Υποψήφιοι αυτόχειρες οι αρνούμενοι ιούς και εμβόλια

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2021 18:30

Η ζωή, αρέσει­ δεν αρέσει, δε μας ανήκει. Είναι δώρο του Θεού και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται εκ μέρους μας, εφόσον πιστεύουμε σε Θεό Δημιουργό και Χορηγό των πάντων. Ως εκ τούτου, πρέπει να την προφυλάσσουμε και να την προστατεύουμε από κάθε τι, που τη θέτει σε κίνδυνο, γιατί, αν τη χάσουμε με δική μας υπαιτιότητα, κινδυνεύουμε να γίνουμε αυτόχειρες και να καταστούμε αποδιοπομπαίοι απ’ τους κόλπους της Εκκλησίας και της ουράνιας βασιλείας Του.


Δεν πρέπει, γι’ αυτό, να ξεχνάμε, όσοι είμαστε χριστιανοί, ότι πλαστήκαμε, μεν, αθάνατοι, αλλά μετά το προπατορικό αμάρτημα, την πτώση και τη φυγή από τον Παράδεισο καταδικασθήκαμε σε θάνατο και στο να τρώμε με τον ιδρώτα του προσώπου μας τον άρτο τον επιούσιο ταλαιπωρούμενοι, σωματικά, αλλά και ψυχικά. Ευτυχώς, που, όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Ουράνιος Πατέρας μας λυπήθηκε και, πριν από 2021 χρόνια, έστειλε στη γη τον Γιο Του, τον μονογενή, προκειμένου με τη σταυρική Του θυσία και την Ανάστασή Του να νικήσει τον θάνατο και να μας χαρίσει, και πάλι, την αιώνια ζωή, προσωρινά, στη γη και στον ουρανό, κατόπιν.
Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι προικισμένος καθώς είναι ο άνθρωπος με νου και κρίση, δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα και ότι με τη βοήθεια της ιατρικής επιστήμης έκανε και κάνει, ό,τι μπορεί, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες της επίγειας ζωής του και να αυξήσει τη διάρκειά της, στο μέτρο του δυνατού, αντιμετωπίζοντας ασθένειες και πανδημίες με ποικίλους τρόπους. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις, οι μεταμοσχεύσεις, τα φάρμακα, ενέσιμα και μη, και, προπάντων, τα εμβόλια. Χάρις σ’ όλα αυτά αντιμετωπίζονται, σήμερα, με επιτυχία πολλά προβλήματα υγείας και, γι’ αυτό, αυξήθηκε και αυξάνεται ο μέσος όρος και το προσδόκιμο ζωής, ενώ βελτιώθηκε, σημαντικά, η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.
Τα υπενθυμίζω όλα αυτά, γιατί, το τελευταίο διάστημα και αφότου, κυρίως, έκανε την εμφάνισή της η σημερινή πανδημία, υπάρχουν στη χώρα μας αρκετοί Έλληνες, μεταξύ των οποίων και Χριστιανοί Ορθόδοξοι, οι οποίοι αγνοούν τις εισηγήσεις των επιστημόνων, τα μέτρα της Πολιτείας, αλλά και τη νουθεσία της Ιεράς Συνόδου για εμβολιασμό, που στοχεύει στον περιορισμό και στην εξάλειψη της θανατηφόρας αυτής νόσου. Η συμπεριφορά αυτή έχει ως αποτέλεσμα τον πρόωρο χαμό χιλιάδων ηλικιωμένων, αλλά και νέων συνανθρώπων στη χώρα μας, και την παράταση της νόσου για μεγαλύτερο διάστημα, γεγονός που οδηγεί στην αδικαιολόγητη, πλέον, μείωση του πληθυσμού, αφού υπάρχει το κατάλληλο εμβόλιο, και πλήττει, ποικιλότροπα, την οικονομία και την τσέπη μας.
Δικαιώματα, βεβαίως, έχουμε όλοι οι άνθρωποι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και πάλι, ότι σε καθένα απ’ αυτά αντιστοιχεί και μια υποχρέωση, που έχει να κάνει με τους άλλους. Γι’ αυτό, μπορεί να κατανοήσει, ευκολότερα, κανείς όλους εκείνους τους αρνητές του ιού και του εμβολίου, που, με συνέπεια και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τη ελεύθερη επιλογή τους αναλαμβάνοντας και το κόστος, που αυτή συνεπάγεται. Δεν μπορώ, όμως, να πω το ίδιο και για τους Χριστιανούς, όση αμβλυμμένη χριστιανική συνείδηση κι αν έχουν ή αν ανήκουν στην κατηγορία των ζηλωτών. Και αυτό, γιατί αποδέχονται και υποστηρίζουν αντιεπιστημονικές θεωρίες, τις οποίες το Ευαγγέλιο και η επίσημη ηγεσία της Εκκλησίας δεν αποδέχεται, αλλά και γιατί θεωρώ υποκριτική και επιλεκτική τη στάση τους.
Αν, όντως, ισχύουν, όσα υποστηρίζουν, ερωτώ. Αλήθεια! Δεν έχουν πάρει, ποτέ, στη ζωή τους οποιοδήποτε φάρμακο, ενέσιμο ή μη, από μόνοι τους ή με συνταγή γιατρού; Δεν δέχθηκαν, ποτέ, ιατρική φροντίδα ή δεν αντιμετώπισαν χειρουργείο; Δεν έχουν κάνει, κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας και όχι μόνο, άλλο εμβόλιο; Δεν έχουν δεχθεί και δεν διαθέτουν αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ, τηλεφώνου, τραπεζικής κάρτας ανάληψης χρημάτων, ηλεκτρονικού υπολογιστή, συσκευής παρακολούθησης και συναγερμού στο σπίτι τους, αλλά και τόσους άλλους αριθμούς, που διευκολύνουν τις συναλλαγές μας και την ασφάλειά μας, πολλές φορές; Αν, λοιπόν, κάποιοι αρρωστημένοι και σατανικοί εγκέφαλοι συνωμοτούν εναντίον μας, προκειμένου να μας χειραγωγούν, δεν έχουν τόσους άλλους τρόπους, για να το κάνουν, αφού έχουμε γίνει όλοι μας θύματα των αριθμών;
Προς τι, λοιπόν, τέτοιο μένος εναντίον του συγκεκριμένου εμβολίου, που σώζει ζωές; Αφού γνωρίζουν τις συνέπειες της άρνησής του, δεν αντιλαμβάνονται, ότι η επιλογή τους αυτή οδηγεί στην αυτοχειρία, την οποία καταδικάζει η Εκκλησία του Χριστού; Έλεος, πια!

Από τον Κώστα Γιαννούλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass