Η Α’ Παθολογική Κλινική του Γ. Ν. Λάρισας και το Ε.Σ.Υ.

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2021 15:40

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Κατά καιρούς γινόμαστε δέκτες δυσμενών σχολίων για την επικρατούσα κατάσταση σ’ όλες τις νοσηλευτικές βαθμίδες του Ε.Σ.Υ. Δεν νομίζω ότι αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αν λάβουμε υπόψη ότι όλο το βάρος της αντιμετώπισης της σημερινής υγειονομικής κρίσης το σήκωσε και το σηκώνει επιτυχώς το αποδυναμωμένο υλικοτεχνικά και σε λειτουργούς υγείας Ε.Σ.Υ. Πάρα ταύτα, αυτό είναι το δυνατό μας όπλο, που μάχεται σήμερα στην πρώτη γραμμή εναντίον της οποιασδήποτε νόσου και στους καιρούς μας κατά της μάστιγας της θανατηφόρου πανδημίας.
Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα υποδειγματικής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας του Ε.Σ.Υ. θα διαπιστώσει κανείς αν, για κάποιον λόγο, βρεθεί στην Α’ Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Λάρισας. Η πρώτη εικόνα εντυπωσιάζει με την ευταξία και την καθαριότητα του χώρου σ’ όλες τις εκφάνσεις της. Το περιεχόμενο και το επίπεδο της Κλινικής το ανεβάζει ακόμα περισσότερο η ποιότητα του χαρακτήρα των εργαζομένων: Γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού καθαριότητας, που με τη χαρούμενη όψη τους, τον ευγενικό και καλοσυνάτο λόγο τους, την ενθάρρυνση και τις καλύτερες ευχές για ένα αίσιο αποτέλεσμα στην περιπέτεια της υγείας των ασθενών, δυναμώνουν την αισιοδοξία και το ηθικό τους. Και αυτή η πολύ όμορφη και πολιτισμένη συμπεριφορά είναι έκδηλη και συνειδητή σε καθημερινή βάση.
Η λαμπρότητα και το βέλτιστο της αποδοτικότητας της Α’ Παθολογικής Κλινικής καταδεικνύουν περίτρανα τη λειτουργική της ποιότητα και πρακτική. Έργο της δυναμικής και μάχιμης ομάδας των ζηλωτών γιατρών, νοσηλευτών και του επικεφαλής διευθυντού της Κλινικής. Αυτή που καθημερινά δίνει ανύσταχτα τον καλό αγώνα για την ανάρρωση των ασθενών. Και τον δίνει συνειδητά, μεθοδικά, συλλογικά, αγόγγυστα με ηρωισμό και αυταπάρνηση. Πολεμώντας με επιμονή την κάθε λεπτομέρεια της νόσου, με σκοπό την απάλειψη του πόνου και την ίαση, ακόμη και εκεί που φαίνονται όλα χαμένα.
Το υποδειγματικό επίπεδο λειτουργίας της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καταδεικνύει περίτρανα το υψηλό επίπεδο παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών της νοσοκομειακής μονάδας. Και αυτή με τη σειρά της χαρακτηρίζει τον υψηλό δείκτη λειτουργίας του Ε.Σ.Υ.,  ο οποίος αποτελεί εγγύηση προστασίας της υγείας του λαού μας, παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις.
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η Πολιτεία έχει χρέος και υποχρέωση απέναντι στον λαό της όχι μόνο να κρατήσει ζωντανό το Ε.Σ.Υ., αλλά και να το ενισχύσει άμεσα σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολογικά μέσα, ώστε να καταστεί το απροσπέλαστο τείχος προστασίας του υπέρτατου αγαθού της υγείας των πολύπαθων πολιτών της πατρίδας μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass