ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Γιατί δεν αξιοποιήθηκε η γεώτρηση στο «Βοϊδολίβαδο» επί 12 χρόνια;

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2022 21:00

Με επιστολή του ο πρ. αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ -επί θητείας της κ. Μαρίας Ίφου- κ. Κώστας Μπέης απευθύνει ερώτημα προς την τωρινή Δημοτική Αρχή για ποιον λόγο παρέβλεψε τη γεώτρηση που είχε ανορυχθεί επί των ημερών του στη θέση «Βοϊδολίβαδο», προτιμώντας να ανοίξει μια νέα γεώτρηση στον ίδιο χώρο και σε μικρή απόσταση από αυτήν, παρά το γεγονός ότι είχε άριστες τεχνικές προδιαγραφές.


Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μπέη:
Δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ με τα του Δήμου και ειδικότερα της ΔΕΥΑΦ, όμως από ενδιαφέρον ως πολίτης αυτής της πόλης και ως πρώην αντ/δρος της ΔΕΥΑΦ δεν μπορώ να μη σχολιάσω την ύδρευση των Φαρσάλων για την οποία (ύδρευση) από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, με δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ την κυρία Μαρία Ίφου, συνεργαστήκαμε με γεωλόγους και γεωτεχνικούς, οι οποίοι μας υπέδειξαν τη θέση «Βοϊδολίβαδο» αφού απέκλεισαν κάθε άλλη περιοχή εντός των ορίων του τότε Δήμου μας (Φάρσαλα, Αχίλλειο, Βρυσιά) και όντως πραγματοποιήσαμε γεώτρηση με άριστες τεχνικές προδιαγραφές, με νιτρικά κάτω των 10mgr/l και επαρκή ποσότητα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης των Φαρσάλων με την έγκριση όλων των υπηρεσιών (Αρχαιολογικές υπηρεσίες, μελέτη περιβάλλοντος, Δασαρχείο κ.λπ.).
Δυστυχώς πέρασαν 12 ολόκληρα χρόνια χωρίς να αξιοποιηθεί αυτή η γεώτρηση, αν και σημαία των προεκλογικών δεσμεύσεων όλων των συνδυασμών ήταν η ύδρευση της πόλη μας.
Η νυν Δημοτική Αρχή αποφάσισε «να λύσει το πρόβλημα» από εκεί που το αφήσαμε, παραβλέποντας την έτοιμη γεώτρησή μας, προτιμώντας να ανοίξει νέα γεώτρηση στον ίδιο χώρο και σε μικρή απόσταση από τη δική μας.
Ο κ. Τριάντης ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και με το θάρρος που τον διακρίνει, στην επιστολή - παραίτησή του, αναφέρει ότι εισηγήθηκε στον κ. Εσκίογλου να θέσει σε λειτουργία τη δική μας γεώτρηση, αλλά ο κ. Εσκίογλου αρνήθηκε διότι δεν ήθελε να αναδειχθεί πολιτικά η κα Ίφου.
Από την εμπειρία μου θα πω ότι για να πάει μπροστά μια πόλη, ένας οργανισμός, ένας Δήμος, θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια με συνέχιση των έργων, κρατώντας τα θετικά, βελτιώνοντας τυχόν παραλείψεις ή αστοχίες και όχι μηδενίζοντας προηγούμενα έργα. Αυτό επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός, τέτοιου είδους αναφορές δεν έχουν θέση και δεν προάγουν την πρόοδο μιας πόλης.
Ρωτάω επίσης καλόπιστα γιατί δεν αξιοποίησαν τη γεώτρηση της «ΙΦΟΥ» όπως τη βάφτισαν. Αλήθεια τι λόγο είχαν και δεν την αξιοποίησαν; Περισσεύουν χρήματα για μια νέα γεώτρηση από τη χρεωμένη ΔΕΥΑΦ όπως έλεγαν;
Δεν περιμένω απάντηση από κανέναν υπεύθυνο και δεν ζητώ να μάθω το κόστος, ούτε ζητώ τεχνικά στοιχεία. Ας κάνουν οι αρμόδιοι έναν δημόσιο απολογισμό. Απλά να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας την ασυνέπεια των υπεύθυνων και ας ανατρέξουν οι αρμόδιοι στο αρχείο της ΔΕΥΑΦ. Κάπου άφησα ένα σκαρίφημα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της γεώτρησης για να συγκρίνουν τις δύο περιπτώσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass