθόλου εύκολη η αποκατάστασή της, ακόμα και με ενδεχόμενη επάνοδο μετά την - εν πολλοίς - άσκοπη μετακόμιση για κάποιο μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σας επισημαίνουμε ότι πλέον πολλά - από τα λίγα- ευεργετήματα στους πολύτεκνους χορηγούνται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, κατά τρόπον που αποκλείονται ή επωφελούνται ελάχιστα πολλές οικογένειες, ιδίως αν εργάζονται αμφότεροι οι γονείς. Στην τελευταία κατηγορία είναι πολλοί στρατιωτικοί, που πιθανώς δεν επωφελούνται ουσιωδώς από κάποιο άλλο μέτρο, λόγω του αξιοπρεπούς- αλλά οριακού για πολυμελή οικογένεια- εισοδήματος. Αυτό όμως το μέτρο ήταν πολλαπλά και ουσιαστικά χρήσιμο, μέτρο ουσιαστικής δημογραφικής πολιτικής, που είναι και το ζητούμενο σήμερα, μάλλον εδώ και πολλά έτη. Εκτός από το ασφαλιστικό, την οικονομία και την Παιδεία, οι σοβαρές συνέπειες του δημογραφικού ζητήματος αναδεικνύονται έντονα και στο στράτευμα. Το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα. Από κάθε άποψη οι πολύτεκνοι στηρίζουν την Πολιτεία και είναι δίκαιο να στηρίζονται από αυτήν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass