Χαιρετίσματα στην εξουσία

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2022 18:05

Από τον Βασίλη Ζωγράφο, συντονιστή Ν.Ε. Ν. Λάρισας και μέλος της Κ.Ε.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης βρίσκονται υπό πολλαπλή πίεση.


Η ανικανότητα να διαχειριστεί ο Πρωθυπουργός τα κακώς κείμενα της αποτυχημένης διακυβέρνησής του μέσω των υποσχέσεων, της συντήρησης του προεκλογικού κλίματος, της διατήρησης της τοξικότητας στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, της επικοινωνιακής ωραιοποίησης, πέφτουν στο κενό.
Η κατάσταση στην κοινωνία επιδεινώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα ο κ . Μητσοτάκης και οι επιτελείς του να έχουν χάσει την ηρεμία και τον ύπνο τους.
Οι Φωτιές, η ακρίβεια, η ανεργία, η φτώχεια, η δικαιοσύνη έφεραν στον κ. Μητσοτάκη νευρικότητα και απόγνωση.
Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική και σε όλη τη χώρα κατακαίοντας χιλιάδες στρέμματα δάσους και κάνοντας στάχτη εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες ανθρώπων μουτζούρωσαν την εικόνα της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη.
Πρόκειται για πολλοστή φορά στα τρία και χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ, κατά την οποία το γαλάζιο επιτελικό κράτος πιάνεται στον ύπνο και αποτυγχάνει.
Χάλασε για μία ακόμα φορά η ψεύτικη εικόνα, περί της αποτελεσματικότητας του επιτελικού κράτους, που δημιούργησε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης στην κοινωνία.
Τόσα χρόνια με τη βοήθεια της μεγάλης πλειοψηφίας των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των καναλαρχών, με το αζημίωτο βέβαια, παρουσίαζαν το άσπρο μαύρο και τώρα το ψεύτικο οικοδόμημα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.
Ήταν λόγια του αέρα οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών στη Βουλή ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι πυρόπληκτοι πολίτες βράζουν από οργή, οι μαρτυρικές εικόνες τους διαψεύδουν.
Έχει τσαλακωθεί το κύρος του κ. Πρωθυπουργού και από την εικόνα που παρουσίασε κατά την επίσκεψή του στα καμένα. Δεν τον σώζουν οι φίλοι του μιντιάρχες.
Από την άλλη, απλόχερα μοιράζονται δαπάνες για όπλα, παπάδες και αστυνομικούς. Το παράδοξο είναι πως κόσμος δεν αντιδρά, τα συνδικάτα πήγαν νωρίς για διακοπές !!!!
Οι δαπάνες για την Υγεία, την προστασία από τις φωτιές και πλημμύρες είναι μηδαμινές και ανύπαρκτες.
Οι δαπάνες για την παιδεία είναι στα χαμηλότερα επίπεδα. Με το 4% στον προϋπολογισμό βρισκόμαστε στον πάτο της Ε.Ε., βρισκόμαστε στη 18η θέση.
Στην κορυφή είναι το παραμύθι της Κυβέρνησης πως έχουμε δωρεάν Παιδεία.
Τρίτον γυρίζει μπούμερανγκ σε βάρος της Κυβέρνησης και τη βραχυκυκλώνει η παρατεταμένη και όλο βαθύτερη οικονομική και ενεργειακή κρίση. Ο συνδυασμός ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και λογαριασμούς, πληθωρισμού και μειωμένης αγοραστικής δύναμης, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης στην κοινωνία, ιδιαίτερα όσων ψήφισαν ΝΔ.
Η στρατηγική των επικοινωνιακών υποσχέσεων χωρίς οικονομικό αντίκρισμα για επιστροφή έως 600 ευρώ ανά δικαιούχο μέσω του επιδόματος power pass κινδυνεύει να γίνει ανέκδοτο. Αφού οι περισσότεροι είδαν να τους πιστώνονται 50-60 ευρώ.
Ο χειμώνας βέβαια που έρχεται θα είναι μαρτυρικός για τη λαϊκή οικογένεια, αφού τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραραγωγών εταιρειών συνεχίζονται και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση πρέπει να το καταλάβει, οι φόροι στη βενζίνη και στο ρεύμα έχουν κάνει την κατάσταση αφόρητη. Αφήνει βέβαια στο απυρόβλητο τους ζάμπλουτους εφοπλιστές!!!!
Έχουμε μια Κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, της πλουτοκρατίας και όχι του λαού.
Πρέπει να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Αυτός είναι ο καπιταλισμός, άδικος, ταξικός, απάνθρωπος.
Οι κυβερνήσεις όπως η ΝΔ στην Ελλάδα, και όχι μόνο, που τον υπηρετούν είναι αντιλαϊκές, άδικες και επικίνδυνες για τα συμφέροντα των λαών.
Χαιρετίσματα στην εξουσία λοιπόν, που τελευταία βάζει στο παιχνίδι και τη δικαιοσύνη.
Έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας, με τις παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών και δημοσιογράφων.
Εξάλλου στον καπιταλισμό όλα επιτρέπονται εκτός από τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass