Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τεράστια είναι η υποκρισία της ΝΔ για τον Αχελώο»

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ Κ. ΓΚΟΥΜΑ-Τ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2022 15:20

«Διάβασα με ενδιαφέρον το μακροσκελές κείμενο των κ.κ. Κώστα Γκούμα και Τάσου Μπαρμπούτη, με το οποίο μου έκαναν την τιμή να αναφερθούν σε μένα και τις απόψεις μου για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας», αναφέρει στην απάντησή της η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-

Π.Σ. Λάρισας Άννα Βαγενά, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: «Θα μείνω σε μερικά σημεία: Μας καταλογίζουν ότι ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν φέραμε ποτέ το θέμα του Αχελώου στη Βουλή. Προς την Κυβέρνησή μας, δεν υπήρξε ποτέ κάποιο αντίστοιχο αίτημα ούτε αντίστοιχη ανάληψη υποχρέωσης. Αντίθετα, από την Κυβέρνηση της ΝΔ υπήρξε τέτοια δέσμευση ακριβώς πριν δύο χρόνια, τον Ιανουάριο 2020, στη σύσκεψη υπό τον κ. Γεραπετρίτη.
Μέσα στο κείμενό τους, οι κ.κ. Κώστας Γκούμας και Τάσος Μπαρμπούτης μου προσάπτουν αρκετές φορές «συνειδητή υποκρισία». Αν κάτι δεν χαρακτηρίζει εμένα και την παράταξή μου, είναι αυτή η υποκρισία. Θα έλεγα, ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουμε πάρει ανοιχτά αρνητική θέση στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, παραγνωρίζοντας το πιθανό πολιτικό κόστος που αυτό συνεπάγεται. Αντίθετα, κατά τη γνώμη μου, τεράστια υποκρισία χαρακτηρίζει τη ΝΔ, που υποτίθεται ότι υποστηρίζει την εκτροπή των υδάτων του Αχελώου, αλλά αποφεύγουν συνειδητά, τώρα που είναι Κυβέρνηση, να πάρουν θέση. Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από την εκλογή τους και τίποτα δεν έχει γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Όσο για το ότι οι προσφυγές προς το Συμβούλιο της Επικρατείας υποκινήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά τα λεγόμενά σας, το ελέγχει και αυτό, τι να πω! Όταν μας συμφέρουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τότε αυτό είναι αντικειμενικό, όταν δεν μας συμφέρουν, τότε το ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για την ανησυχία μου για τη σήραγγα της Συκιάς που δεν έχει καθαριστεί, την οποία αναφέρετε στο κείμενό σας, αν παρακολουθούσατε την πρόσφατη συζήτηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δεν είναι μόνο δική μου, αλλά και άλλος συνάδελφος, που δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την ίδια αγωνία. Ακόμα, για το ίδιο θέμα, θυμάμαι ότι στην περίφημη σύσκεψη του 2020 υπό τον κ. Γεραπετρίτη, είχε τεθεί και είχε αποφασιστεί, παρόντος του κ. Καραμανλή και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να γίνει άμεσα αυτός ο καθαρισμός.
Επίσης, ζητάτε να βοηθήσω έμπρακτα στην υλοποίηση των διεκδικήσεων των φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εξοικονόμηση νερού κ.λπ. Το κάνω ήδη αυτό, με όσες δυνάμεις διαθέτω και υπάρχει και η επίκαιρη ερώτησή μου που θα συζητηθεί στη Βουλή για το φράγμα της Σκοπιάς. Εγώ προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν κάναμε ψηφοθηρία χρησιμοποιώντας τον Αχελώο και παίζοντας με τον πόνο των αγροτών και την αγωνία τους για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας και την ερημοποίηση των χωραφιών τους…
Με σεβασμό στις απόψεις σας κι εκτίμηση στην επιστημονική σας κατάρτιση», καταλήγει η Α. Βαγενά.