Προσμονές από το νέο ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2021 15:15

Από τον Θανάση Μπρισίμη, σμήναρχο ε.α.

Η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ όπως ισχυρίζονται μερικοί μνηστήρες πως θα μετονομάσουν το σημερινό ΚΙΝΑΛ οδεύει προς το τέλος της με ανοιχτές ομιλίες, συνεντεύξεις και δηλώσεις στα ΜΜΕ, με σκοπό ασφαλώς τον επηρεασμό των ψηφοφόρων που θα προσέλθουν στις κάλπες. Μια διαδικασία άκρως δημοκρατική μακριά από μηχανισμούς και κέντρα αποφάσεων που προσδίδει ρόλο και δύναμη στον απλό ψηφοφόρο, αλλά και αδιαμφισβήτητο κύρος στον νέο πρόεδρο. Με απαραίτητο στοιχείο για την όλη διαδικασία τη συμμετοχή πολιτών που πρόσκεινται ιδεολογικά στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς, διαφαίνεται πως θα είναι σημείο καμπής για την παραπέρα πορεία του κόμματος. Αποστασιοποίηση των πολιτών από την ψηφοφορία θα σημάνει μάλλον το οριστικό τέλος του ΠΑΣΟΚ ως πολιτικού φορέα, ενώ αντιθέτως μία μαζική συμμετοχή θα σημάνει ανασύνταξη των δυνάμεων και επανεκκίνηση για μια δυναμική πορεία προς την εξουσία ανάλογη εκείνης της περιόδου 1974- 1981.
Σήμερα οι δυνάμεις του άλλοτε δυνατού ΠΑΣΟΚ διασκορπισμένες σε όλο τον πολιτικό χώρο, αλλά κυρίως στα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα συμβαίνοντα έτοιμες για το νόστιμον ήμαρ.
Χωρίς βεβαίως να λησμονούν τα λάθη, τις παραλείψεις, τις αντιλαϊκές αποφάσεις του παρελθόντος, πορεύονται με προσμονές από τη νέα πορεία με νέο πρόεδρο και νέους στόχους.
Προσμένουν έτσι:
Να δουν πως οι διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν τα όμορα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και που πολλοί ισχυρίζονται ότι κατέπεσαν, να γίνονται και πάλι αδρές και φωτεινές, όπως στην εποχή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.
Την επαναδημιουργία ενός κοινωνικού κράτους που θα είναι αρωγός στον απλό πολίτη με μικρό εισόδημα και επισφαλή εργασία, που τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και των σκληρών περικοπών αποδομήθηκε ολοκληρωτικά.
Τη δυναμική ενίσχυση του ΕΣΥ σε προσωπικό και μέσα, σήμερα με προτάσεις και αύριο ως κυβέρνηση με αποφάσεις, ώστε να καταστεί ο κύριος φορέας παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον τομέα της υγείας του πολίτη.
Να γίνει ξανά ο χώρος των λιγότερο ευνοημένων οικονομικά πολιτών και εκείνων των δημιουργικών δυνάμεων που αγωνίζονται για την πρόοδο με τις δικές τους δυνάμεις. Σε αυτό θα συμβάλει καθοριστικά η κατανομή των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης να συμπεριλάβει και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και όχι μόνο μία μικρή επιχειρηματική ελίτ.
Έλεγχο της αγοράς ώστε να αποφεύγονται βίαιες ανατιμήσεις που εξανεμίζουν το εισόδημα του εργαζόμενου και του συνταξιούχου κατά κύριο λόγο, σαν αυτές που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός.
Τη δίκαιη ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος.
Την ενδυνάμωση των θεσμών της δημοκρατίας με στόχο να αναμορφωθεί το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης με τις τόσες στρεβλώσεις και να γίνει υπηρέτης του κοινού καλού και του δημοσίου συμφέροντος, ώστε να πάψει να είναι αρωγός των ολίγων και ισχυρών.
Ένα εθνικό σχέδιο με καθοδήγηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ενίσχυση του πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας με άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να καταστούν συμφέρουσες οι καλλιέργειες και οι εκτροφές.
Την εκπόνηση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου για την παιδεία που με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Βουλής, θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά σε βάθος χρόνου, ώστε να πάψει η παιδεία να αποτελεί χώρο πειραματισμού του κάθε υπουργού και των όποιων επιδιώξεών του.
Την περαιτέρω ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων για επαύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας ώστε να κυριαρχεί στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας.
Ξεκαθάρισμα πως ποτέ ως κυβέρνηση δεν θα μπει σε διαδικασία διαλόγου με την Τουρκία για τις τόσες διεκδικήσεις της, αλλά θα κάνει διάλογο μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.
Προσμένει, τέλος, το νέο ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θα το λένε, να καταστεί και πάλι το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος που με τις αποφάσεις του θα κάνει το σύνολο των πολιτών και πάλι περήφανο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass