Αλλα δύο χρόνια χαμένα...

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2021 15:20

Από τον Θανάση Μαμάκο, δικηγόρο, δημοτικό σύμβουλο Λαρισαίων

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τις δημοτικές εκλογές του 2019 και μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά ότι η ανανέωση της θητείας Καλογιάννη αποτελεί δυστυχώς πισωγύρισμα για τον Δήμο Λαρισαίων.
Έχουμε χορτάσει όραμα, υποσχέσεις και μεγαλοστομίες από τη Δημοτική Αρχή επτά χρόνια τώρα, ενώ στην πράξη είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης, καμία φρέσκια ιδέα, ελάχιστη όρεξη για δουλειά προς όφελος της πόλης και των πολιτών.
Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η μάχη της καθημερινότητας έχει χαθεί πανηγυρικά, με τον δήμαρχο να σφυρίζει αδιάφορα καλώντας τους δημότες να μην ασχολούνται, λέει, με τα «μικρά», αλλά να επικεντρωθούν στα «μεγάλα» που ο ίδιος ονειρεύεται πως ΘΑ επιτύχει κάποια στιγμή στη Λάρισα. Η ζωή των Λαρισαίων όμως είναι κάθε μέρα και πιο δύσκολη σε μια πόλη που μοιάζει παρατημένη στον βωμό της... απογείωσης που περιμένουμε να έρθει! Η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη που υποτίθεται κυνηγά τα «μεγάλα», τα πολλά, έχει αφήσει εντελώς τα «μικρά», τα καθημερινά... Έλα όμως που όλα αυτά συσσωρεύονται και το πρόβλημα έχει γίνει πια βουνό!
Ακόμα όμως κι από αυτά τα «μεγάλα» που συνεχώς ευαγγελίζεται η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη, άλλα έχουν βαλτώσει εδώ και χρόνια και άλλα έχουν δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα. Ακόμη περιμένουμε να λειτουργήσει το σύστημα ελέγχου με τις βυθιζόμενες μπάρες, ακόμη περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτριώσεων για το οικοδομικό τετράγωνο απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο, ακόμη περιμένουμε την υλοποίηση του Open Mall στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Από την άλλη τα έργα του ΣΒΑΚ αφενός ξεκίνησαν χωρίς πρώτα να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι περιφερειακοί χώροι στάθμευσης, πρόβλημα που εναγωνίως και κατόπιν εορτής προσπαθεί να επιλύσει η Δημοτική Αρχή, κι αφετέρου σε πολλά σημεία, όπου ολοκληρώθηκαν, δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα κατά κοινή ομολογία των κατοίκων.
Το μοντέλο Καλογιάννη στη διακυβέρνηση του Δήμου Λαρισαίων έχει αποτύχει παταγωδώς.
Η ανάγκη για αλλαγή είναι πλέον επιτακτική και δεν χωρούν καθυστερήσεις και λάθη, όπως αυτά που έγιναν πριν από δύο χρόνια στις εκλογές του 2019. Την επόμενη φορά δεν θα έχουμε καμιά δικαιολογία. Δεν πρέπει να μείνει άλλο η πόλη μας στάσιμη, δεν μας επιτρέπεται περαιτέρω συμβιβασμός με την απραξία και τον ωχαδερφισμό.
Είναι στο χέρι μας. Οι καιροί ου μενετοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass