Ο πλιατσικολόγος της Ν.Α. Μεσογείου...

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2020 15:15

Στο όραμα της υλοποίησης μιας μεγάλης και νέο-οθωμανικής Τουρκίας, ο ανεκδιήγητος και μεγαλομανής σουλτάνος εξελίσσεται σε επικίνδυνο πλιατσικολόγο της περιοχής. Παραβιάζοντας και αρπάζοντας, όπου μπορεί, εδάφη και θαλάσσιες περιοχές γειτονικών

κρατών με τη μέθοδο: παράνομων ΝΑΥΤΕΧ, ουδέτερων ζωνών, εκστρατειών, άκυρων συμφώνων οριοθέτησης Α.Ο.Ζ. και υφαλοκρηπίδας... Πολιτική εκφράζουσα τον επιθετικό και κατακτητικό χαρακτήρα του συνόλου σχεδόν του πολιτικού συστήματος της χώρας αυτής. Γι’ αυτό διαχρονικά δεν πρέπει να καθησυχάζουμε, ανεξαρτήτως του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία.
Βουτηγμένος στη διεθνή παρανομία δημιουργεί δικούς του νόμους με τους οποίους διαγράφει τη νησιωτική υφαλοκρηπίδα, απειλεί με γεωτρήσεις εκτός της δικαιοδοσίας του, επιζητεί διαλόγους εφ’ όλης της ύλης, κάνει πλιάτσικο μέρους του συριακού εδάφους, διαιωνίζει το μίσος, τον πόλεμο, το αίμα, την καταστροφή...
Αυτό επιχειρεί να κάνει στη Ν.Α. Μεσόγειο και στη Λιβύη. Να αρπάξει, όπου μπορεί και να υψώσει την ημισέληνο, όπως έκαναν οι προκάτοχοί του στη μαρτυρική Κύπρο. Εμείς, πάντως ως εθνική γροθιά απαντούμε στην αρπακτική πολιτική του αλαζόνα και κακόψυχου σουλτάνου με τα λόγια του αειμνήστου, γέρου της δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου: «Αν η Τουρκία ανοίξει τη θύρα του φρενοκομείου, θα εισέλθουμε και εμείς εις αυτήν». Και τότε, σουλτάνε μου, σε σκληρά κέντρα θα λακτίσεις. Διότι οι Έλληνες, θρασύδειλε, δεν είναι σαν τους άοπλους, αδύναμους και χωρίς πατρίδα λαούς που πολεμάς, χαρακτηρίζοντάς τους ως τρομοκράτες, όπως χαρακτήριζαν οι πρόγονοί σου και κάποιοι Ευρωπαίοι τους επαναστάτες Ρωμιούς το 1821. Το γένος μας είναι μια γενναία φύτρα που ξέρει πολύ καλά να προασπίζεται τα εθνικά του δίκαια και να νικά. Δύναμή του η τήρηση των διεθνών συνθηκών και η ακατανίκητη ισχύς του εθνικού μας στρατού. Αυτό το γνωρίζεις καλά και δεν παίρνεις το ρίσκο μιας αναμέτρησης. Σε ό,τι αφορά τον σύμμαχό σου Μπαχτσελί, τον συντηρητή των γκρίζων λύκων, να του πεις, ότι στη Μ. Ασία σταθήκατε τυχεροί...
Η πονηριά σου και η άσβεστη πρεμούρα να αναστήσεις τα απολιθώματα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας σ’ έστειλαν και στη σπαρασσόμενη Λιβύη για να κάνεις πλιάτσικο στο πετρέλαιό της, παριστάνοντας τον προστάτη και τρανό σύμμαχό της. Από πότε μωρέ έγινες και συ μεγάλος; Με τι οικονομικά προσόντα; Με το τίποτα; Για το καλό σου φύγε γρήγορα πριν είναι πολύ αργά για σένα και τον λαό σου.
Και τη μεγαλύτερη βαρβαρότητα, σουλτάνε μου, την επέδειξες στη σύληση του παγκόσμιου πολιτισμικού μνημείου της χριστιανοσύνης. Στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Εδώ έκανες το απεχθέστερο πλιάτσικο στην ιστορία του πολιτισμού.
Πώς μωρέ το έκανες αυτό; Πώς βάσταξε η καρδιά σου και δεν σεβάστηκες ένα μνημείο του χριστιανικού πολιτισμού; Η χώρα σου είναι γεμάτη τζαμιά δεν βρήκες ένα από αυτά για να κάνεις τις φιέστες σου και τις κουτσουκέλες σου; Δεν φοβήθηκες άνθρωπέ μου την αυστηρή γραφίδα του ιστορικού του μέλλοντος, ο οποίος θα σε κρίνει, θα σε δικάσει και θα σε καταδικάσει στη συνείδηση της ανθρωπότητας για τη σύληση των αρχών και αξιών του παγκόσμιου πολιτισμού, τον οποίο θυσίασες στον βωμό του ονείρου θερινής νυκτός ως χαλίφης του μουσουλμανικού κόσμου;
Δεν νομίζω ότι όλοι οι ομόθρησκοί σου σκέφτονται όπως εσύ. Θυμάμαι τα συγκινητικά λόγια της μουσουλμάνας βουλευτίνας, κουρδικής καταγωγής, η οποία είπε: πρέπει να σεβόμαστε τα μνημεία των άλλων πολιτισμών. Εσύ, όμως στην γκορτσιά το σύνορο. Στο μυαλό σου το μουσουλμανικό χαλιφάτο που ονειρεύεσαι, πατώντας στην ψυχή και στο σώμα του πολιτισμού. Της μεγαλειώδους και παγκόσμιας αυτής αξίας που μόνον σκοτεινοί και αδαείς πολεμούν.
Αυτά και άλλα ατοπήματα της μωροφιλοδοξίας σου, πιστεύω ότι θα επισπεύσουν την εκπαραθύρωσή σου από το παλάτι που έκτισες. Γιατί ο λαός δεν χορταίνει με τα πανηγύρια και τις οθωμανικές φιέστες, παρά μόνον με τη δουλειά και την πρόοδο, που είναι προϊόντα ειρηνικής συνύπαρξης των γειτονικών και όχι μόνο χωρών.
Τελειώνοντας αυτό το άρθρο επαναλαμβάνουμε και πάλι την παρότρυνσή μας ν’ αλλάξεις ρότα και να βαδίσεις στον δρόμο της υπακοής, της συνεργασίας και του διαλόγου, μόνο για την οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ., για το συμφέρον και τη φιλία των δύο λαών.

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass