Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκβιαστικά δεν γίνονται εμβoλιασμοί

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2021 19:30

Την ώρα που ο μαχητής της ενότητας έφυγε, πάλι μοιραστήκαμε στα δυο! Τριμερής παρέα σε τρόλεϊ, άνετη με κρύα χωρατά και η απέναντι ξεσπά! Κατέβασε κοπελιά τα πόδια απ’ το κάθισμα, βάλτε μάσκες, δεν λογαριάζετε κανέναν...


Μήπως ο Αρχιεπίσκοπος («Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί ο τάφος. Διάλεξε και πάρε...») είναι ενωτικός;
«Το ζήτημα των εμβολίων δεν είναι θεολογικό», ...θέματα καθημερινότητας (προστασία ζωής), διέρχονται απ’ την χριστιανική ηθική, ώστε ο άνθρωπος να μην εγκλωβίζεται στα στενά βιολογικά όρια, αλλά διασώζοντας την Ελευθερία να εκλεπτύνει την προσωπικότητα, να καλλιεργεί ουσιαστική πνευματικότητα.
Η παράδοση, επιβάλλει σεβασμό στη ζωή, στην επιστήμη. Η Εκκλησία έρχεται να συστήσει εμβολιασμούς, όχι ως πανάκεια, αλλά ως βήμα απέναντι στη μάστιγα. Πείθει, προτρέπει, παρακαλεί. Δεν υποχρεώνει. Αυτό κάνει και στα δικά της. Υποδεικνύει πνευματικό τρόπο ζωής, δεν αστυνομεύει. Πολλές φορές τον συστέλλει - προσαρμόζει στον καθέναν. Ως μητέρα, συστήνει αλληλοκατανόηση, σύνεση, ώστε ν’ αποφευχθεί ο διχασμός, η διαίρεση. Έτσι διασφαλίζει κοινωνική ενότητα, συνοχή, γαλήνη.
Εκατέρωθεν λάθη, προκλήσεις, δυναμιτίζουν το κλίμα, οδηγούν σε τέλμα. Η ασάφεια (αντιεμβολιαστών), υπονομεύει σοβαρούς του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Αντιδρούν, γιατί απογοητεύθηκαν. Η διαφημιστική καμπάνια (αναγνωρίσιμων) έβλαψε, δεν βοήθησε.
Πότε αναδείχθηκε η σημασία του εμβολιασμού με επιχειρήματα; Πότε έγινε προσπάθεια να πειστούν, όχι να παρασυρθούν οι πολίτες;
Σύμφωνα με το άρθρου 25 παρ. 4 του Συντάγματος, το Κράτος δικαιούται να αξιώνει κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά υποχρεούται να εγγυάται: δικαιώματα (αυτοδιάθεση ατόμου, σεβασμός προσωπικότητας). Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, θεσμοθέτησε την ελευθερία του λόγου, δεν επιτρέπεται να τιμωρείται η άλλη άποψη. Το Κράτος δεν μπορεί ν’ αποφασίζει αναστολή εργασιακής σχέσης, για μη εμβολιασμένο υγειονομικό του δημοσίου, όταν έχει τη δυνατότητα μετάταξης. Το Κράτος θα μπορούσε μέσω προγραμμάτων και στον ιδιωτικό τομέα, να διευκολύνει μετακινήσεις εργαζομένων.
Οικοδόμησαν εμβολιασμούς, πάνω στην κόπωση των πολιτών απ’ τα μέτρα. Υποχρεώνουν χωρίς να προνοήσουν να εκτονώσουν τη συσσωρευόμενη κοινωνική ένταση. Πιέζονται κι ενεργούν μονοδιάστατα.
Αρκετοί αισθάνονται πνιγμένοι κι αντιδρούν σπασμωδικά. Δεν συζητάμε νηφάλια, σοβαρά, αλλά με όρους υποταγής του άλλου στο δικό μας πίστευμα. Δημιουργείται εμφυλιοπολεμικό κλίμα διαίρεσης, ενώ θέλουμε συναίνεση, ενότητα»! (Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος / «Πάλι διχόνοια»;).
Μεστός λόγος, μα καλύτερος ο Μητροπολίτη Καρπενησίου (προς Πέτσα): «Πέρασα τον κορονοϊό, δεν ήταν εύκολο. Η Εκκλησία στοχοποιήθηκε, οι ναοί άδειοι στα χωριά, δεν θα πάρω θέση ούτε υπέρ, ούτε κατά των εμβολίων».
Την απόφαση τις Δ.Ι. Συνόδου (η Επιτροπή Βιοηθικής είχε πρόταση;) περί εμβολίων, συνόδευε φυλλάδιο, ωστόσο ο δρ. Κ. Φαρσαλινός, καρδιολόγος Ωνασείου αντιδρά: Γράφετε: «Οι εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές προέρχονται από ιστούς εμβρύων, θεραπευτικής διακοπής κύησης...». Είναι ψευδές. Στην παραγωγή των AstraZeneca, Johnson&Johnson χρησιμοποιούνται 2 σειρές εμβρυϊκών κυττάρων. Σειρά HEK 293 και PER.C6. Ο δημιουργός της 1ης, δεν γνωρίζει, αν τα κύτταρα προήλθαν από αποβολή ή άμβλωση. Η 2η, προήλθε από μη θεραπευτική άμβλωση το 1985 (Ολλανδία). Τα κύτταρα δημιουργήθηκαν άπαξ κι αναπαράγονται σ’ εργαστήρι. Οι έχοντες διλήμματα, μ’ έγκυρη ενημέρωση θα διάλεγαν εμβόλια mRNA, που δεν χρησιμοποιούν εμβρυϊκά κύτταρα».
Συνεχίζετε: «Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν αποτελούν θεραπευτική μέθοδο». Μα είναι φάρμακο αποτελεσματικής δράσης. Η Εκκλησία ας μην απαξιώνει, φαρμακευτική αγωγή που κάποιοι δεν ήθελαν στην Ελλάδα».
... «Πολλά δεν ξέρουμε στα εμβόλια. Η λάθος εφαρμογή τους, οδηγεί σ’ αύξηση μεταλλάξεων. Εμβολιασμένοι μπορεί ν’ αρρωστήσουν ελαφρά, βαριά, να μεταδώσουν, να χρειαστούν ΜΕΘ, να πεθάνουν» (Α. Καμπαρούδης, πρόεδρος Εταιρείας Χειρουργικών Λοιμώξεων).
«Καμία φαρμακευτική ουσία δεν είναι ελεύθερη ανεπιθύμητων ενεργειών, επιπλοκών, νοσηρότητας, θανάτων. Πάντα εκτιμάται αφενός το θεραπευτικό όφελος, αφετέρου το σύνολο παρενεργειών, νοσηρότητας, θανάτων. Χρειάζονται μελέτες 3-5 ετών, (αν καταγράφονται) για να εκτιμηθούν στο σύνολο ωφέλειες και ανεπιθύμητες ενέργειες».
Η καμπάνια εμβολιασμών δίνει εντύπωση ότι ο εμβολιασμένος είναι άτρωτος, ενώ ο ανεμβολίαστος είναι επικίνδυνος, μίασμα της κοινωνίας. Ήδη βλέπουμε γένεση μίσους μεταξύ εμβολιασμένων και μη. Με τον αέρα ελευθερίας ο εμβολιασμένος ίσως γίνει πιο επικίνδυνος, από τον μη εμβολιασμένο που παίρνει απαραίτητες προφυλάξεις.
-Ο ιός ήρθε για να μείνει. Η ανοσία αγέλης που όλοι ευαγγελίζονται, θ’ αργήσει, λόγω μεταλλάξεων. Ευκταίον να συγκατοικήσουμε με έναν λιγότερο απειλητικό ιό. Όπως αναφέρει ο Dr M. Merson καθηγητής (ΗΠΑ), «μπορεί ο κορονοϊός να γίνει ενδημικός, αλλά όχι με απειλητικό για τη ζωή τρόπο. Πιθανόν να μοιάζει στο μέλλον με κρυολόγημα».
Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να ’ναι υποχρεωτικός. Οι φαρμακευτικές εταιρείες ζήτησαν αποφυγή πάσης ευθύνης και η υπογραφείσα σύμβαση της Ε.Ε., προβλέπει: πιλοτική εφαρμογή εμβολιασμού, μη υποχρεωτική, με ενυπόγραφη συγκατάθεση του υποβαλλόμενου. Μήπως πιέζουν γιατί στις 21/10 λήγουν; Θυμηθείτε τα 15.000.000 εμβόλια (γρίπης), που πήγαν στράφι το 2009.
Στον 21ο αι. με τόσα αμφιλεγόμενα στοιχεία, δεν μπορείς να επιβάλεις κάτι, με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Με νηφαλιότητα, ας εξηγήσουν ωφέλειες, ανεπιθύμητες ενέργειες. Δεν μπορείς να δημιουργείς ρατσιστικά, κοινωνικές ομάδες αντίπαλες, που μπορεί να καταλήξουν σε ταραχές, συγκρούσεις και νεκρούς. Όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό δεν είναι ψεκασμένοι ή αρνητές των εμβολίων. Μερικοί δεν δέχονται φασιστική επιβολή μέτρων, άλλοι «σκέπτονται» το όφελος. Μπορεί όλοι ν’ αλλάξουν. Λίγοι αρνούνται εμβολιασμούς. Η εξουσία ας θυμηθεί τον Καποδίστρια, που έβαλε φρουρά στις πατάτες. Για να ’χουμε αποτέλεσμα, ας σκεφτούμε λογικά, όχι θυμικά (το γινάτι βγάζει μάτι)».
Εκβιαστικά δεν νομίζω πως θα πείσει πολλούς η Κυβέρνηση. Ήμουν απ’ τους σκεπτικιστές, ωστόσο ζήτησα ραντεβού, το ακύρωσα, το έκανα τελικά.
Τα κρούσματα ανεβαίνουν. Τα μέτρα διχαστικά, παράλογα.
Το νόημα της ζωής συλλαμβάνει με λιγοστές λέξεις ο π. Νικηφόρος (Αγ. Γεώργιος): «...Κι αυτός που κάνει το εμβόλιο κι εκείνος που δεν κάνει κι ο γερός και ο μη γερός, όλοι θα πεθάνουμε. Το εμβόλιο που δίνει Ζωή αιώνια «σώμα και αίμα Χριστού» δεν το θέλουμε! Τ’ άλλα... 100 να κάνεις, πάλι θα πεθάνεις. Ναι θα το κάνουμε, αλλά όχι έτσι, με πανικό. Ούτε αυτός που κάνει εμβόλιο, έχει ευλογία Θεού, γιατί το κάνει από φόβο, ούτε ο μη εμβολιαζόμενος, που κι αυτός φοβάται. Μήπως ο εμβολιασμένος που θά ‘πρεπε να νιώθει ασφάλεια δεν φοβάται; Δίχως Θεό, όλα γύρω μας είναι φόβητρα, καλυμμένα με το μυστήριο του θανάτου».
Τελικά η επιθυμία για ζωή (λένε ανθρωπολόγοι), θ’ αποδειχθεί ισχυρή, ικανή, να υπερκεράσει την απειλή της υγειονομικής κρίσης.

Από τον Πέτρο Ιωάννου*

* Ο Πέτρος Ιωάννου είναι απόμαχος της εκπαίδευσης.