Ανοιξη

Δημοσίευση: 12 Απρ 2022 15:15

Η άνοιξη μάς επισκέφτηκε πάλι για να γλυκάνει τις καρδιές μας και να στείλει στη ζωή μας ένα μήνυμα ελπίδας.

Μέσα από μια καθημερινότητα γεμάτη πολέμους, ακρίβεια, εγκλήματα, αρρώστια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, ο Μαρτιάτικος ήλιος της εθνικής μας γιορτής, φάνηκε σαν να έδιωξε τα σύννεφα της απαισιοδοξίας.
Αναρωτιέται κανείς ποια μπορεί να είναι αυτά που μπορούν να κάνουν σήμερα έναν άνθρωπο να ελπίζει, καθώς οι πληγές δε σταματούν να χτυπούν τους Φαραώ του σύγχρονου κόσμου η μία μετά την άλλη.
Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτό. Ίσως δεν μπορεί να δώσει κάποιος τη μία και μοναδική απάντηση που θα πείσει όλους. Εγώ τουλάχιστον, δεν θα το προσπαθήσω.
Μένει να αναρωτηθούμε πού έχει πάει η ζωή που χάσαμε και να τη φέρουμε πίσω. Είναι άραγε χαμένη στην επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα; Καλύφθηκε από τον αγώνα του βιοπορισμού; Από τον χρόνο που λείπει από τον καθένα μας; Από το άγχος της αυτοσυντήρησής μας;
Γιατί οι μέρες μας χάσαν το χρώμα τους; Πού και πότε θα ψάξουμε για την ανάτασή μας; Τι σημαίνει αυτό για τον καθένα από εμάς; Τι είδους ανθρώπους παράγει, αν το κάνει, ο πολιτισμός μας; Ποιος είναι τελικά ο πολιτισμός μας και ποιοι είμαστε εμείς πίσω αλλά και απέναντι από αυτόν;
Μπορούμε πλέον να δώσουμε φως στη μέρα μας; Μπορούμε να προσδοκήσουμε τον ερχομό του επόμενου πρωινού παρά να θεωρήσουμε αυτονόητο ότι θα έρθει;
Δεν ξέρω να απαντήσω. Ο καθένας μας πρέπει να βρεί την απάντηση για τον εαυτό του. Σίγουρα υπάρχει και σίγουρα δεν είναι για όλους η ίδια.
Ό,τι και να είναι όμως, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η άνοιξη τραγουδήθηκε σαν η αρχή της ζωής, το ξημέρωμα της νέας ελπίδας. Ίσως ήρθε η ώρα να ψάξουμε για το δικό μας τραγούδι της άνοιξης, αυτό που πλέον χρωστά να τραγουδήσει ο καθένας στον εαυτό του, αλλά φωναχτά για να το ακούσουν και οι δίπλα του.

Διαμαντής Κωτούλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass