ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε.ΔΥ.ΘΕ.

Τα ενεργειακά και υδατικά της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 12 Νοε 2021 19:04

Αγαπητή «Ελευθερία»,
Ευχαριστούμε τα μέλη της επιτροπής Διεκδίκησης Επίλυσης Υδατικού Προβλήματος Θεσσαλίας για τα σχόλιά τους, σε παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για ενεργειακά και υδατικά ζητήματα Θεσσαλίας.
Τους ευχαριστούμε κυρίως γιατί σχολίασαν επί της ουσίας των θέσεων μας χρησιμοποιώντας αυτήν τη φορά ύφος πολιτικά ορθό. Διαφωνούμε, όμως, με τη γενική αξιολόγηση τους, ότι οι τοποθετήσεις αποπνέουν «έναν έντονο αντιπολιτευτικό χαραχτήρα» θα έλεγα ότι «λίγα λέμε» μπροστά στις καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της ενέργειας π.χ. ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κ.λπ.
Σχετικά με το Φυσικό Αέριο, ας επικεντρωθούμε στις εγκλήσεις τους, παραλείποντας τα σημεία στα οποία συμφωνούν με τις παρατηρήσεις μας.
Παρατήρηση πρώτη:
Οι φίλοι της Ε.ΔΥ.ΘΕ. κατέφυγαν σε ένα εύρημα ενδιαφέρον, από μία άποψη. Αποκήρυξαν τον ιδεολογοπολιτικό τους οπλισμό για να επικρίνουν με άνεση τις πολιτικές επιλογές και της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης της παραγωγής ενέργειας, ενοχοποιώντας και τις δύο εξ ίσου για την ενεργειακή κρίση.
Η αναδιάρθρωση του Τομέα παραγωγής ενέργειας, είτε το θέλουμε, είτε όχι, γίνεται στη βάση νεοφιλελεύθερου σχεδίου. Η υλοποίηση εμπλέκει την Κομισιόν και τις συνόδους κορυφής ως προς τις κατευθυντήριες γραμμές του και τα κράτη μέλη ως προς την υλοποίησή του.
Η κριτική των φίλων της Ε.ΔΥ.ΘΕ. δεν είναι αντικειμενική γιατί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται για την εσπευσμένη διακοπή της λιγνιτικής παραγωγής. Αυτή έχει την υπογραφή της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προώθησε το «ελντοράντο» στα αιολικά και φωτοβολταϊκά συστήματα. Αυτό προωθείται από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ο νόμος Σταθάκη προωθούσε ΑΠΕ με αξιοποίηση μεγάλων επενδυτών στο 50% των επενδύσεων σε ΑΠΕ. Ενέπλεκε δήμους, άλλους φορείς και μικρούς ιδιώτες επενδυτές στο πλαίσιο προώθησης ενεργειακών κοινοτήτων.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να ανατρέψει αποφάσεις όπως του «χρηματιστηριακού» φυσικού αερίου οι οποίες έχουν την υπογραφή της Κομισιόν
Είμαστε αμέτοχοι στο νεοφιλελεύθερο «έγκλημα» που «θεοποιεί» την αγορά.
Μία τελευταία παρατήρηση σχετικά με την υδροηλεκτρική ενέργεια (ΥΗΕ). Αποτελεί την πιο καθαρή ενέργεια, πλην, όμως, έχει όρια. Απολυτοποιείται στο κείμενο των μελών της Ε ΔΥ.ΘΕ. η δυνατότητα της συνεισφοράς του Τομέα στο σύνολο της ηλεκτροπαραγωγής.
Κλείνοντας, σε ό,τι με αφορά, η όποια κριτική στις θέσεις μας καλοδεχούμενη.
Εμείς χωρίς πάθος και συγκρουσιακή διάθεση, θα δίνουμε απαντήσεις με βάση τις θέσεις του κόμματός μας.

* Ζωγράφος Βασίλης, συντονιστής
ΝΕ Ν. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass