Ε’ Δαιμονικού

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2022 15:35

Από την Αγγελίνα Σοφιάδη, καθηγήτρια Αγγλικών

«Πέμπτη Δαιμονικού». Αυτή ήταν η απάντηση του τρίχρονου γιου μου σε ένα παιχνίδι ρόλων που παίζαμε τις προάλλες στο σπίτι, όταν τον ρώτησα τι τάξη πάει. Και ενώ γέλασα τόσο πολύ, συνειδητοποίησα την πικρή αλήθεια που άθελά του μου θύμισε.
Το δημοτικό πράγματι είναι ολίγον τι δαιμονικό, και φέτος ήταν, πράγματι, ακόμα περισσότερο. Με όλα τα αφηνιασμένα παιδάκια, να μη μπορούν τα δύσμοιρα να κάτσουν σε μία καρέκλα, να μη μπορούν να συνηθίσουν την ιδέα της σχολικής ομάδας, της συνεργασίας. Να μη μπορούν να μπουν στα κουτάκια που το εκπαιδευτικό σύστημα θεωρεί σώφρον ότι πρέπει να μπουν. Δύσκολα τα κουτάκια, όταν είσαι στο δημοτικό/δαιμονικό.
Δύσκολα τα κουτάκια γενικά, όταν δε σου δίνουν την επιλογή να τα κάνεις ό, τι θέλεις. Κάθομαι μέσα στο κουτάκι μου γιατί χωράω και νιώθω ασφάλεια, σαν γατί. Θέλω παράθυρα και πόρτες στο κουτάκι μου, ορθάνοιχτες για να παίρνω αέρα. Θέλω να κάτσω ΠΑΝΩ στο κουτάκι μου να απολαμβάνω τη θέα. Θέλω να κάτσω ΚΑΤΩ από το κουτάκι μου, το θέλω για ίσκιο. Θέλω να διαλύσω το κουτάκι μου και να φτιάξω κάτι άλλο. ΔΕΝ θέλω κουτάκια. Δύσκολα τα κουτάκια λοιπόν και ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε αν τα θέλουμε τόσο πολύ στη ζωή μας. Το δημοτικό είναι το πρώτο μας κουτάκι και η σχεδόν εξάχρονη κόρη μου, σαν να το διαισθάνθηκε. Την Τετάρτη λοιπόν που «αποφοίτησε» από το νηπιαγωγείο πενθούσε, καθώς δεν ήταν έτοιμη -από καιρό- να αποχαιρετήσει τη δική της Αλεξάνδρεια που χάνει.  Μου ζήτησε να ακυρώσουμε την εγγραφή της στο δημοτικό και να πάρουμε την αγαπημένη της δασκάλα και να ζητήσουμε να μείνει μερικά χρόνια ακόμα στο νηπιαγωγείο.
«Μαμά στο λύκειο θα πάω στα 45, μη σου πω στα 100», αυτό μου ανακοίνωσε μέσα στο πλαίσιο της συνολικής γκρίνιας. Η Τετάρτη του πένθους τέλειωσε, σιγά σιγά ξεθώριασε η γκρίνια και αποχαιρετώντας τη σχολική χρονιά, απολαμβάνουμε πλέον λίγο περισσότερο χρόνο παρέα. Να έχουμε λοιπόν ένα ανέμελο-και όχι δαιμονικό- καλοκαίρι. Να παίξουμε, να χουζουρέψουμε. Να πλατσουρίσουμε. Να ταξιδέψουμε, ακόμα και μ’ ένα ωραίο βιβλίο. Να φορτίσουμε μπαταρίες, χωρίς ρολόγια, χωρίς οθόνες, χωρίς κουτάκια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass