Μεγάλη η τύχη να είσαι μετανάστης στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2021 15:25

Από τον Κων. Ι. Παπακωνσταντίνου

Μεγάλες συζητήσεις γίνονται στην Αθήνα για έναν διαγωνισμό επιλογής μεταναστών, που ζητούν απεγνωσμένα την Ελληνική Ιθαγένεια. Οι υποψήφιοι είναι 30.000, αλλά κρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή μόνον 2.200. Αλλά γιατί χρειάζεται ένας μετανάστης να δώσει εξετάσεις και μάλιστα τόσο δύσκολες; Πράγματι όμως είναι πολύ απλό και αναγκαίο. Ένας μετανάστης για να πάρει την Ελληνική Ιθαγένεια, πρέπει να κατανοεί και να χειρίζεται άνετα τη γλώσσα μας. Την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας. Να ξέρει καλά τη λειτουργία του πολιτεύματός μας. Να γνωρίζει έστω και στοιχειωδώς τον χώρο και τους συνανθρώπους του. Να ταυτίζεται με τη νοοτροπία των γηγενών. Πρέπει να κατέχει τους θεσμούς τις Αρχές και τις Αξίες, που ισχύουν στον τόπο που επιθυμεί να ζήσει. Να ζει να σκέπτεται και να ενεργεί, όπως εμείς οι Έλληνες. Θα γίνει κι αυτός Έλληνας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη μια προετοιμασία, για να μπορέσει να ενσωματωθεί και να αφομοιωθεί στη νέα του πατρίδα. Εδώ όμως, δουλεύει η τύχη του. Οι Έλληνες ποτέ δεν ανέχτηκαν τους μετανάστες. Τρανή απόδειξη αποτελεί η Μικρασιατική Καταστροφή, όπου ένα εκατομμύρια αδελφοί μας Έλληνες ήρθαν από την Ιωνία, κατέφτασαν διωγμένοι στην Ελλάδα. Υποδοχή κατάπτυστη. Τους λέγαμε τουρκόσπορους, προσφυγάντζες. Τους απομονώσαμε στα κορφοβούνια της Αττικής σε παράγκες και χαρτόσπιτα. Δίχως συντάξεις χωρίς κανένα χέρι βοηθείας. Κι όμως αυτό το εκατομμύριο αδελφών, ανταπέδωσε την αχαριστία μας με αλλαγή της ζωής μας. Ήσαν όλοι τους νοικοκυραίοι, προκομένοι, μορφωμένοι και μας έκαναν καλύτερους. Εμάς όμως, μας άρεσε να στέλνουμε μετανάστες Έλληνες στην Ευρώπη. Ζούσαν εκεί πολιτισμένοι και με το αίμα τους έκαναν στην Ελλάδα σπιταρόνες, χωράφια, καταθέσεις.
Ο διαγωνισμός για την απόκτηση Ιθαγένειας έγινε αυτόν τον Μάιο. Αφού οι Επιτροπές δάγκωσαν ό,τι μπορούσαν, έκαναν έναν φρικτό διαγωνισμό. Για να κόψουν όσους μπορούσαν. Έκαναν μια Τράπεζα ερωτήσεων φριχτών. Ομολογώ, πως οι περισσότεροι των Ελλήνων αγνοούν τις απαντήσεις: 1η ερώτ. Ποιο στρατό των ενωμένων Ελληνικών πόλεων, νίκησε ο Φίλιππος στη Χερώνεια; 2η ερώτ. Πότε έγινε ο πρώτος Ελληνικός αποικισμός; 3η ερώτ. Πότε έγινε η εικονομαχία; 4η ερώτ. Τι ήταν η Απέλλα; κ.ά. φρικτά και παράξενα. Μα είναι στα καλά τους; Αν πράγματι ήθελαν να τους κάνουν συν-Έλληνες, ας έκαναν, ό,τι έκαναν οι Ευρωπαίοι. Να περάσουν από Ειδικό Σχολείο, να τους συμπαρασταθούν, να τους κάνουν αδελφούς μας, ικανούς να αφομοιωθούν στην καινούργια κοινωνία τους. Πολλοί πιστεύω πως θα απορρίφθηκαν. Επιστρέφουν στα γκέτο τους. Αλλά μην ξεχνάμε, πως κι αυτοί είναι άνθρωποι. Με αξιοπρέπεια, με θυμό, με πικρία. Εξανίστανται. Επαναστατούν. Επιτίθενται στην οργανωμένη κοινωνία μας με μίσος και εγκληματικότητα. Κάνουν μαφίες. Οι Αλβανοί οργανώνουν μαφίες και δολοφονούν σε εκτέλεση συμβολαίων θανάτου. Οι Γεωργιανοί κακόφημοι και με εγκληματικά ένστικτα, σκοτώνουν και ληστεύουν ανθρώπους για λίγα ευρώ. Ποιον θα διαλέξουμε τώρα, για να του δώσουμε την Ελληνική Ιθαγένεια;
Βέβαια οι εξεταζόμενοι και πολλοί απορριφθέντες, δεν απορούν με τα καμώματά μας. Ένιωσαν καλά μέσα στο πετσί τους, πως η Ελληνική Πολιτεία, ήταν πάντα εχθρική, από τη στιγμή που έφτασαν στον τόπο μας. Είναι ντροπή να μιλάμε για τον ξένιο Δία. Τους πνίξανε στο χαρτομάνι μιας σαδιστικής γραφειοκρατίας. Και το άλλο; Κάθε γεωργός, κτηνοτρόφος, επιχειρηματίας, ο τουρισμός, τους εκμεταλλεύθηκε σφοδρά. Πώς να ξεχάσουν τους εμπαιγμούς; Τους Χρυσαυγίτες, που σκορπούσαν και τσαλαπατούσαν τη λίγη πραμάτεια τους; Τι έπαθαν οι Αιγύπτιοι ψαράδες που η μεταναστευτική μανία του Κασιδιάρη, τους σακάτεψε στο ξύλο; Σκέφτηκε κανείς, πως οι άνθρωποι αυτοί είναι μορφωμένοι και νοικοκυραίοι. Πώς ξεβολεύτηκαν, από την έλλειψη ελευθερίας; Από τις βόμβες, που ρήμαξαν τα σπίτια τους και έχασαν ανθρώπους τους; Οι διεθνείς επίσημοι ληστές, που τους πήραν όχι μόνον τη γη, αλλά και τα υπό τη γη πετρέλαια; Πώς έφυγαν για να γλιτώσουν από τη σφαγή των τζιχαντιστών;
Τύχη όμως να σου πετύχει! Ήλθαν μετανάστες στην Ελλάδα για να επιβιώσουν; Αντιμετωπίζουν βέβαια και την αναλγησία της «πεπολιτισμένης» Ευρώπης. Δεν δέχεται αυτή ούτε έναν μετανάστη. Τόσο κοντόφθαλμη, ώστε να μη βλέπει πως σε λίγα χρόνια θα την πνίξουν τα ανίκητα τμήματα από την Ασία και την Αφρική.
Πολύπλοκο βέβαια το μεταναστευτικό. Κάποτε ίσως λυθεί. Αλλά ο τρόπος θα είναι επώδυνος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass