ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2021 15:49

Αμούρι και ακραία φαινόμενα
Αμούρι, ένα μικρό χωριό στο μέσον της Ποταμιάς όπου παλαιότερα λειτουργούσαν πέντε νερόμυλοι και ένα λαναριστήριο. Το βρίσκει για δεύτερη φορά ακραίο φυσικό φαινόμενο.


Ήταν το 1972, 15 Ιουλίου όταν η βροχή ήταν τόσο δυνατή που πλημμύρισε το χωριό μας. Πολλές οι καταστροφές σε σπίτια-ζώα και άλλα. Τότε δόθηκαν δάνεια και σχεδόν όλο το χωριό ανοικοδομήθηκε εκτός ολίγων.
Στις 3 Μαρτίου του 2021 ήρθε το δεύτερο φυσικό φαινόμενο ο σεισμός 6,3 ρίχτερ, μεγάλο βουητό και κούνημα. Πολλές ζημιές σε σπίτια, ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα. Ο κόσμος πανικοβλήθηκε και όλοι τη βγάλαμε στα αυτοκίνητα και σε μία φωτιά στην πλατεία του χωριού.
Δυστυχώς την επόμενη ημέρα, 4 Μαρτίου και ώρα 20.20, ήρθε η τέλεια καταστροφή 5,9 Ρίχτερ, ό,τι είχε σωθεί αποτελειώθηκε.
Δεν προλάβαμε να πάρουμε τις φωτογραφίες των γονιών μας και των παππούδων μας. Κόπηκε τόσο ξαφνικά και βίαια το παρελθόν μας.
Σπίτια που χτίστηκαν μεταξύ 1975-1980 με τσιμέντα και σίδερα έχουν διαλυθεί και αυτά. Μέχρι και η παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (στην οποία είχε καταφύγει ο κόσμος το 1972) έπαθε κι αυτή ζημιές και, λες και το ξέραμε, όλο το χωριό χτίσαμε την καινούρια Αγία Παρασκευή μέσα σε τρία χρόνια. Μεγάλη η χάρη της που μας έχει καλά.
Τα συνεργεία των μηχανικών που πέρασαν έβγαλαν τα περισσότερα «μη κατοικίσιμα». Έχουν στηθεί λίγες σκηνές στην αυλή του σχολείου και έφεραν και δύο τροχόσπιτα. Όμως οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες γιατί ο κόσμος, μεγάλοι και μικρά παιδιά, κοιμάται ακόμη στα αυτοκίνητα λόγω των μετασεισμών που είναι συχνοί και δυνατοί.
Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς γνωστούς και άγνωστους που μας συμπαραστέκονται και μας βοηθούν με κάθε τρόπο.
Η Αγία Παρασκευή να μας έχει όλους καλά.
Ευχαριστώ
Αμουριώδης Γκ.

Το δασάκι στους Νερόμυλους
Αγαπητή Ελευθερία,
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νερομύλων του Δήμου Αγιάς, στη θέση «Αρμαγάνι», πάνω από τις «Ντριστέλλες», ανεβαίνοντας δεξιά, υπάρχει ένα όμορφο δασάκι στο βουναλάκι. Κάποιοι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία των αρμοδίων, όποτε θέλουν κόβουν τα πεύκα, όσα θέλουν, αποψιλώνοντας το δασάκι.
Είναι κρίμα! Ας επιληφθούν κάποιοι να τους σταματήσουν. Το δάσος αργεί, αλλά δε λησμονεί. Ξεχνούν ίσως ότι μια μέρα θα μας εκδικηθεί. Και στο κάτω - κάτω, αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους τόσο έξυπνο και απολαμβάνουν τη δωρεάν θέρμανση, δρουν εις βάρος των άλλων συνδημοτών τους, οι οποίοι πληρώνουν για να θερμανθούν.
Σταυρούλα Νικολίτσα
Δημότισσα Νερομύλων Δήμου Αγιάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass