ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τα κακώς κείμενα των Μεσαγγάλων

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2022 15:52

Αγαπητή «Ελευθερία»
Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δίνετε να εκφράσω τις απόψεις μου και κατ’ επέκταση προτάσεις που αφορούν σε προβλήματα του οικισμού Μεσάγγαλα - Παραλία Αιγάνης Ν. Λάρισας.


Τα Μεσάγγαλα είναι ένας τόπος με πλούσιο πράσινο, πεντακάθαρη θάλασσα, εξαίρετες παραλίες, για τον λόγο αυτό έχει επανειλημμένα βραβευθεί, ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον που υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να προστατεύεται σαν κόρη οφθαλμού, αντί αυτού παρατηρώ μια δυσανάλογη έως προκλητική συμπεριφορά από μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρμοδίων φορέων να περισυλλέγουν τακτικά τα σκουπίδια, παρατηρώ καθημερινά το φαινόμενο να πετούν σκουπίδια, όχι μέσα στους κάδους, αλλά πέριξ δεξιά και αριστερά δημιουργώντας μια κάκιστη εικόνα, τόσο από πλευράς υγιεινής, όσο και αισθητικής. Στους κάδους δε καταλήγουν κάθε λογής αντικείμενα, μέταλλα, πλαστικά, μπάζα κλπ, με αποτέλεσμα να γεμίζουν γρήγορα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Για πολλούς καθαρισμός οικοπέδων από χόρτα και φυτά σημαίνει ευνουχισμός ή κοινώς φαλακροποίηση της φύσης κόβοντας και κλαδεύοντας ασύστολα 50 φορές τον χρόνο ό,τι πράσινο υπάρχει με αποτέλεσμα οι κάδοι και οι πέριξ χώροι να υποφέρουν από τον όγκο φυτών και χόρτων!
Δεξιά και αριστερά των δρόμων εικόνα εφάμιλλη των χιονισμένων τοπίων της Β. Ευρώπης, αλλά από αρνητικής πλευράς σκουπιδαριό, πλαστικά, αλουμινόκουτα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ίδια εικόνα και σε πολλά οικόπεδα του οικισμού όπως και στην παραλία. Αυτοκίνητα να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα, πολλά σέρνοντας βάρκες ή τρέιλερ, μηχανάκια σαραβαλάκια με τροποποιημένες εξατμίσεις και υπερβολικό θόρυβο επί 24ώρου βάσεως.
Ανθρώπους που μένουν σε απόσταση μόλις 100-200 μέτρα από την παραλία και χωρίς κινητικά προβλήματα να χρησιμοποιούν αλόγιστα το αυτοκίνητο, εάν προσθέσουμε και τις μετακινήσεις για αγορές κλπ, που κάλλιστα θα μπορούσαν να γίνουν πεζοί, καταλαβαίνει κανείς πόσο επιβαρύνεται ο οικισμός.
Άλλοι ψαρεύουν με 10-15 καλάμια λες και η παραλία είναι ιδιωτικός τους χώρος, πολλοί δε έχουν εγκαταστήσει ομπρέλες θαλάσσης μονίμου βάσεως από την αρχή της σεζόν μέχρι να φύγουν!
Για πολλούς η διαπλάτυνση της παραλίας σημαίνει ότι μπορούν να παρκάρουν μέσα στην παραλία, μια άκρως άσχημη εικόνα.
Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι το φαινόμενο της εγκατάλειψης πολλών κατοικίδιων με αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση των άμοιρων αδέσποτων.
Αυτά είναι συνοπτικά ορισμένα από τα προβλήματα που τυγχάνουν άμεσης βελτίωσης, προτείνω δε για τον λόγο αυτό τη δημιουργία μιας αμιγώς εθελοντικής ομάδας (όχι σύλλογο), η οποία εντελώς ανιδιοτελώς και χωρίς ιεραρχία, μέσω καλοπροαίρετων συστάσεων και προσεγγίζοντας τους πολίτες να συμβάλλει όσο μπορεί στη βελτίωση των συνθηκών αυτών, βοηθώντας συγχρόνως τους εκάστοτε δημοτικούς φορείς που όντως καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες, αλλά χωρίς τη συμβολή των πολιτών δεν μπορούν να επιτευχθούν επιθυμητά αποτελέσματα.
Θα ήταν ευχής έργο να δηλώσουν συμμετοχή στην εθελοντική ομάδα πολίτες από διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς της περιοχής, όπως και του οικισμού Καστρί-Λουτρό, που ενδεχομένως αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Μπουραζάνης Χαρίλαος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass