Ο πόλεμος κατά της πανδημίας δεν είναι λησμοσύνη στον Θεό

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2021 18:01

Ο καλός χριστιανός στο διάβα της ζωής του και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του, προτάσσει αυτό που φωνάζει ο Άγιος αδελφόθεος Ιάκωβος: «Εάν ο Κύριος θελήσει, ζήσομεν και ποιήσομεν τούτο ή εκείνο».

Η φράση αυτή ξυπνά στη μνήμη μου τα λόγια του μακαρίτη του πατέρα μου, που πάντα στο ερώτημα πότε θα κάνουμε αυτό ή το άλλο απαντούσε ευλαβικά: «Πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά και όλα θα γίνουν με τη σειρά τους». Αυτό έκαναν και αυτό κάνουν και τώρα οι συνειδητοί χριστιανοί. Αποθέτουν κάθε προγραμματισμό της ζωής τους στα παντοδύναμα χέρια του στοργικού Δημιουργού μας.
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο άνθρωπος πρέπει να παραμένει απαθής και αδρανής, επικαλούμενος μόνον τη βοήθεια του Θεού, κάθε φορά που τα προβλήματα της ζωής τον βασανίζουν. Απεναντίας επιβάλλεται να δραστηριοποιείται και αυτός προς την κατεύθυνση της σωτηρίας του. Προς τις ενέργειες εκείνες, που θα τον υψώσουν πνευματικά και ηθικά, που θα θωρακίσουν την αξία της υγείας του με την ελεύθερη σκέψη του και την αδέσμευτη επιλογή του: την προίκα της θεϊκής του κληρονομιάς.
Κι όλα αυτά τα λέμε, γιατί ζούμε σε μια εποχή έντονων αμφισβητήσεων της επιστημονικής σκέψης και προόδου. Άρνηση της εφαρμογής των ιατρικών συμβουλών και μέσων προφύλαξης από τις συνέπειες της θανατηφόρου πανδημίας, που φέρνει αντιμέτωπες τις θεωρίες συνωμοσίας με το σωτήριο έργο της ιατρικής επιστήμης.
Εξ όσων γνωρίζω, χωρίς να είμαι ειδικός, σε κανένα ευαγγελικό, αποστολικό και πατερικό κείμενο δεν αναφέρεται ανυπακοή και αντίδραση στις παρεμβάσεις της επιστήμης σε θέματα ζωτικής σημασίας. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος με τη βοήθεια της θείας χάριτος πρέπει να επιζητεί και να συμβάλλει στην πρόοδο αυτής. Για να σταματήσουν τα δεκάδες θύματα που αφήνει πίσω της, καθημερινά, η πανδημία και να στερέψουν τα δάκρυα και οι αποχαιρετισμοί αγαπημένων μας προσώπων από «απόσταση».
Προς την κατεύθυνση των ιατρικών οδηγιών και μέσων προφύλαξης κινείται και η Εκκλησία της Ελλάδας, υποβοηθούσα προς τον σκοπό αυτόν και με την παροχή ακόμη και των προαύλειων χώρων των ναών για τον εμβολιασμό των πολιτών. Κι αυτό πιστεύω ότι γίνεται με τις ευλογίες όλων των τοπικών εκκλησιών, προς δόξα του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Οι πράξεις αυτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας δεν σημαίνουν «αποστασία», ούτε υποταγή στα ανθρώπινα σχέδια, αλλά συνοδοιπορία και ταυτότητα με το σχέδιο του Παντοδύναμου Θεού.
Αυτήν την ωφέλιμη πρακτική για την υγεία μας πρέπει να ενστερνισθούν όλοι οι φορείς, όλες οι οικογένειες, ο καθένας μας, η κοινωνία μας. Εγκαταλείποντας ιδεοληψίες αντι-εμβολιαστικού χαρακτήρα, που οδηγούν ευθέως στις θεωρίες της «αγέλης» και της «φυσικής επιλογής», οι οποίες αν εφαρμοσθούν θα εξαφανίσουν από προσώπου της γης όλους τους αδύναμους και ηλικιωμένους ανθρώπινους πληθυσμούς. Κι αυτό δεν το θέλει ο Θεός. Γιατί είναι έγκλημα εκ προμελέτης κατά του περιούσιου είδους της πάνσοφης δημιουργίας του.

 

Από τον Κων/νο Τσιρονίκο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass