Καλύτερα να καταλαβαίνεις λίγο, παρά να καταλαβαίνεις λάθος

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 15:25

Από τον Απόστολο Βλιτσάκη

Μειοψηφία μεν, αλλά μεγάλη οι αντιεμβολιαστές στην Ελλάδα και αλλού. Η ιστορία του Covid-19 δείχνει πως τα μυαλά των ανθρώπων δεν λειτουργούν το ίδιο. Αυτό που ονομάζουμε κοινό νου, δεν είναι τόσο κοινός, όσο κοινώς πιστεύουμε. Η παγκόσμια ιατρική Κοινότητα, το σύνολο των Κυβερνήσεων και των ιατρικών ενώσεων του πλανήτη, ο Παγκόσμιος και οι εθνικοί Οργανισμοί Υγείας όλων των Κρατών συνιστούν και επιβάλλουν τον εμβολιασμό σαν το μοναδικό μέσο προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Ξεφυτρώνουν όμως παντού θεωρίες συνωμοσίας, θεολογικές απόψεις και αναρχοαυτόνομες αντιλήψεις ατόμων και ομάδων. Τα μυαλά όλων αυτών είναι τακτοποιημένα σε άλλο σύμπαν. Ετσι πιστεύουμε οι πολλοί, οι επιστήμονες υγείας και οι Κυβερνήσεις του πλανήτη, που μιλάμε για μια νοητική κατάσταση των λίγων, που δεν θέλει τίποτα να δεχτεί και ν’ ακούσει.
Οι κυνικοί θα την ονόμαζαν φυτική ζωή. Πιστεύω πως δεν είναι. Συχνά στην ιστορία συγκρούστηκε με την άγνοια, τη συνωμοσιολογία, τη Θρησκεία και τις μεταφυσικές δοξασίες. Δεν πρέπει να εκπλήσσει η σθεναρή αντίσταση εκατομμυρίων         -όχι μόνον στην Ελλάδα- κατά των εμβολίων. Κάποιοι εδώ -όπως πριν καιρό η Εισαγγελέας του ΑΠ- προβάλλουν την αντισυνταγματικότητα της υποχρεωτικότητας. Κάνουν λάθος, όπως έχει αποδειχθεί και από τα πρόσφατα μέτρα για ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες. Το ολίσθημα θύμισε την εξωφρενική πριν λίγα χρόνια απόφαση του 8ου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας (67.650/Ιουν.13), ότι ο Αρτέμης Σώρρας έχει αποδεδειγμένα 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα. Διαβάστε: “Αποδείχτηκε, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (Σώρρας) δυνάμει αμετακλήτου πληρεξουσίου (!) τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έξι διεθνή γραμμάτια του Αμερικανικού ταμείου (!) ονομαστικής αξίας εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ λήξεως Αυγούστου 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος (!), και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία (!) του Ελληνικού Δημοσίου”(!).
Μέτρο σύγκρισης μεταξύ της αντιεμβολιαστικής αντίληψης προς άλλα ακατανόητα για τον κοινό νου πράγματα, αποτελεί η από 22.11.2014 μηνυτήρια αναφορά Σώρρα για εσχάτη προδοσία εναντίον Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, Στουρνάρα, Παπούλια, όλων των Αρχηγών των ελληνικών κομμάτων “και απάντων των Βουλευτών”, επειδή δεν φρόντισαν να ξεχρεώσουν το Κράτος με τα αμερικανικά γραμμάτια των 600 δισ. δολαρίων που διαχειριζόταν ο μηνυτής! Και για να το…”τελειώσει” ο Δικαστής, που απάλλαξε τον Αρτέμη το ‘13, έγραψε τα εξής στο τέλος της απαλλακτικής απόφασης. “Επειδή δημιουργήθηκαν στο Δικαστήριο υπόνοιες για τέλεση αδικημάτων από τρίτα πρόσωπα (σημ: Εννοεί Σαμαρά, Βενιζέλο κ.ά. για εσχάτη προδοσία, επειδή αρνούνταν να πάρουν τα δισεκατομμύρια του Αρτέμη, για να εξοφλήσουν το ελληνικό χρέος, αλλά και μηνυτών για ψευδή καταμήνυσή του), πρέπει η δικογραφία ...να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνήσει την τυχόν αυτεπάγγελτη τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων”. Οχι μόνον αθώος ο “δωρητής”, αλλά στον Εισαγγελέα η πολιτική, η πολιτειακή εξουσία και οι μηνυτές του. Η “απόφαση” με ό,τι αρρωστημένο παρήγαγε, έμεινε απρόσβλητη για τέσσερα χρόνια. Ο Άρειος Πάγος την εξαφάνισε με την υπ’ αριθ. 2/17 απόφαση της Ολομέλειας.
Οι πολλοί νομίζουμε, πως κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Ανάμεσά τους η ανάγκη των εμβολιασμών, καθώς η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης έκανε σημαντικές προόδους -εκτός άλλων και- στην πρόληψη ασθενειών που ταλαιπωρούσαν την ανθρωπότητα. Τα εμβόλια κατά της ευλογιάς, της φυματίωσης, της γρίπης, της διφθερίτιδας κ.ά. αποτελούν κοινή κατάκτηση. Δεν συνέβη το ίδιο με το εμβόλιο του covid, επειδή η πανδημία δημιούργησε αιφνίδια και παγκόσμια αναγκαιότητα, λόγω των εκατομμυρίων νεκρών, της βαριάς νόσησης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού στον πλανήτη και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Οι ξαφνικές και δραματικές αλλαγές δημιουργούν πάντοτε αντιδράσεις. Το πρώτο αντιεμβολιαστικό σάλπισμα το έδωσε εδώ η Εκκλησία της Ελλάδας πριν έναν χρόνο που αποφάσισε, ότι οι πιστοί είναι ελεύθεροι να εμβολιάζονται, αλλά η Εκκλησία “δεν πρέπει να εργαλειοποιηθεί” (!) υπέρ των εμβολιασμών. Η απόφαση της Ιεραρχίας πάρθηκε με μεγάλη πλειοψηφία και οι φωνές λίγων δεν εισακούστηκαν. Χρειάστηκε να “κοιμηθούν” από κορονοϊό οι Μητροπολίτες Καστοριάς Σεραφείμ, Κινσάσας Κογκό Νικηφόρος, Λαγκαδά Ιωάννης, πρώην Τρίκκης Αλέξιος, η Ηγουμένη της μονής Ρουσσάνου Φιλοθέη, και να νοσήσουν -αρκετοί πέθαναν- πολλοί ιερείς, για ν’ αρχίσει να συζητά η Ιεραρχία την αλλαγή πλεύσης. Χρειάστηκε η κυβερνητική και η ιατρική παρέμβαση, για ν’ αλλάξει κάπως τη στάση της η Εκκλησία. Δύσκολο πράγμα, όταν η Θρησκεία συναντά την επιστήμη. Πώς λύνεται ο γρίφος; Κάπως έτσι: Στις 13.7.21 αποφασίστηκε να σταλεί -και πήγε στις 25.7.21- εγκύκλιος προς ανάγνωση στις εκκλησίες για σύσταση ελεύθερης επιλογής των πιστών να εμβολιαστούν. Η Ιεραρχία με επίκληση του Αγίου Λουκά, που έλεγε, πως ο γιατρός χάρη στο Άγιο Πνεύμα χαρίζει την υγεία του σώματος και του πνεύματος και την επίκληση του οσίου Πορφυρίου, που ζητούσε από τους ανθρώπους να προσεύχονται για τον φωτισμό των γιατρών, κάλεσε τους πιστούς να ασπαστούν τη φωνή της επιστήμης. Όμως οι τραγωδίες των πολλών θανάτων πιστών και άλλων είναι πίσω και μπροστά μας. Οι νοσηλείες στις ΜΕΘ, όπως και οι θάνατοι του 90% στο σύνολο των νοσηλευομένων ανεμβολίαστων δεν πτοούν τους αμετανόητους.
Το πρωί της 15ης.9 έξω από γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης οργισμένη κυρία έδειχνε στα τηλεοπτικά συνεργεία τριακοντασέλιδη μήνυση (κύκλωμα τη συνέταξε) για εσχάτη προδοσία εναντίον της Διευθύντριας του σχολείου, επειδή δεν επέτρεπε στην ανεμβολίαστη κόρη της, να μπει στην τάξη δίχως μάσκα και τεστ. Ποια στιγμή εμποδίστηκε η μικρή και πότε συντάχτηκε και κατατέθηκε η μήνυση, για να δημιουργηθεί αυτόφωρη διαδικασία, είναι ηλίου φαεινότερο. Ήταν προετοιμασμένο σόου με συνδρομή και θεσμικού παράγοντα. Αυτό έδειξε η τηλεόραση. Δείτε τώρα πίσω από την εικόνα. Λίγο μετά, μπήκαν στο γυμνάσιο αστυνομικοί και συνέλαβαν τη Διευθύντρια για το αυτόφωρο αδίκημα...της εσχάτης προδοσίας (με βάση τη μήνυση της ωρυόμενης γυναίκας) εναντίον της. Εισαγγελέας παρήγγειλε τη σύλληψη. Μη ρωτάτε αν μπορούσε να το κάνει. Ακολουθώντας την “ερμηνεία” της Εισαγγελέως του Α.Π, πως η υποχρεωτικότητα είναι αντισυνταγματική και “συνδυάζοντας” διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, του Συντάγματος, της Ευρ. Σύμβασης Ανθρ. Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) και διεθνών Συμβάσεων (30 σελίδες “έπλεξαν” το αδιανόητο) εύκολα καταλήγεις εκεί που θέλεις. Στην εσχάτη προδοσία. Η ολοκλήρωση αυτού του οργανωμένου εξευτελισμού εμποδίστηκε την τελευταία στιγμή, με την κατάθεση αντιμήνυσης της Διευθύντριας για ψευδή καταμήνυση, ώστε να οδηγηθούν οι υποθέσεις σε τακτική δικάσιμο.
Ανάλογα σχεδόν καθημερινά φαινόμενα (όπως οι θορυβώδεις διαδηλώσεις) έγιναν ρουτίνα. Ολους αυτούς/-ές τους καταλαβαίνω, καθώς διαβάζουν και κατανοούν λάθος την πραγματικότητα. Μακάρι να την καταλάβαιναν λίγο. Στην ιστορία δεν είναι οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι. Ο 2ος μεγάλος πόλεμος (1939-1945) οφείλεται στο νοητικό παραλήρημα του άνεργου Αδόλφου, που το κατάπιε αμάσητο η πλειοψηφία πολιτισμένου Εθνους. Καταλαβαίνω λοιπόν τους αρνητές. Δεν τους δικαιολογώ όμως, επειδή καθένας και καθεμιά τους είναι κινούμενες βόμβες κατά συνανθρώπων τους. Μπορούν -αφού το θέλουν- να αυτοκτονούν. Όχι όμως να δολοφονούν, ακόμη και τις οικογένειές τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass