Ο κίνδυνος διχοτόμησης του Αιγαίου

Δημοσίευση: 02 Νοε 2020 15:35

Ο κίνδυνος διχοτόμησης του Αιγαίου είναι ορατός και αυτό καταμαρτυρείται από την επιθετική εμμονή της Τουρκίας, την παρουσίαση ανυπόστατων σχεδίων και χαρτών με το ελληνικό αρχιπέλαγος κομμένο στη μέση, την έκδοση παράνομων NAVTEΧ, την

καταπάτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων... με την ανοχή των διεθνών οργανισμών, την ανενεργή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την αδυναμία λόγω συμφερόντων ενεργοποίησης των Η.Π.Α. Σ’ όλα αυτά δέον να προστεθεί και η ετοιμότητα των ρωσικών πυραύλων S 400, παρά τις κενές πράξεων κραυγές των Αμερικανών.
Δυστυχώς, η χώρα μας μαζί με το ελεύθερο κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας υφίστανται τις συνέπειες της παντελούς ανυπαρξίας δράσεως των διεθνών οργανισμών. Έτσι ο σουλτάνος, πρακτικά ανεμπόδιστος, αλωνίζει σε όλον τον χώρο της Αν. Μεσογείου. Χωρίς την επιβολή κυρώσεων, οι οποίες κατά τη γνώμη μου δεν θα φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα και ο «χαλίφης» θα συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητα πιστεύοντας ότι θα πετύχει αυτό που θέλει...
Τι πρέπει όμως εμείς να κάνουμε ή καλύτερα να είχαμε κάνει για να αποφύγουμε το επερχόμενο κακό; Η απάντηση μπορεί να δοθεί εύστοχα, και απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας, μέσα απ’ την απλότητα των στίχων ενός άγνωστου σε μένα λαϊκού δημιουργού ο οποίος λέει: «Κράτα στα χέρια σου γερά της τύχης (χώρας) το τιμόνι να μην το πάρουν οι καιροί και τ’ οδηγήσουν μόνοι...».
Αυτό θα πρέπει να κάνουμε: Να πάρουμε εμείς οι ίδιοι στα χέρια μας τις τύχες της χώρας και όχι εκείνοι οι οποίοι μας οδήγησαν σε εκστρατείες και πολέμους και στο τέλος μας εγκατέλειψαν, μας άφησαν μόνους, δημιουργώντας ξεριζωμούς, αλύτρωτες και χαμένες πατρίδες.
Ναι, να την πάρουμε. Πώς όμως; Εθνικά και πατριωτικά και κυρίως με ευρεία αντίληψη των πραγμάτων. Αυτό, δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έγινε, γιατί δεν καταλάβαμε ότι ο εχθρός βρίσκεται προ των πυλών. Και για να είμαστε απόλυτα ακριβείς έχει διαβεί τις πύλες της εθνικής μας κυριαρχίας με την παραβίαση ελληνικής υποθαλάσσιας ιδιοκτησίας, της υφαλοκρηπίδας. Και εμείς παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα, εκδηλώνοντας αδυναμία αντιδράσεως. Γιατί δεν είμαστε έτοιμοι. Γιατί έλλειπε το χάρισμα της ευρείας αντίληψης από τους πολιτικούς μας να προετοιμασθούμε, αφού τον λύκο τον βλέπαμε από το παρελθόν. Τώρα, τρέχουμε και δεν φτάνουμε για την άμεση κάλυψη των εξοπλιστικών κενών με σύγχρονα αεροσκάφη... τα οποία ο Θεός γνωρίζει πότε θα' ρθουν.
Αντί αυτών περιμέναμε και περιμένουμε, όπως πάντα, τη βοήθεια Αμερικανών και Ευρωπαίων. Τέτοια αρωγή όμως δεν πρόκειται να έρθει, διότι στη μεν Ε.Ε. είναι ανύπαρκτη η κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική, στις δε Η.Π.Α. και το Ν.Α.Τ.Ο. κυριαρχεί το δόγμα των ίσων αποστάσεων...
Όλα τα παραπάνω ανάγονται στα στρατηγικά συμφέροντα της δύσης και αναιρούν κάθε άμεσο ή έμμεσο χτύπημα στην παρανομία του αδέσποτου σουλτάνου. Αυτό ο «χαλίφης» το χρησιμοποιεί στην ανυπακοή και στον ευτελισμό της διεθνούς νομιμότητας...
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές κ. Πρωθυπουργέ ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να κρατήσουμε γερά και σταθερά το τιμόνι αυτής της χώρας για να μη μας το πάρουν για άλλοι μια φορά οι «φίλοι και σύμμαχοί μας» και μας πετάξουν στα βράχια της καταστροφής.
Γρηγορείτε, λοιπόν και εξοπλίστε τις ένοπλες δυνάμεις μας κατά το πρότυπο του Ισραήλ -άλλη επιλογή δεν έχουμε- και μαζί με την ασίγαστη και άριστη εκπαίδευσή τους θα αποτελούν εγγύηση ασφαλείας και φόβητρο των επίδοξων σφετεριστών της εθνικής μας κυριαρχίας και διχοτόμησης του ελληνικού αρχιπελάγους.

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass